Wat te doen in New Forest National Park in Engeland

Tijdens onze roadtrip van 3 weken door zuid Engeland bezoeken we ook het New Forest National Park. Je vindt dit natuurpark tussen South Hampton en Bournemouth in het zuiden van Engeland. Natuurlijk staat het park bekend om zijn pony’s die naar het park vernoemd zijn: the New Forest pony’s of ook wel New Forester. Hoewel ze vaak wel een eigenaar hebben, lopen ze nog steeds in het wild rond. Kijk dus niet vreemd op als je een of meerdere pony’s op de weg ziet. Maar het New Forest National Park heeft nog meer te bieden.

Wat te doen in New Forest National Park in EngelandWat te doen in New Forest National Park in Engeland

New Forest Centre Lyndhurst

Begin je bezoek in het plaatsje Lyndhurst. Hier vind je het New Forest museum en visitor information centre, waar je meer informatie kunt krijgen over het natuurpark. Je kunt hier ook plattegronden kopen, onder andere een kaart met fietsroutes. Fietsen is een leuke manier om het natuurpark te verkennen als je de tijd hebt. Op sommige plekken wel flink klimmen zagen we. Wij kijken even rond en besluiten om een autorondrit te maken inclusief een paar korte wandelingen. Eerst lunchen we bij de pub Fox & Hounds, buiten op het terras want het is heel erg warm vandaag. Ja het kan, zomerse temperaturen in Engeland. En als het dan warm is, dan moet je er natuurlijk gewoon even goed van genieten.

De herten van Bolderwood

In het New Forest centre heb ik gezien dat je bij Bolderwood goed herten kunt spotten. Er zijn vijf soorten herten in de New Forest: damherten, reeën, edelherten, muntjac en sikaherten. Natuurlijk zijn de herten heel schuw, dus de kans dat we ze zien in het hoogseizoen is niet groot. Ze hebben echter bij Bolderwood ook een herten reservaat, waar je damherten in de natuurlijke omgeving kan zien vanaf een platform. Vanaf Bolderwood lopen drie korte wandelroutes door het bos, waarbij wij de langste kiezen van 3.2 kilometer (rode route). Je loopt langs eiken-, kastanje- en beukenbomen die hier al sinds 1860 staan!

Wat te doen in New Forest National Park in Engeland

Wat te doen in New Forest National Park in Engeland

Wildlife op de straat

We verlaten Bolderwood en rijden richting Brockenhurst een ander klein plaatsje in New Forest. We lazen dat hier wilde ezels in de straten rondlopen, dus dat willen we met eigen ogen zien. Onderweg zien we weer een hoop paarden op de weg. Er is zelfs een hele opstopping en een ambulance mét sirenes moet ook voor de paarden wachten. Hoe bijzonder dat ze hier gewoon loslopen. In Brockenhorst zien we helaas geen ezels, maar de opritten naar winkels en huizen zijn wel allemaal voorzien van wildroosters om de dieren uit de tuin te weren. Het is natuurlijk een leuk zicht al dat loslopend wild, maar ik kan me voorstellen dat je ze toch niet allemaal in je achtertuin wilt hebben. Als we weer verder rijden zien we onderweg ook nog varkens los rondlopen in de natuur. Heel grappig. In New Forest lopen koeien, pony’s, ezels, varkens en herten los rond dus het is belangrijk om hier voorzichtig te rijden!

Stukje geschiedenis bij Buckler’s Hard

New Forest werd in 1079 bestemd als jachtgebied voor de Engelse Koning Willem I. Het werd vooral gebruikt om hout te kappen die nodig was voor de vloot van de koning. In de 18e eeuw ontstond Buckler’s Hard, een haven voor de bouw van marineschepen. Het was ideaal gelegen zo vlakbij een bos vol eikenbomen. Er zijn zo’n 50 houten schepen gebouwd. Door het einde van de Napoleon oorlog en de opkomst van ijzer betekende dit het einde van de marinebouw. Aan het eind van de 19e eeuw kwam er weer meer leven in het plaatsje door de opkomst van plezierjacht en ook nu zie je er nog veel boten liggen. Buckler’s Hard is nu vooral ingericht als (openlucht) museum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de scheepsbouw in New Forest. Leuk om even doorheen te lopen, zodat je ook iets meer van de geschiedenis achter deze plaats meekrijgt. Wij waren de enige toeristen overigens die dit deden.

→ zie ook de website van Buckler’s Hard voor meer informatie

Wat te doen in New Forest National Park in Engeland

Praktische informatie New Forest

New Forest is een natuurgebied ten zuidoosten van Salisbury. Wij bezoeken het vanaf onze camping in Coombe Bissett bij Salisbury. Dit is prima te doen. Wil je het gebied echter uitgebreider en op een rustiger tempo bezoeken (aanrader!) dan zou ik dichterbij overnachten. Er zijn meerdere campings in de New Forest. Niet alle campings hebben toilet/douchevoorzieningen. Deze zijn eigenlijk alleen geschikt voor campers of caravans met eigen voorzieningen. Het lijken mij prachtige campings, maar houd er rekening mee dat dit gebied laag ligt en heel veel wateroverlast kent. En de rondlopende pony’s kunnen ook ‘vernielingen’ aanbrengen, lees ik. Even goed onderzoek doen, lijkt me voordat je iets boekt.

Inspiratie nodig voor je vakantie naar het zuiden van Engeland? Lees dan ook de volgende blogs:

→ 11x zien en doen in Zuid Engeland

→ De mooiste uitzichten van Zuid Engeland die je gezien moet hebben

→ Alles over kamperen in Engeland


Pinterest

Bewaar deze tips op Pinterest


Bekijk de volgende reisgids voor routesuggesties en bezienswaardigheden:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Yvonne 28 januari 2018 at 21:10

  Wat bijzonder, van die los rondlopende pony’s en paarden. Onze oudste zou het geweldig vinden! Helemaal als de ambulance er voor moet stoppen, haha. Prachtig nationaal park lijkt het me, mooie foto’s.

  • Reply Carolien 31 januari 2018 at 15:48

   Ja, onze dochter is ook echt een paardenmeisje dus zij vindt het ook echt heel erg leuk. Het is ook wel bijzonder hoor, je ziet dit niet op heel veel plekken.

 • Reply Diana 29 januari 2018 at 21:01

  Wat bijzonder dat ze paarden en pony’s daar zo vrij kunnen rondlopen. Zelf zou ik dat toch wel eng vinden. Je moet extra opletten en als er dan eentje oversteekt. Gelukkig weet je dat natuurlijk en let je extra op. Ik ga dit onthouden als ik ooit die kant op ga.

  • Reply Carolien 31 januari 2018 at 15:49

   Ja, je moet echt niet te hard gaan rijden daarzo, je wilt geen paard op je voorruit. Doordat ze alle ruimte hebben, maken ze over het algemeen niet echt rare bokkesprongen, maar goed het blijft spannend natuurlijk.

 • Reply Martin 29 januari 2018 at 22:14

  Grappige oorzaak van een file….paarden! Zuid-Engeland lijkt me heel leuk. Mooie natuur, kust, lekker klimaat. Ideaal voor een roadtrip lijkt me!

  • Reply Carolien 31 januari 2018 at 15:50

   Zuid Engeland is zeker mooi. Hier hadden we echt heel mooi weer, bijna te warm. Helaas duurde dat niet de hele vakantie lang, maar je hoeft echt niet alleen maar regen te hebben. Het is echt heel fijn om hier een roadtrip te maken. Zoveel mooie uitzichtspunten langs de kust ook.

 • Reply Marjolein 30 januari 2018 at 12:58

  Het lijkt mij een leuke regio om te bezoeken. Ik ben nog niet eerder in dit deel van Engeland geweest, maar als ik dit zo lees is het zeker de moeite waard. Wat bijzonder dat alle dieren hier zo vrij rond lopen. Ze zijn dus ook redelijk tam? Wel jammer dat je de ezels niet meer hebt gespot!

  • Reply Carolien 31 januari 2018 at 15:51

   Ja die ezels dat was jammer, had ik ook wel erg leuk gevonden. Geen idee waar ze waren. maar ja, het blijven ‘wilde’ loslopende dieren natuurlijk. Dat is ook wel de charme.

 • Reply Cynthia 30 januari 2018 at 13:30

  Het lezen van deze blog bracht veel leuke herinneringen! Vijf jaar geleden heb ik 2 maanden lang vrijwilligerswerk gedaan in Brockenhurst. Ik hielp een oudere dame met het verzorgen van haar paarden en hond. Ik vond het zo fijn om ’s ochtends op te staan en de wilde paarden, pony’s en ezels op de straat en in het bosje aan de overkant van het huis te zien rondlopen. Het is inderdaad een deel van Engeland dat echt de moeite waard is om te bezoeken!

  • Reply Carolien 31 januari 2018 at 15:52

   Wat leuk zeg! Dat hoor je niet zo vaak, dat hier mensen zijn geweest, laat staan voor langere tijd. Heb je nog meer van Engeland gezien? Ik vond het zeker een mooi land om door heen te reizen.

 • Reply Annemarie 30 januari 2018 at 19:43

  Grappig, die loslopende dieren. Toen wij op vakantie in Zuid-Engeland waren, zijn we alleen maar door dit gebied heen gereden op weg naar Cornwall. Jammer!

  • Reply Carolien 31 januari 2018 at 15:53

   Oh dat is jammer, tja je moet vaak keuzes maken. Ik zag bij jou weer andere dingen voorbijkomen waar wij weer niet zijn geweest. Je kunt niet alles hé

 • Reply Sanne 31 januari 2018 at 12:20

  Wat bijzonder dat de paarden en ezels hier gewoon los lopen. Eigenlijk wel heel tof om te zien. Ik kan me voorstellen als je er woont, dat je daar misschien net iets anders over denkt. 🙂 Gelukkig zijn de wildroosters een goede oplossing.

  • Reply Carolien 31 januari 2018 at 15:54

   Ja, als je er woont is het misschien wel vervelend 😉 Gelukkig verzinnen ze praktische oplossingen. Het was echt heel gek om overal van die wildroosters te zien liggen. Maar wel noodzakelijk denk ik.

 • Reply Gabriëlle 31 januari 2018 at 20:52

  Haha erg leuk! Het doet mij een beetje denken aan Roemenië waar ik veel loslopende paarden, pony’s en ezels op straat zag. Dat had ik helemaal niet verwacht bij Engeland.

 • Reply Britte 1 februari 2018 at 08:39

  Wat een leuk gezicht dat die beesten gewoon los rondlopen. Al is het in het geval van zo’n ambulance natuurlijk wel een beetje vervelend. Doen ze er niets aan op zo’n moment? Het park zelf ziet er mooi uit! Ben zelf nog nooit in Zuid-Engeland geweest, maar het klinkt zeker de moeite waard!

 • Reply Aniek 1 februari 2018 at 08:53

  Wat leuk om de pony’s daar zo rond te zien lopen. Lijkt me een mooi park om te bezoeken.

 • Reply Jenny 2 februari 2018 at 23:43

  Grappig, die pony’s en die paarden. Worden die beesten niet helemaal gek van het passeerde verkeer?

  Mooi park!

 • Reply Elisa 4 februari 2018 at 14:26

  Mooi gebied, denk ik! Ben nog nooit aan deze kant van Engeland geweest, ging vooral veel naar het noorden toe. Die loslopende paarden lijken me tof om te zien.

 • Reply Lieda 19 februari 2019 at 22:19

  Wat een leuk stuk om te lezen. Zelf heb ik 4 jaar in the new forest ( Hythe) gewoond, het is er prachtig. Mocht je die ezels toch nog eens willen zien, ga dan naar Beaulieu, succes gegarandeerd! In de zomer lopen ze er rond met hun kleintjes.

  • Reply Carolien 21 februari 2019 at 16:04

   Ah, volgende keer hier nog even heen. Ik dacht dat ik daar ook langsgekomen ben, maar weet het nu niet meer zeker. Lijkt me erg leuk om ze te zien rondlopen. Ik vond het erg bijzonder al die dieren, die daar in het wild rondlopen over straat 🙂

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.