Ribe en het Vikingecenter

Tijdens onze rondreis door Denemarken mocht een bezoek aan Ribe en het Vikingecenter zeker niet ontbreken. Ribe is een heel sfeervolle stad, de oudste van heel Scandinavië en in het Ribe Vikingecenter leer je alles over de tijd van de Vikingen. Deze laatste is zeker ook leuk om mét kinderen te bezoeken.

Ribe de oudste plaats van heel Scandinavië

Ribe is de oudste plaats van heel Scandinavië. Het plaatsje werd in 710 gesticht en was lange tijd een belangrijke handelsplaats. Na de verzanding van de rivier Ribe aa én de stadsbrand in 1580 verloor Ribe zijn positie. Doordat er weinig geld was voor nieuwbouw zorgde dit er wel voor dat veel van de oude gebouwen behouden bleven. Zo  staat er een mooie middeleeuwse kathedraal en heeft het centrum een aantal mooie oude vakwerkhuizen. Het is heerlijk om zomaar wat rond te lopen in dit oude plaatsje. Dat hebben we dan ook gedaan, genietend van een lekker ijsje, want toen wij Denemarken bezochten was het twee weken lang >25 graden.

Ribe en het Vikingecenter Ribe Denemarken (4)Ribe Denemarken (5)Ribe Denemarken (2)Ribe Denemarken (1)

Openluchtmuseum Ribe Vikingecenter

Net buiten het centrum van Ribe vind je het Ribe Vikingecenter. In dit openluchtmuseum kan je zien hoe de Vikingen vroeger geleefd hebben. Er vinden demonstraties plaats (toen wij er waren onder andere een paardrijshow) en je kunt zelf ook aan de slag. Kinderen zullen zich er uitstekend vermaken. Natalie genoot van de paardenshow, de dieren en vond het erg leuk om met de hamer te slaan 😉 Ik hou erg van openluchtmusea. Je bent lekker buiten, je leert wat over de omgeving en ambachten en het is er vaak ook kindvriendelijk. Zo ook bij het Ribe Vikingecenter.

Ribe Vikingecenter Denemarken (10)Ribe Vikingecenter Denemarken (11)Ribe Vikingecenter Denemarken (5) Ribe Vikingecenter Denemarken (4)Ribe Vikingecenter Denemarken (3) Ribe Vikingecenter Denemarken (6)Ribe Vikingecenter Denemarken (2) Ribe Vikingecenter Denemarken (8)Ribe Vikingecenter Denemarken (7) Ribe en het Vikingecenter        Ribe en het Vikingecenter

Meer informatie

http://www.ribevikingecenter.dk/en/home.aspx

Een reisgids met een complete rondreis door Denemarken:

Dit artikel bevat een affiliatelink

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.