Dagtrip naar de hoogste berg van Europa: de Mont Blanc

We zijn in de Alpen en we willen naar de Mont Blanc, want de hoogste berg in Europa spreekt tot de verbeelding. We zijn geen bergbeklimmers, dus we gaan niet écht naar de Mont Blanc, maar willen er wel zo dicht mogelijk bij zijn.

Met de kabelbaan naar Mont Blanc

Het is druk in Chamonix, het vertrekpunt. Dit betekent in de rij en wachten op onze buurt. In Chamonix willen we de kabelbaan naar Aiguille du Midi nemen, waar je het beste uitzicht hebt op de Mont Blanc. Verder kun je niet tenzij je wilt bergbeklimmen. Er schijnt niet zo’n goed uitzicht te zijn volgens degene die de tickets verkoopt (bewolkt), maar wij wagen het er toch op.

De kabelbaanrit naar boven duurt zo’n 20 minuten. Boven op de berg is het koud! Fijn dat we onze fleecevesten bij hebben, maar zelfs hiermee vinden we het nog koud. We hebben toch een mooi zicht op de Mont Blanc (tussen de wolken door). Wat is het uitzicht mooi! Overal zie je bergen en sneeuw en de bergbeklimmers zien er zo ‘nietig’ uit tegen die machtige rotsen! Mijn camera maakt overuren. Na een tijdje ‘vluchten’ we het restaurant in voor warme chocomelk en wat lekkers, even onze handen warmen. Zeker na het gooien van een sneeuwbal is dat wel nodig.

_MG_1689
_MG_1690
_MG_1701
_MG_1717
_MG_1729

Le pas dans le vide – glazen kooi

Sinds kort is het ook mogelijk om in een glazen kooi boven de bergen te hangen (zie foto’s). Dit hadden ze nog niet toen wij er waren, maar ik weet ook niet of het iets voor mij is. Zou jij het durven?

Meer informatie en andere mogelijkheden vanuit Chamonix

Vanuit Chamonix kan je nog veel meer tochten ondernemen. Zo kan je met een treintje naar een gletsjer (Mer de Glace glacier) en naar een ijsgrot. Je kunt ook met de kabelbaan naar Le Brevent (2525m) en vanaf daar de Mont Blanc aanschouwen. Wil je iets actievers, kies dan voor het downhillen, met je mountainbike de berg af sjezen. Of bezoek, net als ons, het leuke Parc Animale in Merlet! Dit is een zo natuurlijk mogelijke dierentuin waar je dieren uit de alpen kunt bewonderen, onder andere gemzen en steenbokken.

Kijk op www.Chamonix.com voor alle activiteiten en mogelijkheden in Chamonix, die zijn legio! Er is ook een rubriek met suggesties voor familieuitjes.

Meer informatie over wat wij gedaan hebben vind je op: Aiguille du midi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Yvonne 5 juni 2016 at 19:50

  Kan me voorstellen dat het daar boven behoorlijk fris was, zelfs met een fleecevest. Maar wat een plaatjes, gave uitzichten hoor en helemaal met die wolkenflarden, ik kan daar altijd helemaal stil van worden. Maar die glazen kooi… dat hoeft voor mij dan weer niet persé. 😉

  • Reply Carolien 12 juni 2016 at 17:13

   Ja hé, die uitzichten, ik kan daar echt uren naar kijken. Zo mooi die bergen.

 • Reply Sanne 6 juni 2016 at 16:31

  Wauw, wat een uitzichten! Ik zou het denk ik doodeng vinden om in de glazen kooi te gaan, maar uiteindelijk toch besluiten het te doen. Al moet ik dan wel even wat moed verzamelen. 🙂

  • Reply Carolien 12 juni 2016 at 17:12

   Ja… soms moet je je angst overwinnen… misschien had ik het ook wel gedaan

 • Reply Judith | Worldwife.nl 6 juni 2016 at 21:08

  Wat een mooie foto’s Carolien! Ik hou wel van kou, sneeuw en bergen. Maar die glazen kooi? Ik weet het niet hoor…

  • Reply Carolien 12 juni 2016 at 17:12

   haha, eindelijk iemand die ook twijfelt 😉

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 9 juni 2016 at 18:42

  Wat een geweldige uitzichten en die glazen kooi lijkt me echt top!

  • Reply Carolien 12 juni 2016 at 17:11

   Ook al zo stoer…. 😉

 • Reply anto 9 juni 2016 at 19:24

  Martijn heeft de Mont Blanc beklommen en toen wilde ik ook. Heb alleen het lef nog niet gevonden. Die glazen bodem lijkt me echt stoer om te doen!!

  • Reply Carolien 12 juni 2016 at 17:10

   Oh, dat is stoer! Het lijkt me echt een hele uitdaging. Misschien dat deze post je weer herinnert aan deze uitdaging die je ooit een keer gaat nemen? 😉

 • Reply Aniek - travelwriter.nl 10 juni 2016 at 09:03

  Wat een uitzichten! Ik zou direct zelf de bergen willen gaan beklimmen denk ik. 🙂

  • Reply Carolien 12 juni 2016 at 17:11

   Nou, bergen beklimmen is wel leuk, maar echt de Mont Blanc, dat lijkt me dan weer net een stapje te ver (voor mij dan). Ik geniet er zo ook van

 • Reply Mellisa - Grenzeloosreizen 10 juni 2016 at 09:56

  Wow wat een prachtig uitzicht! Die glazen kooi lijkt me echt heel tof.

  • Reply Carolien 12 juni 2016 at 17:11

   haha stoer als je dat zou doen!

 • Reply marco 17 april 2019 at 09:05

  hoe is het op die hoogte met de zuurstof word je daar duizelig ,buiten adem ?????is mijn vraag

  • Reply Carolien 17 april 2019 at 15:29

   Dat kan, maar ik had er op mijn dagtrip geen last van. Verschilt wel per persoon.

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.