Ontdek Kassel en het Habichtswald in de herfst

De herfst is mijn favoriete seizoen om te wandelen. Hoewel ik gek ben van bergen en graag wandel door de duinen langs de zee ga ik in de herfst altijd naar een bosrijk gebied. De pracht van de herfst toont zich nu eenmaal het mooist in de bossen. Bladeren verkleuren, allerlei noten liggen op de grond, als je geluk hebt zie je herten tijdens de bronst én overal waar je kijkt groeien er paddestoelen. Genoeg om te zien én te fotograferen. En wat is het heerlijk om ’s avonds met rozige wangen na te genieten met een goed glas wijn en een lekker wildmenu. In Kassel en het Habichtswald vind je dit allemaal. Tijd om deze herfst naar Kassel te gaan!

Kassel: de stad van kunst & sprookjes

Je vindt de stad Kassel in de Duitse staat Hessen, ongeveer 4 uur rijden vanaf Utrecht. De bekendste inwoners ooit zijn ongetwijfeld de Gebroeders Grimm. Zo’n 200  jaar geleden verscheen hun eerste sprookjesboek. En nog steeds genieten velen van hun verhalen. De 600 km lange Duitse sprookjesroute loopt uiteraard ook door Kassel. En je vindt hier het tentoonstellingshuis GRIMMWELT. In de nabijheid van Kassel vind je ook een paar mooie sprookjeskastelen zoals Löwenburg en Wilhelmshöhe. Maar Kassel is meer dan alleen maar een sprookje. Het is de belangrijkste stad van Noordhessen met alle voorzieningen die daarbij horen. Als kunst- en cultuurliefhebber hoef je je hier niet te vervelen. Zo vindt hier ieder vijf jaar de Documenta plaats, dit is de belangrijkste tentoonstelling ter wereld op het gebied van kunst. Kom het zelf ontdekken en geniet veel korting met de WOW Kassel kortingskaart.

Bergpark Wilhelmshöhe UNESCO werelderfgoed

In het Habichtswald vlakbij de stad Kassel vind je het vorstelijke Bergpark Wilhelmshöhe. Dit park is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als sinds de 18e eeuw genieten mensen hier van de mooie tuinen en het slot Wilhemshöhe. Van 1 mei tot 3 oktober kan je de vele waterspelen in Kassel bewonderen, zoals watervallen, en fonteinen. Het Herkules-monument is het hoogste punt van het park en daardoor niet te missen. Je hebt er een prachtig uitzicht over de stad.

   

Wandelen in het Habichtswald: de Habichtswaldsteig

Het natuurpark Habichtswald is een ideale plek voor wandelaars. Je vindt hier veel afwisseling in landschappen: van dichte loofboombossen, meren en basaltkegels tot kale hoogvlaktes met prachtige uitzichten. Wil je een lange afstandswandeling lopen? Kies dan voor de Habichtswaldsteig, aangegeven met een paars routebordje met een havikskop erop. In vier etappes loop je totaal 85 kilometer van het Edermeer naar Zierenberg.

Tip: voel je meer voor een dagtocht? Kies dan voor de wandeling  Im Glanz des Herkules, een route van 12 kilometer, die start bij het monument van Hercules.

Culinaire Wildweken in het Habichtswald

Een extra reden om richting het Habichtswald te gaan zijn de culinaire wildweken die in het najaar plaatsvinden. Hierbij draait alles om het Habichtswaldzwijn. Restaurants tonen hun specialiteiten met het zwijn als middelpunt. Het wilde zwijn leeft een goed en vrij leven in de bossen, waardoor het biologische vlees zeer smakelijk is. Kies een restaurant en geniet van een wildmenu óf ga op pad met een culinaire wandeling onder leiding van een gids. Tijdens de ‘Wildwochen’ is er van alles te beleven in het Habichtswald.

De Wildwochen in 2018 vinden plaats van 22 september tot 18 november.

Heb jij ook zo’n zin om deze herfst naar Kassel te gaan en hier te gaan genieten van de mooie natuur? Ik zeg doen!
Zie ook de website van Kassel voor meer informatie over de stad en omgeving.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kassel

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Judith 3 oktober 2018 at 17:00

  Wat een mooi gebied! En dat kasteel, prachtig! Net als de foto’s. Kassel gaat op het lijstje 🙂

  • Reply Carolien 7 oktober 2018 at 17:26

   Ja hé, het staat ook op mijn whislist, dat kasteel ziet er zo mooi uit!

 • Reply Brina Garskamp 4 oktober 2018 at 18:53

  Kan ik mijn zomervakantie hier boeken

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.