Menu

Europa

België
Denemarken
Duitsland
Finland
Frankijk
Griekenland
Italië
Kroatië
Portugal
Spanje
Verenigd Koninkrijk
Zwitserland

De mooiste bestemmingen in Europa: tips, inspiratie en voorbeeldroutes

Europa is een van mijn favoriete werelddelen. Het heeft alles: cultuur, natuur, heerlijk eten en het is er over het algemeen veilig. Inspiratie nodig? Lees mijn artikelen over De mooiste bestemmingen in Europa en verrassende roadtrips in Europa of bekijk onderstaande routevoorstellen

10-daagse rondreis met huurauto door Portugal

Portugal is een heerlijk land om in voor- en najaar te bezoeken. Voor deze rondreis reizen we naar Portugal in het voorjaar (eind maart). We starten onze rondreis eerst met een paar dagen Lissabon. Daarna halen we onze huurauto op en rijden we naar Sintra waar we veel paleizen en kastelen bezoeken. Tot slot verblijven we een aantal dagen in Sesimbra, een leuke kustplaats. Vanaf hier verkennen we de kust en de natuur in het binnenland.

Zie:

7 daagse reis naar Sardinië met huurauto in najaar

Italië is een van mijn favoriete vakantielanden. Het heeft alles, mooi weer, heerlijk eten, oude cultuur, sfeervolle plaatsen én ook mooie natuur. Oké, soms mogen de Italianen zelf wel iets meer moeite doen om afval op te ruimen, maar verder is het er prachtig. In oktober bezoeken wij Sardinië voor de eerste keer en dat is echt een aanrader. Overal prachtig blauw water, mooie baaien én een prachtig bergachtig binnenland. Ideaal om met de auto te verkennen. We verblijven op twee plekken, een paar dagen in het binnenland in Bitti en een paar dagen aan de kust bij Porto Pollo, dé plek waar alle surfers komen.

Zie ook:

7 daagse rondreis met huurauto door Fins Lapland in de nazomer

Met z’n tweeën ontdekken we Fins Lapland in de nazomer. We vliegen vanaf Rotterdam Airport naar Rovaniemi. Hier staat onze huurauto klaar. We overnachten op twee verschillende plekken: Ruka en Salla, beide plekken zijn vooral bekend door de wintersport. Wij maken verschillende wandelingen, raften, kanoën, gaan op pad met een ATV. Rijden met een fatbike de berg op en af. En we spotten dieren. We zien rendieren overal langs de kant van de weg. In een rendierenfarm leren we alles over deze dieren. En we spotten beren vanuit een schuilhut. En de kers op de taart: we zien het noorderlicht, meerdere malen.

Zie:

10 daagse rondreis met huurauto langs B&B’s en hotels in Abruzzo Italië

In de meivakantie maken we met het gezin een rondreis door het nog relatief onbekende gebied Abruzzo in Italië. We zien heel veel mooie natuur: watervallen, bossen en vooral heel veel bergen met sneeuw op de toppen. We zien ook de Trabocchikust, oude vissersplatforms die nu omgebouwd zijn tot restaurants. We wandelen veel en genieten van de pizza’s en tiramisu’s.

Zie:

14 daagse rondreis met huurauto langs B&B’s en hotels in Griekenland

omslag griekenland

In de meivakantie ontdekken we als gezin, het noorden van Griekenland met een huurauto. We slapen in B&B’s en hotels die we ter plekke uitzoeken. We ontdekken een authentiek stukje Griekenland, een land waar we nog nooit geweest waren. We dompelen ons onder in de oude cultuur onder andere bij de kloosters van Meteora, genieten van het heerlijke weer en het lekkere eten en verbazen ons over zoveel mooie natuur, inclusief bergen mét sneeuw. Ook Thessaloníki, de tweede stad van Griekenland, bevalt ons goed. Ja, Griekenland heeft ons positief verrast!

Zie:

6-daagse zoektocht naar het platteland en het gezonde dieet van Kreta, Griekenland

Op uitnodiging van het Grieks Verkeersbureaus ga ik op zoek naar het geheim van de gezonde Mediterrane keuken van Kreta. Zo help ik bij de oogst van olijven, leer ik alles over olijfolie, ga ik met een herder de bergen in, help ik met het melken van de geiten en krijg ik kookles van een chefkok. Het andere gezicht van Kreta!

zie:

21-daagse kampeervakantie in Frankrijk met eigen auto

omslag frankrijk2015

Een ontspannen kampeervakantie met het gezin in Frankrijk. Eerst bezoeken we de streek Charente (vlakbij de Dordogne) en daarna paar weken naar de Bearn, niet ver van Baskenland en de Pyreneeën. Hier komen we vaker en van deze streek krijgen we geen genoeg. We ontdekken mooie natuur zowel in Frankrijk als in Spanje (net over de grens), bezoeken leuke stadjes (oa Pau en San Sebastian), maken vele mooie autoroutes en genieten van het campingleven.

Zie:

2-weekse kampeerrondreis door Denemarken

omslag denemarken

Een kindvriendelijke kampeervakantie met het gezin in Denemarken. We bezoeken Ribe en leren daar meer over de Vikingen (komt Wiki de Viking hier vandaan?), genieten twee dagen lang van Legoland, trekken er met een kano op uit en bezoeken het strand en beklimmen de hoge duinen bij Rabjerg mile. Denemarken is een heerlijk relaxed land, ideaal met (kleine) kinderen.

Zie:

Geen reacties

  Laat een reactie achter

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

   

  Nieuwsbrief

  Ontvang toffe reistips en upadetes over nieuwe bestemmingen

  This function has been disabled for Dream the world.