De mooiste bestemmingen in Europa

Europa is een van de mooiste continenten. Het is er over het algemeen veilig, schoon en je kunt er makkelijk rondreizen.  Er is ook veel afwisseling in landschappen en culturen: Noorwegen is heel anders dan Spanje en Nederland weer heel anders dan de landen in het oosten. Europa heeft veel historie en mooie steden, maar ook veel nationale parken en adembenemende natuur. Kortom, ik hou van reizen door ons eigen continent en geef je hierbij dan ook tips voor De mooiste bestemmingen in Europa.

Frankrijk: schitterende (berg)landschappen en een geheel eigen cultuur

Je houdt er van of je houdt er niet van: Frankrijk. Als je mijn blog volgt dan weet je, ik hou van Frankrijk! Al van jongs af aan kom ik in dit land. Je kunt er fantastisch kamperen, je hebt er schitterende natuur en het weer is er meestal mooi; voor ons dus een ideaal vakantieland. Mijn favoriete regios in Frankrijk zijn: de Dordogne, de bergen (Alpen en Pyreneeën waarbij ik de Pyreneeën net iets mooier vind) en Frans Baskenland. Vooral dit laatste gebied is nog vrij onontdekt bij de Nederlanders. Hier kan je fantastisch wandelen, roadtrips maken en leuke dorpjes bezoeken. Een dagtrip naar de hoogste berg van Europa: de Mont Blanc, is ook echt een aanrader.

Espelette Baskenland
Espelette, Frankrijk (Baskenland)
Port de Larrau, Frankrijk

Spanje: mooie steden vol (Moorse) cultuur en heerlijke tapas

Spanje heb ik minder vaak bezocht dan Frankrijk, maar wat ik er van gezien heb smaakt zeker naar meer! Ik maakte stedentrips naar Madrid, Barcelona, San Sebastian en Pamplona en genoot daar van de mooie gebouwen, de architectuur van oa. Gaudí (love it!) en natuurlijk van de heerlijke tapas. Ook kampeerden we lang geleden aan de groene Noordkust van Spanje (Costa Verde), waar we ontdekten waarom het groene kust heet (regen!). Hier bezochten we onder andere het schitterende Picos de Europa. Het meeste genoot ik echter tijdens onze roadtrip van een week door Andalusië. Wat een mooi gebied is dit! Steden als Cordoba, Sevilla en Granada moet je een keer bezocht hebben in je leven. Helaas hebben wij het Alhambra niet bezocht door grote drukte, maar er is zoveel meer dan alleen het Alhambra. De Sierra Nevada is ook supermooi. Wij waren er lang geleden in het analoge tijdperk, dus ik heb er (nog) geen blogartikel over. Wel schreef ik een artikel over Foz de Lumbier, een nog onbekend stukje in Spaans Baskenland. Genoeg te ontdekken dus in Spanje!

San Sebastian, Spanje
De mooiste bestemmingen in Europa
Ochagavía, Spanje (Baskenland)

Portugal: strand en mooie steden

Er staat nog heel wat op mijn lijstje om te bezoeken in Portugal. Ik bezocht de stad Porto tijdens een stedentrip en verbleef een week lang in de Algarve en beiden smaken naar meer. Porto bezocht ik vrij recent en was echt superleuk! Het is alweer een hele tijd geleden dat ik de Algarve bezocht. Ik was daar in maart, buiten het hoogseizoen en trof er een bijna uitgestorven gebied aan. Dat kan ook anders zijn, want de Algarve is een populaire strandbestemming en erg toeristisch. Hier hadden wij gelukkig weinig last van. We maakten een jeepsafari door de binnenlanden waarbij we een lokale stokerij bezochten, we gingen vissen op zee en bezochten veel leuke plaatsjes. Nu ben ik ook erg benieuwd naar de rest van Portugal. De stad Lissabon staat hoog op mijn wensenlijstje net als een roadtrip van Lissabon naar Porto. En wat dacht je van de Azoren? Die eilanden lijken mij ook supermooi! Lees ook het verslag van Chris van destift.nl over walvissen spotten in de Azoren. Wat mij betreft verdient Portugal meer aandacht dan alleen de Algarve.

Porto, Portugal
Porto, Portugal

Italië: cultuur en heerlijk eten

Mamma mia, wat is het eten in Italië toch altijd lekker! Italië bezocht ik vooral voor verschillende stedentrips. Zo was ik al 2x in Rome en bezocht ik Florence, Napels, Venetië, Bologna en Turijn. Allemaal mooie en sfeervolle steden met een eigen karakter, hoewel Turijn erg lang geleden is en ik me daar niet meer zoveel van herinner. Ook bezocht ik Puglia waar ik vooral de locals en de lokale producten leerde kennen op de ‘authentic puglia tour’. En onze roadtrip door de onbekende streek Abruzzo is ook echt een aanrader, vooral voor outdoor- en natuurliefhebbers. Graag zou ik nog eens een roadtrip maken door het glooiende Toscane met z’n mooie steden. Ook de eilanden Sicilië en Sardinië lijken me erg mooie bestemmingen. Een bezoek aan de mooie dorpjes van Cinque Terre lijkt me supermooi. Net als wandelen in het berggebied de Dolomieten, wat ook nog op mijn whislist staat. Nog genoeg te ontdekken in dit land.

Rome, Italië
Rome, Italië

Griekenland: oude cultuur, strand en bergen

Oh wat heb je me verrast, Griekenland! Ik mijdde je eigenlijk altijd, omdat ik alleen maar hoorde en las over strandvakanties en over all inclusive arrangementen. Waarom ik ineens van gedachten veranderd was en we Griekenland als optie overwogen weet ik eigenlijk niet eens meer. Misschien wel om juist te bewijzen dat Griekenland meer is dan de toeristische hotspots. Hoe toeristischer een land is, hoe leuker ik het vind om onontdekte plekken te vinden. En wat hebben we genoten van onze roadtrip door Noord Griekenland! In mei is het nog heerlijk rustig in het noorden, we waren op sommige plekken de enige toeristen. We zagen vele opgravingen en oude plekken (Unesco!) zoals Vergina, bezochten Thessaloniki, wandelden bij Mount Olympus, verbleven aan de kust bij Sivota en bezochten de Meteora kloosters bij Kalambaka.  De temperatuur was heerlijk en we genoten van de Griekse keuken op gammele stoelen aan tafels met blauwwit geblokte tafelkleedjes. Kortom authentiek Griekenland. Ook verbleef ik een week op Kreta in het najaar en maakte daar kennis met de ambachten en slaperige plaatsjes buiten het hoogseizoen. Griekenland is buiten het hoogseizoen en buiten de toeristische oorden een prachtig land om te ontdekken. Het verder ontdekken van Athene (waar ik slechts een paar uur was) en rest van het vasteland oa Peloponessos staan hoog op mijn wensenlijstje.

Kloosters Meteora Griekenland Europa
Kloosters van Meteora in Kalambaka, Griekenland
Sivota, Griekenland

Zwitserland: supermooie berglandschappen en panorama treinritten

Ik ben verliefd op de bergen! Vroeger als klein kind zat ik me al vanaf de start van onze autoreis naar Frankrijk te verheugen op die bergen met sneeuw. Als ik ze zag voelde ik kriebels in mijn buik, zo blij werd ik er van. En nog steeds. Je voelt je zo nietig tussen al dat natuurgeweld. Het geeft me een enorm vrij gevoel. Als er een land is waar je goed tussen de bergen kunt verblijven dan is het Zwitserland. Wij bezochten jaren geleden het gebied de Berner Oberland. We verbleven op camping Balmweid in Meiringen, supermooie plek. We bezochten meerdere bergtoppen met de kabelbaan en de trein. Een van de mooiste tochten die we ooit maakten was die naar de Jungfraujoch, naar het hoogste station van Europa, hoe bijzonder! Ik wil erg graag nog meer zien van dit land, want ik vind het echt supermooi. Met de trein door het berglandschap reizen staat hoog op mijn lijstje, net als wandelen van hut naar hut. Dat we hier nog niet vaker zijn geweest heeft twee oorzaken: er is grote kans op slecht weer (wij hadden hagel- en onweersbuien en Meiringen is ook wel eens geheel overstroomd door de rivier) en het is een duur land! Maar toch, Zwitserland is zó mooi.

Berner Oberland, Zwitserland
Jungfrau, Zwitserland

België: bourgondisch en sfeervolle steden

Als je België zegt dan denk je aan sfeervolle steden, lekker eten en natuurlijk een pintje. Wij wonen niet ver van België en we bezoeken dan ook vrij regelmatig onze zuiderburen voor een leuke stedentrip of dagje uit. Zo ben ik (meerdere malen) in Antwerpen, Gent, Brugge, Sint Niklaas, Brussel, Doornik en Leuven geweest. Ook bezocht ik al eens de Belgische Ardennen met vrienden waar we onder andere Dinant bezochten en kanoden op de rivier de Lesse. Een prachtige omgeving. Later ging ik nog een keer naar de Ardennen, in Belgisch Luxemburg en ontdekte daar het oorlogsverleden én de prachtige natuur. Ik kanode op de rivier de Ourthe en wandelde langs de oevers van dezelfde rivier. Verder heb ik ook de Belgische Sahara bij Lommel ontdekt en tijdens een verblijf in De Panne ook een bezoek gebracht en mosselen gegeten aan de Belgische kust. Vorig jaar verkende ik delen van Wallonië op de fiets en ook dat is erg leuk om te doen. Kastelen bekijken, een bezoek brengen aan een brouwerij, mooie steden bezoeken en op de fiets of te voet door de prachtige natuur en dorpjes. Graag zou ik nog wat steden willen bezoeken, zoals Mechelen en Hasselt, de grotten van Han bekijken en nog meer actief zijn in prachtige natuur.

Wallonië, België
Dinant, België

Nederland: alles in teken van water

Natuurlijk heeft ons eigen landje ook veel te bieden. Wij ontdekken -sinds we ouders zijn geworden- steeds meer in Nederland. Het heeft ook veel historie, leuke plaatsen én veel staat in het teken van water. Zijn het niet de leuke grachten of onze mooie kust dan is het wel de strijd tegen het water waar we als Nederland om bekend staan. Niet zo gek ook, grote delen ligt onder NAP. Als Zeeuwse weet ik uit verhalen heel goed hoe er gestreden werd in 1953. Pas bezocht ik het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk wat het verhaal heel goed in beeld brengt. Ook de Delta Werken zijn een bezoek waard. De molens in de Kinderdijk leveren een prachtig beeld op en vertellen ook over de strijd tegen het water. Het water levert natuurlijk ook veel sport- en recreatiemogelijkheden op. We zijn regelmatig aan de Zeeuwse kust en het Veerse Meer te vinden met surfplank, kano of om te zwemmen. Ook kanoën we graag in de Biesbosch, een heel mooi waterrijk natuurgebied. De geldt ook voor natuurgebied De Weerribben-Wieden. De Wieden leent zich ook goed voor een boottocht vanuit Giethoorn. En Friesland is de provincie bij uitstek om te watersporten, wij gingen hier oa. zeilen en kanoën. Er zijn heel veel mooie steden met grachten, zoals Amsterdam, Middelburg, Delft, Haarlem, Leiden, Dordrecht, Alkmaar en nog veel meer! En ik bezocht verschillende Waddeneilanden zoals Texel, Terschelling en Vlieland. Eigenlijk te veel om op te noemen. Op mijn lijstje staan nog de Zaanse Schans en natuurgebieden waaronder de Oostvaardersplassen. Eigenlijk wil ik alle Nationale Parken in Nederland een keer bezocht hebben. Lees meer tips over uitjes in Nederland.

Giethoorn, Nederland
Kinderdijk, Nederland

Engeland: legendes, glooiende groene landschappen én ruige kusten

Engeland, zo dichtbij en toch zo weinig bezocht. In 2017 maakten we voor het eerst een langere roadtrip door het zuiden van het land en wat is het er mooi! Een ideaal land om actief te ontdekken. We hebben genoten van de vele mooie uitzichten en ruige kusten. Er loopt een heel mooi wandelpad langs de kustlijn South West Coast path, ideaal voor een wandelvakantie. Ook de mooie natuurparken Dartmoor, New Forest, Exmoor en Bodmin Moor lenen zich uitstekend om te wandelen. Wij maakten een autorondrit door Dartmoor en andere parken en wandelden daar korte stukjes naar uitzichtspunten.  Andere plekken die wij bezochten zijn het mysterieuze Stonehenge, St Michaels Mount, de Kathedraalstad Salisbury, spiritueel Glastonbury, het mooie plaatsje Bath, de schitterende kloof bij Cheddar, de liefelijke Cotswolds en de leuke studentenstad Oxford. Jammer dat het weer altijd wat onstabiel is, maar verder is Engeland echt een superfijn vakantieland! Ik zou ook erg graag het midden en noorden van Engeland bezoeken

Veel oude bruggen in Dartmoor
ruige kust bij Cape Cornwall
De leuke plaats Bath

Denemarken: vikingen en maritiem karakter

Stoere verhalen over Wiki de Viking, wie kent ze niet. Ik vond ze erg leuk! Denemarken is echt een heel geschikt land om met (kleine) kinderen te bezoeken. Wij maakten een roadtrip door Jutland en bezochten Legolandde stuifduinen in Rjabergmile,  Skagen (de noordelijkste plaats van Denemarken) en Ribe met het Vikingecenter. Het landschap vonden we niet echt spectaculair, maar er zijn veel leuke dingen te ondernemen met kinderen. Natuurlijk Legoland, maar ook het Visserij- en maritiem museum in Esjberg, het Vikingecenter en de dierentuin in Aalborg. En natuurlijk het strand. Ik weet niet of ik hier nog een keer heen ga, het staat niet bovenaan mijn lijstje, alhoewel de steden Kopenhagen en Aarhus me nog wel erg leuk lijken.

Ribe Denemarken
Råbjerg mile, Denemarken

Duitsland: industrieel, steden en natuur

Duitsland hebben we nog veel te weinig bezocht. We kiezen toch vaker het zuiden van Europa, dan het oosten tot nu toe. De keren dat we in Duitsland waren hebben we genoten van de mooie natuur en de steden. Zo bezochten we de oude stad Trier,  dronken we een Bitburger in tja Bitburg en aten we de beroemde Flammkuche op een terras. Iets langer verbleven we in het zuiden van Duitsland in het Zwarte Woud. Hier gingen we met een kabelbaan naar de hoogste berg van het Zwarte Woud (de Feldberg), aten we Schwarzwalder kirsche en bezochten we de leuke stad Freiburg. Ik bezocht Berlijn, een intrigerende stad. Hier bekeek ik veel hoogtepunten, slenterde door de verschillende wijken. Ging met de trein naar concentratiekamp Sachsenhausen. Pakte de fiets en verkende de buitenwijken met leuke lokale markten en kastelen. We aten overal heerlijk. In 2018 wandelde ik 3 dagen lang langs de Rijn, via de Rheinsteig. Door wijnvelden en langs vele burchten en kastelen. Met prachtige uitzichten. Zwaar door de hitte, maar vooral genieten. En in maart liep ik 4 dagen de Habichtswaldsteig in sprookjesachtig Hessen. En ik wandelde in de buurt van Füssen in de Beierse Alpen. Echt heel erg mooi. Ik ben vooral benieuwd naar de rest van de natuur in Duitsland en zou graag nog eens een andere meerdaagse wandelroute lopen.

Rheinsteig Duitsland Europa
3 dagen lang wandelen langs de Rijn
Berlijn Duitsland Europa
Op de fiets door Berlijn

Finland: het land van de ongerepte natuur en de duizend meren

De meeste mensen bezoeken Finland – en dan met name Fins Lapland– in de winter, als er een dik pak sneeuw ligt. Wij bezochten Fins Lapland in het najaar, tijdens de Ruska (herfst). Het is er dan heel mooi en uitstekend weer om actief buiten te zijn. We maakten verschillende wandelingen door Nationale Parken, kanode en raften over de rivieren. Zagen beren en rendieren! We pakten de e-fatbike voor een fietsronde door de heuvels. En last but not least, we zagen het noorderlicht, meerdere avonden achter elkaar. Dit was echt super! Het lijkt me mooi om hier ook eens in de winter naartoe te gaan.

Noorderlicht Fins Lapland najaar Europa
Noorderlicht spotten kan ook in het najaar
Fins Lapland Europa
Wandelen in Oulanka NP in Fins Lapland

Luxemburg: onbekend klein landje met mooie natuur

Je hoort niet vaak dat iemand op vakantie gaat naar Luxemburg. En dat is eigenlijk zonde, want in Luxemburg kan je je uitstekend vermaken en het ligt ook nog eens op korte afstand van Nederland. Als kind ging ik al een keer mee met mijn ouders naar Luxemburg, ik was toen drie jaar. Daar herinner ik me dus weinig meer van. Jaren later ging ik terug en bezocht ik dit land wat beter. Het heeft leuke steden en prachtige natuur. Wij bezochten voornamelijk de regio Mullerthal, ook wel Limburgs Klein Zwitserland genoemd. Hier kan je prachtig wandelen door bossen met aparte rotsformaties en watervallen. Echternach is de hoofdstad van Mullerthal en de oudste stad van Luxemburg. Een leuke plaats met pastelkleurige huizen. De stad staat ook op de erfgoedlijst van Unesco door zijn dansprocessies. Ik heb nog maar een heel klein gedeelte van dit land gezien, dus ik ga er graag nog eens heen voor andere regio’s. Zo ben ik erg benieuwd naar de stad Luxemburg, maar ook naar de Luxemburgse Ardennen.

→ Ik heb helaas nog geen blogposts over Luxemburg, het is te lang geleden dat ik daar was. Zie www.visitluxembourg.com voor meer informatie over Luxemburg

Nog te ontdekken landen

Ik ben nog niet in alle Europese landen geweest. Of alleen een keer zomaar een dagje of enkele stedentrip. Onderstaande landen zijn grotendeels blanco op mijn scratchmap en hoop ik ooit te ontdekken.

⇒ Ierland, Wales en Schotland

Allemaal landen/gebieden waar ik nog nooit geweest ben, maar die me zeker aanspreken. Veel mooie natuur en fijne landen voor een roadtrip. Na Engeland ben ik benieuwd naar de rest van het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

⇒ Noorwegen en Zweden

Met familie ben ik eens een paar dagen naar Zweden geweest. We bezochten eigenlijk alleen Stockholm en ik weet er helaas niet zo heel veel meer van. Ik wil heel graag nog een keer een roadtrip maken door deze landen waarbij Noorwegen het hoogst op mijn lijstje staat, dat land lijkt me zo mooi met de fjorden en prachtige natuur.

⇒ IJsland

Dit land staat hoog op mijn lijstje, de natuur lijkt me zo prachtig. Helaas houdt de temperatuur me wel tegen, ik ben een echte koukleum. Toch denk ik dat ik dit land vrij snel ga bezoeken, al is het waarschijnlijk wel alleen want mijn gezinsleden krijg ik niet mee. Jenny geeft je in ieder geval tips waaorm je IJsland juist in de winter moet bezoeken, ondanks de kou. Sowieso vind je veel IJsland informatie op de blog van Jenny.

⇒ Oostenrijk

Een land met bergen, tja dan ben ik verkocht. Toch ben ik hier nog nooit geweest. Misschien heeft het te maken met de kans op minder mooi weer. Ik weet het niet. Het lijkt me in ieder geval een heerlijk land om in rond te reizen en vooral om veel te wandelen.

⇒ Hongarije

In Hongarije maakte ik een stedentrip naar Boedapest, een prachtige stad! Maar meer dan dat zag ik niet en ik weet eigenlijk ook vrij weinig over dit land. Wie weet gaat dat nog eens veranderen.

⇒ Tsjechië en Slowakije

Ik bezocht Praag toen het land nog Tsjechië-Slowakije heette, lang geleden dus. Verder heb ik in Tsjechië geskied bij Marina Lipno en een kort bezoek gebracht aan het prachtige plaatsje Cesky Krumlov. Meer dan dat heb ik niet van dit land gezien. Slowakije is nog een blinde vlek op mijn kaart. Beide landen mogen dus nog wel op mijn lijsje.

⇒ Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegovenië, Servië, Montenegro, Kosovo, Macedonië (voormalig Joegoslavië)

Al deze landen vormden vroeger Joegoslavië. Ik ben nog in geen van deze landen geweest, maar een aantal daarvan lijken me echt heel erg mooi. Zo staat Slovenië al een tijdje op mijn wensenlijstje door de prachtige natuurlandschappen met oa. bergen. Ik zie een roadtrip door dit land zeker nog wel een keer gebeuren.

→ Jenny laat in haar blog in ieder geval al zien wat voor moois deze landen te bieden hebben. Zie bijvoorbeeld haar blogpost over de Plitvice watervallen in Kroatië, zo mooi!

→ Slovenië heeft niet alleen mooie natuur, maar ook een mooie hoofdstad. Sanne schreef een blog over Ljubljana. Ik krijg gelijk zin om erheen te gaan.

⇒ Roemenië, Bulgarije, Albanië, Polen,Litouwen, Estland en Letland

Nog meer landen in het oosten waar ik nog nooit ben geweest en waar ik ook nog weinig van weet. De natuur in Polen; Transsylvanië in Roemenië; steden in Estland (Tallinn), Litouwen (Vilnius) en Letland (Riga), ik wil het allemaal nog eens zien.

Welke landen heb jij al eens bezocht in Europa? Welke is jouw favoriet?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Yvonne 27 mei 2017 at 14:47

  Wat heeft Europa ook ongelooflijk veel te bieden, zoveel afwisseling! Ik denk de laatste tijd steeds vaker dat we zo’n mazzel hebben om hier te wonen. Al zouden we de komende jaren elk jaar in Europa op vakantie gaan… alle vakanties die we hebben, dan zijn we nog lang niet uitgekeken. Portugal verdient ook echt meer aandacht vind ik! Mooie verzameling prachtige plekken heb je hier gemaakt Carolien!

  • Reply Carolien 28 mei 2017 at 11:26

   Toen ik dit artikel schreef besefte ik me nog meer hoe mooi Europa is en hoeveel we al gezien hebben. Maar ook hoeveel plekken en landen ook nog niet en ik krijg steeds meer zin om Europa te ontdekken. Het heeft zoveel voordelen t.o.v. verre reizen. Hoewel ik deze zeker ook zal blijven maken (denk ik), wil ik Europa vaker op mijn lijstje zetten ☺

 • Reply Diana 28 mei 2017 at 12:19

  Wat leuk dat je Europa op deze manier in de picture zet. Europa is zeker onwijs mooi en probeer zelf 1 a 2 keer per jaar binnen Europa op reis te gaan. Dit jaar al Italy gehad en wil nog graag naar Spanje of Portugal. Er is zoveel te zien dat kiezen soms moeilijk wordt.

  • Reply Carolien 31 mei 2017 at 15:50

   Ja moeilijk kiezen met zoveel mooie landen. Ik hou ook erg van de landen in het zuiden ?

 • Reply Eva 29 mei 2017 at 10:39

  Toen ik pas begon te reizen, koos ik dikwijls voor Europa. Het accent voor de langere ‘zomer’vakantie is tegenwoordig verlegd naar Azië, wat niet wegneemt dat er op ons eigen continent niets meer te beleven valt. Volgende week ga ik naar Ierland, België blijft een van mijn favorieten en als ik naar Spaanse steden kijk, kan San Sebastian me erg bekoren.

  • Reply Carolien 31 mei 2017 at 15:51

   Ja San Sebastian vond ik ook erg leuk. Ik was er maar een dagje, maar smaakt naar meer. Leuk Ierland, daar ben ik nog nooit geweest. Veel plezier alvast!

 • Reply Marlieke 29 mei 2017 at 14:31

  Wat is Europa toch mooi he! Mijn favoriet met kinderen is tot nu Portugal. Fijne stadjes, prachtige stranden, aardige mensen en zeer goed betaalbaar. Ik ben ook fan van Scandinavië. Een reisje naar Zweden met de kids staat nog op de verlanglijst 😉

  • Reply Carolien 31 mei 2017 at 15:52

   Portugal vind ik ook erg leuk! Scandinavië heb ik nog niet veel van gezien, vooral Noorwegen lijkt me prachtig met z’n fjorden

 • Reply ivonne 30 mei 2017 at 10:52

  Wat een handig overzicht Carolien. Vroeger kampeerde ik veel in Frankrijk en Italië maar daarna ging ik meer verder weg op pad. De laatste jaren weer meer in Europa , vaak ook tijdens lange weekenden. Vanuit het zuiden van Nederland zit je zo op diverse mooie plekken. Binnenkort gaan we weer richting het Gardameer. Ik was er al eerder, maar nog nooit in het noorden. Daarna nog lekker met de tent naar Kroatië. Europa heeft zo veel mooie plekken!

  • Reply Carolien 31 mei 2017 at 15:54

   Lekker met de tent op pad! Gardameer lijkt me mooi maar ook erg druk. Buiten het hoogseizoen valt het wellicht mee? Kroatië is nog een blinde vlek op mijn kaart. Hopelijk verandert dat nog eens.

 • Reply Sanne 31 mei 2017 at 11:57

  Mooie bestemmingen! Inmiddels heb ik al aardig wat van Europa gezien, mijn favorieten zijn toch wel IJsland en de Faroer eilanden. Graag zou ik Oost Europa nog wat beter willen leren kennen, daar heb ik nog niet zoveel van gezien.

  • Reply Carolien 31 mei 2017 at 15:58

   IJsland lijkt me mooi en de Faroer eilanden klinken ook goed. Net als jij heb ik ook nog maar weinig in het oosten gezien

 • Reply Kelly 31 mei 2017 at 12:01

  Wat een geweldig overzicht! Italië en IJsland zijn mijn favorieten. Europa is prachtig, maar ik reis eigenlijk altijd buiten Europa. Dat trekt toch meer, maar het lange vliegen staat me steeds meer tegen. Misschien dat ik in de toekomst toch meer van Europa ga ontdekken.

  • Reply Carolien 31 mei 2017 at 16:00

   Ik had de laatste verre reis naar Costa Rica ook veel moeite met de vluchten én enorme jetlag. Hoewel ik zeker nog buiten Europa blijf reizen trekt Europa steeds meer ?

 • Reply Gabriëlle 1 juni 2017 at 08:51

  Jeetje, wat een handig overzicht! En wat moet je hier veel tijd aan hebben besteed, complimenten het resultaat is geweldig!
  Mijn favoriet is zonder twijfel Zweden en dat is inderdaad iets wat je eens moet bezoeken. Een rondreis door Scandinavië is geweldig. Bij mij staat vooral Spanje nog op mijn lijstje, heb ik nog weinig van ontdekt 😉

  • Reply Carolien 6 juni 2017 at 17:52

   Ja Zweden en vooral Noorwegen lijken me ook erg mooi. Mijn ouders zitten er nu en ik krijg de ene mooie foto na de andere opgestuurd. Mijn reispartner heeft het wat minder op het Noorden, dus dat is de reden dat ik er nog niet geweest ben. Misschien toch eens een solotripje maken ?

 • Reply Jenny 1 juni 2017 at 22:01

  Leuke bestemmingen!

  Ik ben vooral fan van het oosten van Europa. En dat terwijl ik Frankrijk nauwelijks ken…

  • Reply Carolien 6 juni 2017 at 17:53

   Grappig hoe ieder weer zijn eigen favorieten heeft. Soms is onbekend ook onbemind. Het is ook haast onmogelijk om alles te bezoeken.

 • Reply Marcel 2 juni 2017 at 08:02

  Wat een fijn artikel Carolien! Mooi overzicht, handig. Ik ben het helemaal met je eens, Europa is een heerlijk continent. Zelf ben ik een groot fan van Italië, het liefst ga ik er elk jaar heen. We denken eraan om in september een roadtrip te maken door Portugal, staat hoog op mijn lijstje. Maar ook landen in het oosten van Europa wil ik nog ontdekken.

  • Reply Carolien 6 juni 2017 at 17:54

   Een roadtrip Portugal staat ook hoog op mijn lijstje. Ben benieuwd wat het bij jullie gaat worden. Ik ga dit jaar nog naar Italië, paar dagen Puglia ☺

 • Reply Martin 2 juni 2017 at 09:48

  Wat een mooi overzicht. Europa is ook heel mooi! Ben zelf fan van Griekenland, maar de landen aan de middelandse zee zijn ook prachtig!

  • Reply Carolien 6 juni 2017 at 17:55

   Ja Griekenland heeft ons ook echt erg verrast in positieve zin. Ik wil er graag nog eens heen.

 • Reply Niels 2 juni 2017 at 11:07

  Europa is een heel fijn continent. Zoveel te zien en te doen en daarnaast nog een berg met geschiedenis en een mooie mix van prachtige natuur. Het is fijn om er te wonen. Ook in Nederland trouwens is genoeg te doen. Je hoeft niet altijd ver te reizen om mooie dingen tegen te komen. De meeste Europese landen heb ik al een keertje bezocht. Sommige ga ik elk jaar weer heen. Maar elke keer weer naar iets nieuws (behalve Antwerpen, daar gaan we elk jaar wel eens heen) en we zijn nog lang niet uitgekeken.

  • Reply Carolien 6 juni 2017 at 17:56

   Wauw al in bijna alle landen geweest? Bij mij viel het oosten toch nog wel erg tegen. Daar zitten nog veel onbezochte landen. En ja Nederland is ook erg mooi. Ik was dit weekend in de Biesbosch en heb er met kajak genoten van de prachtige natuur!

 • Reply Jessica 3 juni 2017 at 08:05

  Ik word helemaal vrolijk van dit artikel, wat hebben we toch veel mooie plekken in Europa! Mijn favorieten blijven toch wel Spanje, Portugal en Griekenland 🙂 Al vond ik Zwitserland ook erg mooi! Alleen jammer dat het zo onwijs duur is O.O

  • Reply Carolien 6 juni 2017 at 17:57

   Ja Zwitserland vond ik ook echt heel mooi, ik ben gek van de bergen, maar inderdaad de prijzen…. en het weer kan ook nogal heftig zijn.

 • Reply anto 5 juni 2017 at 09:52

  Haha leuk om te lezen dat je overwegend Zuid-Europese bestemmingen kiest. Mijn voorkeur gaat juist meer uit naar het noorden, dus mijn lijstje zou bestaan uit IJsland, Noorwegen, Zweden, Schotland etc. Niet dat het zuiden me niet mooi lijkt, het trekt me gewoon minder. Overigens ben ik het ook 100% eens met Duitsland, daar valt echt veel te zien en te doen. Helaas wordt het door veel Nederlanders nog steeds onderschat en over het hoofd gezien, maar het heeft echt meer te bieden dan alleen Berlijn en Biergartens. Maar goed 🙂

  • Reply Carolien 6 juni 2017 at 18:00

   Ja ik ga vaak naar het zuiden voor het klimaat. Ik moet zeggen dat mijn reisgenoten hier vaak ook een stem in hebben en zij kiezen toch vaker voor bestemmingen met kans op mooi weer. Ik denk dat ik vaker alleen op reis moet om het noorden en het oosten te ontdekken. Hoewel mijn solotrip dit jaar naar Italië gaat …

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.