Europa

Ga direct naar:

België | DenemarkenDuitsland | Finland | Frankrijk | Griekenland | Italië | Nederland | Portugal | Spanje | Zwitserland | Campings Europa

De mooiste bestemmingen in Europa: tips, inspiratie en voorbeeldroutes

Europa is een van mijn favoriete werelddelen. Het heeft alles: cultuur, natuur, heerlijk eten en het is er over het algemeen veilig. Inspiratie nodig? Lees mijn artikelen over De mooiste bestemmingen in Europa en verrassende roadtrips in Europa of bekijk onderstaande routevoorstellen

7 daagse rondreis met huurauto door Fins Lapland in de nazomer

Met z’n tweeën ontdekken we Fins Lapland in de nazomer. We vliegen vanaf Rotterdam Airport naar Rovanimie. Hier staat onze huurauto klaar. We overnachten op twee verschillende plekken: Ruka en Salla, beide plekken zijn vooral bekend door de wintersport. Wij maken verschillende wandelingen, raften, kanoën, gaan op pad met een ATV. Rijden met een fatbike de berg op en af. En we spotten dieren. We zien rendieren overal langs de kant van de weg. In een rendierenfarm leren we alles over deze dieren. En we spotten beren vanuit een schuilhut. En de kers op de taart: we zien het noorderlicht, meerdere malen.

Zie:

10 daagse rondreis met huurauto langs B&B’s en hotels in Abruzzo Italië

In de meivakantie maken we met het gezin een rondreis door het nog relatief onbekende gebied Abruzzo in Italië. We zien heel veel mooie natuur: watervallen, bossen en vooral heel veel bergen met sneeuw op de toppen. We zien ook de Trabocchikust, oude vissersplatforms die nu omgebouwd zijn tot restaurants. We wandelen veel en genieten van de pizza’s en tiramisu’s.

Zie:

14 daagse rondreis met huurauto langs B&B’s en hotels in Griekenland

omslag griekenland

In de meivakantie ontdekten we als gezin, het Noorden van Griekenland met een huurauto. We sliepen in B&B’s en hotels die we ter plekke uitzochten. We ontdekten een authentiek stukje Griekenland, een land waar we nog nooit geweest waren. We dompelden ons onder in de oude cultuur, genoten van het heerlijke weer en het lekkere eten en verbaasden ons over zoveel mooie natuur, inclusief bergen mét sneeuw. Ook Thessaloníki, de tweede stad van Griekenland, beviel ons goed. Ja, Griekenland heeft ons positief verrast!

Zie:

6-daagse zoektocht naar het platteland en het gezonde dieet van Kreta, Griekenland

Op uitnodiging van het Grieks Verkeersbureaus ging ik op zoek naar het geheim van de gezonde Mediterrane keuken van Kreta. Zo hielp ik bij de oogst van olijven, leerde ik alles over olijfolie, ging ik met een herder de bergen in, hielp ik met het melken van de geiten en kreeg ik kookles van een chefkok. Het andere gezicht van Kreta!

zie:

21-daagse kampeervakantie in Frankrijk met eigen auto

omslag frankrijk2015

Een ontspannen kampeervakantie met het gezin in Frankrijk. Eerst bezochten we de streek Charente (vlakbij de Dordogne) en daarna paar weken naar de Bearn, niet ver van Baskenland en de Pyreneeen. Hier komen we vaker en van deze streek krijgen we geen genoeg. We ontdekten mooie natuur zowel in Frankrijk als in Spanje (net over de grens), bezochten leuke stadjes (oa Pau en San Sebastian), maakten vele mooie autoroutes en genoten van het campingleven.

Zie:

2-weekse kampeerrondreis door Denemarken

omslag denemarken

Een kindvriendelijke kampeervakantie met het gezin in Denemarken. We bezochten Ribe en leerde daar meer over de Vikingen (komt Wiki de Viking hier vandaan?), genoten twee dagen lang van Legoland, trokken er met een kano op uit en bezochten het strand en beklommen de hoge duinen bij Rabjerg mile. Denemarken is een heerlijk relaxed land, ideaal met (kleine) kinderen.

Zie:

Overig Europa:

Meerdere bezoeken aan Frankrijk, oa Alpen en de Dordogne.

Kampeervakantie naar Zwitserland / Duitsland met oa bezoek aan Zwarte Woud en Meiringen

Stedentrips naar verschillende steden in België (Antwerpen, Leuven), Portugal (Porto), Italië (Napels, Venetië) en Spanje (Madrid, San Sebastian)

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

 

This function has been disabled for Dream the world.