Menu
Autoroutes en autohuur Australië / Roadtrips / West-Australië

Roadtrip West Australië – de route

Perth- Exmouth – Perth

Lengte: ca 4000 km

Duur: 4 weken

Wanneer: juli/augustus

Hoogtepunten: Kalbari, Francois Peron NP, Coral Bay, Quoba Station, Exmouth, Karijini NP

Kenmerken: outback, off the road, strand, natuur, vergezichten, kamperen

Overnachting: campings

  Perth-  2 nachten

  We komen aan in Perth. Hier komen we bij van de lange vlucht. We bezoeken Kings Park en wandelen door Perth. Als wij er zijn is het daar winter en dat vieren ze met een ijsbaan.

  Lancelin – 1 nacht

  Onze 1e overnachting met onze 4x4WD met daktent. Even kijken hoe alles zit en de eerste boodschappen doen. In Lancelin heb je grote duinen en kan je vlak aan het strand kamperen. In het goede seizoen wordt hier ook gesurfd.

  Jurien Bay – 1 nacht

  Van Lanclein naar Jurien Bay bezoeken we de Pinnacles in Nambung National Park. Dit is een echte must see. Zo bizar en mooi om daar te rijden. Jurien Bay zelf stelt niet veel voor en gebruiken we alleen om te overnachten, als tussenstop.

  Geraldton – 1 nacht

  Vanuit Jurien Bay naar Geraldton komen we langs twee onbekendere parken van West Australië: Lesueur NP en Stockyard Gully NP. Geraldton is een leuke plaats om even te bezoeken. Je hebt hier het (gratis toegankelijk) West Australisch museum met veel aandacht voor de Nederlandse ontdekkingsreizigers. Je vindt hier ook de schatten vanuit de Batavia, die voor de kust van Geraldton gezonken is.

  Kalbarri – 2 nachten

  We verblijven 2 nachten in Kalbarri en brengen zowel een bezoek aan de kloven als aan de ruige kust. Prachtige uitzichten. In het binnenland op de mooie rode rotsen en aan de kust op de ruige zee. Als je hier bent snap je wel dat er zoveel schepen voor deze kust vergaan zijn.

  Denham / Shark Bay – 1 nacht

  Bij Shark Bay bekijken we de Stromolites, oude vorm van leven, soort van stenen in het water, maar dan levend. Natuurlijk gaan we ook nog even naar Shell Beach (een strand van schelpen) en bekijken we shell blocks (bouwsels van schelpen). Ook rijden we nog naar Eagle Bluff voor het uitzicht. Er zou hier veel wildlife zitten, maar wij zagen helaas niks. Wel zien we overstekende emoes, ook heel bijzonder.

  Francois Peron NP – 1 nacht

  Als je met een 4WD door West Australië reist is François Peron een echte aanrader. Het hele NP bestaat uit zand, zonder 4WD kom je hier niet ver. We bezoeken eerst Peron Homestead, vroeger een schaapscheerderij. Daarna naar verschillende uitkijkpunten, de een nog mooier dan de ander. We komen bijna niemand tegen. We overnachten bij Big Lagoon.

  Carnarvon – 1 nacht

  Carnarvon is slechts een doorreis plaats, waar we verder niet zo veel doen. We rijden even naar de jetty en bezoeken hier een piepklein lightkeepershouse museum. In het centrum spotten we veel witte parkieten in de bomen.

  Quobba Station – 1 nacht

  Quobba station aan de Blowhole Coast is een must visit. We kamperen op een prachtige plek in de duinen, nog redelijk onbekend. Wij zagen hier walvissen voorbij zwemmen. Je kunt hier ook heel goed surfen als je vergevorderd bent.

  Coral Bay – 2 nachten

  Een heerlijke plek aan het strand. Je kunt hier direct vanaf het strand tussen het koraal snorkelen en er zijn heel veel grote vissen te zien. We hebben heerlijk gegeten bij het Reefcafé.

  Exmouth- 6 nachten

  Vanuit Coral Bay rijden we de lange 4WD route naar Exmouth, met creek crossing. We waren niet van plan zó lang in Exmouth te blijven, maar omdat we bij de eerste tour geen walvishaai hadden gezien mochten we nog een keertje mee, maar dat kon niet direct de volgende dag. Naast 2x een snorkeltour met walvishaaien hebben we ook een bezoek gebracht aan Turquoise Bay om te snorkelen en aan de kloven van Cape Range NP.

  Tom Price – 1 nacht

  Onderweg naar Karijini stoppen we voor een overnachting bij Tom Price. We zien heel veel mijnen en gigantische mijn machines. Verder is er niet zo heel veel te vinden in Tom Price. Wij halen hier ook onze permit om naar Millstream NP te kunnen rijden over een private road. Uiteindelijk gebruiken we die niet want we vinden het veel te koud in de outback.

  Karijini NP – 2 nachten

  Een prachtig park Karijini National Park, met veel kloven en mooie rode rotsen. Veel poelen om in te zwemmen (helaas iets te koud voor ons). We hebben hier een wandeling gemaakt en heel veel mooie uitzichtspunten bezocht.

  Coral Bay – 3 nachten

  Het plan om de terugweg via de outback te rijden vervalt vanwege de steenkoude nachten. We rijden dus weer via de kustroute terug en bezoeken plekken die we op de eenweg de moeite waard vonden nog een keer.  En dat was Coral Bay, vonden wij. We snorkelen weer een hele dag en we huren ook nog een kajak

  Quobba Station – 1 nacht

  Dit vonden we zo’n mooi plekje dat we hier graag nog een keer wilden overnachten. Weer genoten van de walvissen én van de Blowhole Coast

  Kalbarri – 2 nachten

  In Kalbarri relaxen we op een redelijk luxe camping. We huren nog een klein bootje en verkennen de rivier vanaf het water en maken nog een wandeling naar een uitkijkpunt.

  Ledge Point – 1 nacht

  Een overnachtingsplek na een lange autoroute zuidwaarts.

  Fremantle – 1 nacht

  Fremantle is een leuke plaats vlakbij Perth. We bezoeken de haven en eten hier fish and chips, samen met de vele meeuwen 😉

  Perth – 1 nacht

  De laatste dag voordat we weer naar Amsterdam terugvliegen.

  Blogs over deze roadtrip:

  Onze tips voor 4WD routes door West-Australië
  Onze top 5 must see & do in West-Australië
  François Peron National Park
  ⇒ The Pinncacles Nambung National Park
  Karijini National Park
  De dieren van West-Australië

  Geen reacties

   Laat een reactie achter

   NIEUWSBRIEF

   Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

    

   Nieuwsbrief

   Ontvang toffe reistips en updates over nieuwe bestemmingen

   This function has been disabled for Dream the world.