Roadtrip Abruzzo Italië 2018 – de route

Lengte: de rondrit van plaats naar plaats is ca. 440 kilometer, maar wij hebben veel meer gereden doordat we bijna elke dag een autorondrit maakten.

Duur: 8 dagen Abruzzo (en nog 4 dagen rondom Napels / Amalfikust)

Wanneer: april / mei

Hoogtepunten: Gran Sasso NP, Majella NP, Abruzzo NP, watervallen Borrello, Trabocchikust

Kenmerken: Strand en natuur, ongerept en geen (massa) toerisme, heel rustig.

Overnachten: B&B’s & hotels

  Canosa Sannita – 3 nachten

  Wij vliegen met Ryanair vanuit Charlerois naar Pescara. Onze roadtrip Abruzzo Italië start in Pescara. We halen bij het vliegveld onze huurauto op en rijden naar Canosa Sannita. Een dorp op ongeveer 40 minuten rijden. We beginnen onze roadtrip bij de B&B Casa La Farfalla Bianca, waar we in de watten worden gelegd door de eigenaren. LET OP: deze B&B bestaat niet meer! Vanuit de B&B verkennen we de eerste dag de Trabocchikust. We genieten van de mooie uitzichten (onder andere vanaf Punta Aderci) en zien de Trabocchi: oude vissersplatforms die nu omgebouwd zijn tot restaurants. Het ziet er mooi uit!

  De tweede dag maken we een autorondrit richting Majella National Park, een bergmassief van de Apennijnen. We wandelen door de de Gole Fara San Martino (kloof) en zien daar de restanten van een oud klooster. We willen de Leonardopas over, maar die weg is afgesloten. Dan rijden we maar om de berg heen. We stuiten op een overstekend wild zwijn en volgens mij zie ik ook nog een vos wegglippen. En we hebben prachtige uitzichten op bergen met sneeuw en kleine dorpjes die tegen de bergen lijken aangeplakt.

  Pescasseroli- 2 nachten

  We rijden vanuit Canosa Sannita eerst via een pas naar het hoogste punt van Majella National Park (2795 m). Hier staan we met onze slippers in de sneeuw, hoe bijzonder! Daarna rijden we verder naar het zuiden. We bezoeken de watervallen bij Borrello, de hoogste watervallen van de Apennijnen (200m). Ze zijn echt prachtig!

  We eindigen in Abruzzo National Park. Een ander mooi natuurgebied, vol met besneeuwde bergtoppen. We rijden door dorpen en komen uiteindelijk in het sfeervolle (wintersport) bergdorpje Pescasseroli aan. Hier genieten we van de mooie natuur. We maken een bergwandeling en komen onderweg herten tegen. We maken een mooie rondrit naar het meer van Scanno en Domenico via de Gole del Sagittario (kloof). Dit is een prachtig natuurgebied. Onderweg naar Napels komen we in een bos waar op de grond nog sneeuw ligt, maar waar de bomen al wel groene blaadjes hebben. Wat een bizar gezicht!

  Wij maken na deze twee locaties een detour buiten Abruzzo om naar de Amalfikust en de Vesuvius & Herculaneum te gaan. Hierover volgt ook nog een blog en dan komt hier de link.

  L’Aquilla- 2 nachten

  We verblijven 2 dagen in L’Aquilla. Deze stad is zeer bijzonder. Het is een spookstad geworden na de zware aardebeving in 2010. Bijna alle oude gebouwen in het centrum zijn beschadigd en onbewoonbaar geraakt. We wandelen door het centrum, wat nu vooral een Urbex-locatie is. Aan de rand van het centrum leeft L’Aquilla wel. Hier wonen de meeste inwoners en door de universiteit zijn er ook veel jongeren. Voor ons hotel vindt er een festival plaats, waar we ook even van mee proeven.

  De volgende dag maken we een autorondrit door Gran Sasso National Park. Weer al een mooi natuurgebied met hoge bergen. Hier kunnen we een paar keer niet verder omdat er nog sneeuw op de weg ligt! We bezoeken de kasteelruïne Rocca Calascio en wandelen door verstilde dorpjes zoals Santo Stefano di Sessanio. We bezoeken ook een paar Romeinse opgravingen: Amiternum en Alba Fucens. De moeite waard en zeer rustig, we zien nauwelijks andere mensen.

  Giulianova – 1 nacht

  De laatste dag komt de regen met bakken uit de hemel. Dat is heel jammer, want we zitten net aan de kust. We lunchen in een restaurant aan het strand en als het even droog is, wandelen we nog een stukje. Ze zijn het strand aan het schoonmaken voor het nieuwe strandseizoen. Nu is het nog echt laagseizoen. We rijden nog naar Atri, waar we de calanchi bekijken: heuvels van kalksteen, die zijn geërodeerd. Dan moeten we helaas alweer terug naar Nederland.

  Abruzzo is echt een supermooie bestemming, vooral voor natuur- en outdoorliefhebbers. Je kunt er eindeloos wandelen en je vergapen aan prachtige vergezichten. In de winter kun je hier skieën. In de zomer kan je terecht op een van de mooie stranden aan de Adriatische zee. Kortom voor ieder wat wils!

  Lees voor meer inspiratie: 18x bezienswaardigheden in Abruzzo


  Bewaar deze route op Pinterest
  Previous Post Next Post

  You Might Also Like

  2 Comments

 • Reply Paul en May Geuens Ariën 1 december 2021 at 10:14

  Hallo, de B&B Casa La Farfalla Bianca werd in 2019 overgenomen door ons en heeft nu een andere naam: Casa La Valloniera.
  Na 2 jaar intensieve werken binnen en buiten met de aanbouw van een groot terras en de aanleg van een zwembad, wordt onze casa in het voorjaar 2022 weer opengesteld als B&B en verhuurd als vakantiehuis.

  groetjes

  • Reply Carolien 1 december 2021 at 10:28

   Goed om te weten, als er (tzt) een website is hoor ik het graag, dan pas ik het eea aan.

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

   

  This function has been disabled for Dream the world.