Menu
Roadtrips / Wales

Roadtrip Wales: dit is de mooiste autoroute (14 dagen)

Benieuwd wat de mooiste plekken van Wales zijn? Met deze mooiste autoroute ontdek je ze tijdens jouw roadtrip door Wales. Bezoek de bergen van Snowdonia National Park, wandel tussen de schapen in Brecon Beacons National Park, geniet van de kliffenkust bij Pembrokeshire Coast National Park en geniet van de onontdekte Wye Valley.


Reisgidsen Wales


Route 14 dagen door Wales (Verenigd Koninkrijk) vanuit Calais

 • Aantal km: circa 2500 kilometer, inclusief daguitstapjes
 • Aantal dagen: 14 dagen, inclusief reisdagen en 1 dag, 2n Canterbury in Engeland
 • Wanneer: eind augustus
 • Hoogtepunten: Wye Valley inclusief uitkijkpunt Yat Rock, Parva Vineyard, bezoek mijn Big Pit, Elagug Stacks met zeehonden en Porthgain bij Pembrokeshire NP, wandeling Brecon Beacons NP, autoroute Snowdonia NP, Canterbury
 • Kenmerken: heuvels met schapen, ruige kusten, leuke kustplaatsjes, kastelen en kathedralen
 • Accommodaties: campings

  Wye Valley (3 nachten)

  De Wye Valley is een nog redelijk onontdekte regio in Wales. De rivier de Wye vormt grotendeels de grens tussen Engeland en Wales. De rivier loopt door de vallei, terwijl groene heuvels naar boven uitstrekken. Op een van die heuvels vind je Parva Vineyard, waar we een selfguided wandeling maken en natuurlijk verschillende wijnen proeven, waarvan een aantal in onze kofferbak mee naar huis gaan. We hebben een prachtig uitzicht op de vallei vanaf Yat Rock Viewpoint. In het dal bezoeken we Tintern Abbey, een ruïne van een voormalige kloosterabdij uit 1131. We bezoeken ook de plaatsjes Chepstow en Monmouth, waarbij we de laatste veel leuker en gezelliger vinden door de terrassen en levendigheid. De Wye Valley is een van de verrassingen tijdens onze roadtrip door Wales en hoort echt thuis in deze mooiste autoroute Wales. Lees ook het artikel met veel tips over wat te zien en doen in de Wye Valley.

  Camping: Beeches Farm Campsite

  Brecon Beacons National Park (3 nachten)

  Brecon Beacons is een bergketen in zuiden van Wales, met Pan-y-Fan als hoogste berg (886m). Wij bezoeken het Visitor Center en wandelen vanaf daar naar de top Twyn-y-Gaer (367m), een heuvel waar in de ijzertijd een fort stond. Hiervandaan hebben we 360 graden uitzicht op de omgeving. De wandeling is ongeveer 5 kilometer. We wandelen tussen de schapen die bijna nergens meer vanop kijken. We hebben even een dag minder mooi weer en we besluiten in de middag naar Swansea te gaan, een plaats aan zee en aan de rivier Tawe. De stad zelf is in Tweede Wereldoorlog gebombardeerd dus weinig historisch meer over. De haven is de leukste plaats om rond te lopen, een museum te bezoeken of op een van de terrasjes te zitten. Wij wandelen ook nog even langs het strand.

  Camping: Brecon Beacons Tourist Park

  Fishguard & Pembrokeshire National Park (3 nachten)

  Tijdens ons verblijf in Fishguard bezoeken we Pebrokeshire National Park en maken een roadtrip langs de kust naar de leuke (maar drukke!) badplaats Tenby met zijn gekleurde huizen. De kust is erg ruig in dit gedeelte en dat levert prachtige uitzichten op. In het water bij de Elugug Stacks spotten we zeehonden in het water en op het strand, inclusief babyzeehond. In Porthgain zien we de oude steenfabriek en bij de zee de steengroeve, waar de leisteen uitgehouwen werd. We wandelen een stukje over het coastal path en hebben prachtige vergezichten vanaf de kliffen op de zee.

  Camping: Fishguard Bay Resort

  Snowdonia National Park

  Een van de bekendste regio’s in Wales is Snowdonia National Park. Het is er prachtig, maar ook erg druk. We willen wel met het treintje naar de hoogste top (Snowdonia) en dan naar beneden wandelen, maar helaas, de trein is al helemaal volgeboekt voor de komende weken (vroeg vooraf reserveren dus). We rijden een rondje met de auto en genieten van de uitzichten vanaf verschillende uitkijkpunten. Ook bezoeken we Caernarfon, een leuke plaats aan de kust. Niet ver van de camping klimmen en klauteren we over rotsen naar Fairy Glen, een riviertje dat door een kloof stroomt, normaalgesproken vrij hard met veel water, nu is het echter aanzienlijk minder water. Toch nog een mooi gezicht.

  Camping: Rynys Farm Campsite

  Canterbury Engeland (2 nachten)

  Voordat we de autotrein naar Calais nemen en onze vakantie eindigt brengen we nog een bezoek aan de leuke plaats Canterbury in Engeland. Eigenlijk hoort deze dus niet meer in het rijtje van Wales, maar omdat je er nagenoeg langs komt van Nederland naar Wales, deel ik deze plaats in Engeland toch graag met je. Canterbury is namelijk een erg leuke plaats. Wel toeristisch, maar niet overlopen, althans, niet toen wij er waren. Het oude centrum is heel goed bewaard gebleven, je gaat echt even terug in de tijd. Zoveel mooie gebouwen en gevels, ik weet niet waar ik moet kijken. En natuurlijk de kathedraal, die steelt de show.

  Camping: Canterbury Camping and Caravanningclub Campsite

  Eerder maakten we een kampeerrondreis door Zuidwest-Engeland, waarbij we onder andere Exmoor, Dartmoor, Bodmin Moor, Oxford en de kliffen van Cornwall bezoeken.

  Pinterest

  Mooiste autoroute Wales
  Bewaar deze autoroute op Pinterest

  Geen reacties

   Laat een reactie achter

   NIEUWSBRIEF

   Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

    

   Nieuwsbrief

   Ontvang toffe reistips en upadetes over nieuwe bestemmingen

   This function has been disabled for Dream the world.