Route Portugal 10 dagen: roadtrip Lissabon, Sintra en Sesimbra

Met deze route in Portugal (10 dagen) vanuit Lissabon neem je uitgebreid de tijd om Lissabon, Sintra en de omgeving van Sesimbra te verkennen. De beste route zonder haast waar je de verschillende wijken van Lissabon verkent, vervolgens een aantal kastelen en tuinen bij Sintra ontdekt en afsluit met een verblijf aan de kust bij Sesimbra, waar je geniet van seafood, strand en waanzinnige uitzichten. Kortom een afwisselende roadtrip door door Portugal vanuit Lissabon, waar veel te zien en te doen is.

Route 10 dagen door Portugal vanuit Lissabon

 • Aantal km: circa 300 kilometer, maar wij hebben iets meer gereden omdat we ook nog wat dagtrips hebben gemaakt
 • Aantal dagen: 10 dagen, inclusief 2 vliegdagen
 • Wanneer: eind maart / begin april
 • Hoogtepunten: Lissabon, de kastelen van Sintra vooral Quinta da Regaleira, Parque Natural de Arrábida, Cabo de Boca, Cabo de Espichel, Sesimbra
 • Kenmerken: stad, kastelen en tuinen, uitzichten bij kliffen en strand
 • Accommodaties: hotels en guesthouse

  Stedentrip Lissabon (3 nachten)

  We vliegen vanaf Eindhoven Airport naar Lissabon met Transavia, een vlucht van ongeveer 3 uur. Vanaf het vliegveld nemen we een taxi naar ons hotel (reken op prijs tussen de 15 en 25 euro). Onze huurauto van Sunny Cars hebben we nog niet nodig in Lissabon, die halen we pas later op. We komen laat in de middag aan en starten ons bezoek met een drankje op het terras naast ons hotel gevolgd door een diner iets verderop, lekker buiten op het terras.

  De volgende 2 dagen ontdekken we Lissabon te voet en met de tram. Onze hoogtepunten: uitzicht vanaf Castello de São Jorge, koffie drinken met pastéis de nata bij Miradouro das Portas do Sol, Belém met Mosteiro dos Jerónimos en Torre de Belém, wandelen door Alfama. Omdat Lissabon op een heuvel gebouwd is heb je op veel verschillende plekken weidse uitzichtpunten. Die uitzichtpunten zijn voor mij de hoogtepunten, zeker als je ervan kunt genieten vanaf een terras met een hapje en drankje.

  Lees meer over wat te zien en doen in Lissabon

  Hotel: Hotel Riverside Alfama  Bezoek en verblijf Sintra (2 nachten)

  Na ruim 2 dagen Lissabon nemen we de taxi naar het vliegveld om onze huurauto op te halen bij Sunny Cars, een fiat 500. Dit is snel geregeld en we rijden direct naar Sintra. Hier blijven we 2 nachten, zodat we een volle dag hebben om kastelen te bezoeken. We bezoeken Quinta da Reguleira, Palacio de Pena, Palacio Monserrate en de bijbehorende tuinen en Castelo dos Mouros.

  Absolute hoogtepunten zijn Quinta da Reguleira, het uitzicht vanaf Castelo dos Mouros en de tuinen van Monserrate.

  Hotel: Tivoli Sintra

  Sesimbra en omgeving (3 nachten)

  Op zoek naar een leuke plaats aan zee, komen we uit bij Sesimbra. Van oudsher een vissersplaats, maar nu uitgegroeid tot een levendige toeristenplaats. Gelukkig in het laagseizoen nog weinig toeristen en vooral eigen inwoners die in het weekend langs de boulevard flaneren. Vanuit Sesimbra hebben we verschillende korte roadtrips gemaakt. Must sees: Cabo de Boca, Cabo de Espichel, Serra de Arrábida met uitkijkpunten en lunchstop aan zee, Praia da Lagoa de Albufeira-Mar, uitzicht vanaf Castelo de Sesimbra.

  Hotel: Guesthouse Casa da Praça

  Tip: Stop op weg naar Sesimbra bij Cabo da Roca (meest westelijke punt van Europa), de badplaats Cascais en de Costa da Caparica (brede surfstranden met standpaviljoens).

  Lissabon (1 nacht)

  De laatste dag van onze route door Portugal (10 dagen) vanuit Lissabon, brengen we door in een moderne wijk van Lissabon: Parque das Nações. Op nog geen 10 minuten rijden van de vliegveld, handig als je net als ons redelijk vroeg in de ochtend weer moet vliegen. Parque das Nações was vroeger een industrieterrein, maar voor de Wereldtentoonstelling van ’98 is het terrein omgebouwd tot een hypermoderne wijk met veel hoge gebouwen, kantoren, maar ook met veel openbare kunstwerken. Een prima plek om nog even een middag in door te brengen voordat je naar huis vliegt.

  Tips reisgidsen

  Ik gebruikte een aantal van onderstaande gidsen om deze reis plannen, inclusief routes en bezienswaardigheden onderweg.

  Autohuur Sunny Cars

  Wij huren onze auto als het even kan via Sunny Cars. Een betrouwbare verhuurder waar je all-inclusive een auto huurt. Geen verrassingen dus als je de auto gaat ophalen. We zijn ooit een keer ergens zeer onvriendelijk benaderd en we werden toen gedwongen een extra verzekering te nemen. Dat nooit meer, dus als het even kan zoeken we een betaalbare auto via Sunny Cars, hier zitten alle verzekeringen in. Overigens werkt Sunny Cars samen met lokale autoverhuurders, je haalt je auto dus op bij een andere autoverhuurder, maar je hebt altijd dezelfde Sunny Cars voorwaarden, wel zo fijn. Tip: regel je auto zo snel mogelijk als je je bestemming weet, want in deze tijd zijn auto schaars en kunnen de prijzen hoog oplopen. Dit keer kregen we een Fiat 500, zo’n leuke auto. Ideaal voor deze roadtrip route van 10 dagen door Portugal vanuit Lissabon.

  Zin in een andere stedentrip in Portugal? Lees dan ook de artikelen over mijn bezoek aan Porto, inclusief praktische tips voor hotels en restaurants.

  Pinterest

  Dit artikel bevat affiliatelinks en een samenwerking met Sunny Cars

  Previous Post Next Post

  You Might Also Like

  No Comments

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

   

  This function has been disabled for Dream the world.