Menu
Portugal / Sintra

Alles wat je moet weten voor je bezoek aan Sintra Lissabon

Wil je vanuit Lissabon naar Sintra en/of in Sintra overnachten om de vele kastelen en tuinen te bezoeken? Hier vind je alles wat je moet weten voor je bezoek aan Sintra nabij Lissabon, zoals welke paleizen en kastelen vind je in Sintra, hoe kom je van Lissabon in Sintra, hoe bestel je je tickets en hoe kom je bij de paleizen en het kasteel?

Wij bezoeken het plaatsje Sintra tijdens onze roadtrip in Portugal waarbij wij eerst een meerdaags bezoek brengen aan Lissabon om vervolgens met onze huurauto naar Sintra te rijden. We hebben bewust gekozen voor een lang(er) verblijf in Sintra, zodat we veel kastelen en tuinen kunnen zien. Doordat we in Sintra overnachten zijn we als één van de eersten bij de drukste bezienswaardigheid en vermijden we de rijen. Het blijkt een goede keuze!

Alles wat je moet weten voor je bezoek aan de paleizen en kasteel in Sintra (Lissabon):

1. Welke bezienswaardigheden zijn er in Sintra?

Sintra is een kleine plaats die vooral bekend is geworden van de vele paleizen en kastelen in de omgeving. De omgeving is heuvelachtig en groen met in het dal en tegen de heuvels heel veel paleizen met mooie tuinen. Op de hoogste top is een kasteel dat goed te zien is vanuit Sintra bij helder weer. Sintra zelf is niet groot en vooral overdag erg levendig. Als de dagjes toeristen weer verdwenen zijn is het een stuk rustiger in Sintra en zelfs een beetje saai (in maart).

Alles wat je moet weten voor je bezoek aan Sintra (Lissabon)
Uitzicht op het kasteel vanaf het plaatsje Sintra

Hieronder vind je de belangrijkste bezienswaardigheden in Sintra en omgeving:

Iets buiten Sintra

 • Parque de Monserrate
 • Convento dos Capuchos
 • Palácio Nacional de Queluz

Ik bezocht zelf Pena Palace, Quinta da Regaleira, Moorish Castle en Montserrate Palacio (inclusief alle tuinen)

2. Hoe kom je van Lissabon in Sintra?

Er zijn een aantal manieren waarop je van Lissabon naar Sintra kunt. Voor een dagtrip kan je kiezen uit een georganiseerde dagtrip of zelf je dag indelen en met de trein naar Sintra. Er gaat een rechtstreekse trein vanuit Lissabon naar treinstation Sintra (kosten ongeveer 5,00 euro, prijspeil 2022).

Je kunt ook met de (huur) auto naar Sintra, maar dat is alleen handig als je op een roadtrip bent (zoals wij). In Sintra zelf heb je geen auto nodig. Sterker nog, een auto is lastig in Sintra, want het is een kleine plaats met veel smalle (eenrichting) wegen en weinig parkeerplaatsen. Als je met de huurauto naar Sintra gaat, boek dan een hotel met parkeerplaats, zodat je de auto makkelijk kwijt kunt.


Lisbon- Sintra Pass

In de Lisbon – Sintra Pass is inbegrepen:

 • Entree park en Paleis Pena
 • Entree Moorish Castle
 • Lisboa card: toegang tot 38 attracties en gratis OV
 • City audioguide voor Lissabon en Sintra

3. Hoe ga je van het ene paleis naar het andere?

De paleizen en kastelen liggen soms niet ver van elkaar, maar doordat je flinke hoogteverschillen moet overbruggen is het toch best ver om alles lopend te doen. Wij zaten met een hotel in het historisch centrum en hebben Quinta da Regaleira lopend gedaan vanuit het centrum, dat is prima te doen. Met de taxi zijn we naar Pena Palace gegaan en vandaaruit lopend naar het Moorish Castle en vervolgens lopend terug naar het historisch centrum. Allemaal prima te doen. Aan het eind van ons bezoek hebben we met de auto Parque de Monseratte bezocht. Wij wilden met de bus naar Pena Palace, maar die reed nog niet op het vroege tijdstip dat wij naar het paleis wilden (als eerste om drukte voor te zijn). En er waren ook geen tuk-tuks in het historisch centrum, dus dan is de taxi de enige mogelijkheid.

– Bus

Er rijden grofweg twee bussen in het Sintra gebied. Beiden vertrekken ze vanaf het treinstation naar het historisch centrum, maar vanaf daar volgen ze een eigen traject.

Bus Sintra 434: Gele buslijn en volgt het volgende traject: vanaf treinstation naar historisch centrum, het Sintra National Palace, het Moorish Catle, het Pena Palace en terug naar het treinstation,

let op: de bus rijdt slechts éénrichting op, dus je kunt met deze bus niet eerst naar het Pena Palace en dan naar het Moorisch Castle, dan moet je de hele loop weer opnieuw doen.

Bus Sintra 435: Groene buslijn en volgt het volgende traject: vanaf het treinstation naar het historisch centrum, het Sintra National Palace, het Quinta da Regaleira, Palacio Seteais, Montserrate Palace en dan dezelfde weg weer terug naar het treinstation.

– Tuk-tuk

Er rijden verschillende tuk-tuks van en naar de kastelen. Ze staan voornamelijk bij het treinstation, aangezien dat het startpunt is van veel bezoekers die een dagtrip Sintra doen vanuit Lissabon. Wij wilden met een tuk tuk naar Pena Palace vanuit het historisch centrum, maar helaas, toen wij daar vroeg waren, was er geen tuk-tuk te bekennen.

– Taxi

Als je net als ons als eerste in de rij wil voor Pena Palace om zo de drukte voor te zijn, dan ben je afhankelijk van een taxi, want de bussen rijden dan nog niet. En in het historisch centrum waren geen tuk tuks te vinden.

4. Wat kosten de tickets en waar koop je ze?

Je hebt verschillende mogelijkheden om tickets voor Sintra paleizen te kopen. Je kunt individuele tickets kopen per bezienswaardigheid (tussen de 8 en 20 euro, verschillend per bezienswaardigheid), maar je kunt ook combinatietickets kopen en zo korting krijgen. Het is wel handig om ze vooraf te kopen en niet bij de entree van het betreffende paleis, zo voorkom je onnodig in de rij staan voor de kassa. Dit geldt zeker voor Pena Palace. Wij kochten de tickets bij het informatiecentrum naast het Nacional Palace Sintra in het historisch centrum en combineerden verschillende bezienswaardigheden. Als je Sintra vanuit Lissabon bezoekt op een dagtrip kan je ook overwegen een Lisbon+Sintrapass te kopen.

Koop hier je combitickets voor:

Palacio de Pena en Castelo dos Mouros
Palacio de Pena en Quinta da Regaleira

5. Waar overnachten in Sintra?

Als je meerdere paleizen, kastelen en tuinen wilt bekijken, dan heb je aan één dag niet genoeg. Je kunt dan beter een nacht (of meerdere) boeken in Sintra. Het handigste is een hotel of B&B inclusief parkeerplaats, want in Sintra zelf is hete nauwelijks mogelijk om te parkeren en al helemaal niet gratis. Het is een historische plaats met veel eenrichtingsverkeer. Wij sliepen in dit hotel in het historisch centrum met mogelijkheid tot parkeren van de auto.

Bekijk hier een lijst met hotels en B&B in Sintra

6. Parkeren in Sintra

Parkeren in Sintra is erg lastig. het beste is om een hotel te zoeken met parkeerplaats en hier je auto te parkeren en alles verder met OV of lopend te verkennen.

Reisgids Portugal

Pinterest

Bewaar deze tips op Pinterest

Geen reacties

  Laat een reactie achter

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

   

  Nieuwsbrief

  Ontvang toffe reistips en updates over nieuwe bestemmingen

  This function has been disabled for Dream the world.