Menu

Vakantie op Bonaire

Bonaire is een heerlijke bestemming om te genieten van lekker warm weer. Hoewel het altijd in de 30 graden is, is het toch goed uit te houden door de stevige wind die er altijd waait. Deze constante wind is ook ideaal als je van wind- en kitesurfen houdt. En als je het toch te warm vindt, dan duik je in de heerlijke zee waar je de prachtige onderwaterwereld ontdekt al duikend of snorkelend.

Surfen bij Bonaire

Waar ligt Bonaire?

Bonaire is een Nederlands eiland in het Caribisch deel van Nederland en is een van de Benedenwindse eilanden in het Caribisch. Andere eilanden zijn Curacao en Aruba, samen vormen zij de ABC-eilanden. Bonaire is het kleinste eiland met de meeste natuur. Op Bonaire praten ze van oorsprong Papiaments, maar er wordt ook Nederlands en Engels gesproken. De sfeer is heel relaxt, geen haast hier. Je vindt hier ook veel supermarkten met Nederlandse producten. Bonaire is geen goedkoop land, zeker niet wat eten betreft, want heel veel moet ingevlogen worden.

Reisinformatie

Je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol Airport rechtstreeks naar Bonaire met KLM of TUI. Houdt wel rekening met een tussenstop op Aruba, waarbij je het vliegtuig even uit moet. Ruimbagage blijft wel gewoon in het vliegtuig, dus je hoeft daar niet mee te sjouwen. De vlucht duurt ongeveer 11 uur. Op Bonaire is het tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger en in de winter is er 5 uur tijdsverschil. Bonaire kent namelijk geen zomer- en wintertijd.

Bonaire paradijs voor watersport

Highlights Bonaire

Hoewel Bonaire klein is valt er genoeg te zien en doen. Verblijf minimaal een week op dit eiland óf langer als je van watersporten houdt. De hoogtepunten van Bonaire zijn: de onderwaterwereld (snorkelen/duiken), watersport (surfen/kajakken), vogels spotten, off the road rijden én lekker eten met oceaanzicht. Wil je ook naar Bonaire? Op deze website vind je tips voor accommodatie, het huren van een auto, bezienswaardigheden en de mooiste snorkelplekken op Bonaire.

Reisgids ABC eilanden

Tip: downloadbare reisgids voor meer tips over Bonaire inclusief wandelingen en highlights:

Veel plezier met de voorbereidingen.

Huur een auto
Vind accommodatie
Reizen naar Bonaire

Lees meer over Bonaire

NIEUWSBRIEF

Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

 

Nieuwsbrief

Ontvang toffe reistips en updates over nieuwe bestemmingen

This function has been disabled for Dream the world.