7x verrassende autorondreizen in Europa | weg van de massa

Met de auto rondreizen in Europa betekent vrijheid! Je zit niet vast aan tijden of een route. Je slaat af wanneer jij dat wilt. En met een tent achterin heb je ook nog eens de vrijheid om te bepalen waar je wilt overnachten. Voor mij is het één van de fijnste manieren van rondreizen. Het liefst kies ik routes die niet al te druk zijn. En waar je ook nog eens mooie natuur vindt. Met onderstaande routes heb je gegarandeerd een mooie trip!

Overstekend ‘wild’ in Abruzzo Italië
Uitzicht onderweg in Frans Baskenland

1. Roadtrip route Zuid-Engeland

Met deze autoroute rijd je langs de zuidkust van Engeland en terug via het binnenland. De weg voert je langs hoge kliffen met prachtige uitzichten in Cornwall. Maar ook langs de leukste, fotogenieke plaatsen zoals Bath, Oxford en the Cotswolds. En door natuurgebieden, waar de weg soms zo smal is dat anderen passeren een uitdaging is. De roadtrip door Zuid-Engeland is verrassend leuk en gevarieerd. Lees deze uitgebreide tips om te zien wat je allemaal kunt zien en doen in Zuid-Engeland.

2. Roadtrip route Noord-Griekenland

Griekenland is een populair land bij Nederlanders. Vooral de eilanden worden het meest bezocht. En niet zo gek, want het land heeft veel moois te bieden. Hoewel veel toeristen voor het mooie weer, het strand én het lekkere eten komen, valt er veel meer te ontdekken. Zoals het noorden van Griekenland op het vasteland. Deze autoroute door het noorden leid je door groene gebieden, hoge bergen (met sneeuw op de toppen!) en langs historische, culturele plekken zoals de kloosters van Meteora en de tombes van Vergina (UNESCO). Vergeet niet om te wandelen in Mount Olympus. En geniet van een visje in Sivota, waar je ook je eigen boot kunt huren.

3. Roadtrip route Abruzzo Italië

Abruzzo (of Abruzzen) is een nog relatief onbekende streek in Italië. Als je hier in het voorseizoen rondreist dan tref je nagenoeg geen andere mensen aan en al zeker geen toeristen. Check van tevoren welke accommodaties er open zijn, want de meeste B&B’s en hotels zijn nog gesloten. Een rondreis door Abruzzo biedt je heel veel mooie natuurgebieden met bergen (met sneeuw) en kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Een ideale roadtrip voor natuurliefhebbers en outdoorfans. Bekijk de 18 tips in de Abruzzo en ik weet zeker dat je deze route op je bucketlist plaatst.

Roadtrip route Amalfikust / Napels Italië

Deze hoort eigenlijk niet in dit rijtje thuis, want het is een drukke route. Maar toch wil ik hem benoemen, want de omgeving is schitterend. En je vindt hier een paar hoogtepunten die je toch niet wilt missen, ondanks de drukte. Zoals: het beklimmen van de Vesuvius, het bezoeken van Napels, Pompeii en Herculaneum, en de route langs Amalfikust. Ben je de drukte beu? Kies er dan voor om een dagje met een eigen boot langs de Amalfikust te varen.

4. Roadtrip route Denemarken

Denemarken is een geliefd land voor gezinnen. En terecht! Het is makkelijk met de eigen auto te bereiken. Je hebt er voldoende kindvriendelijke accommodaties, waaronder ook leuke campings. En leuke attracties. Hoewel de natuur niet heel spectaculair is, vind je hier wel alle rust en ruimte. Leuke activiteiten zijn het bezoeken van de vele Vikingmusea, kanoën op de rivier Gudena, beklimmen van de stuifduinen van Rabjerg Mile en natuurlijk Legoland. Deze roadtrip route door Denemarken leid je langs al deze plekken.

5. Roadtrip route Duitsland / Zwitserland

Deze route hoort niet helemaal bij het ‘weg bij de massa’ verhaal, maar de natuur maakt veel goed en als je met de auto bent, kan je natuurlijk zelf nog routes en wegen zoeken die wat van het gebaande pad liggen. Ik verbleef ongeveer een week in Duitsland en een week in Zwitserland. Vooral de natuur en bergen in Zwitserland waren prachtig. Ga bijvoorbeeld met de trein naar het hoogste station in Europa.

6. Roadtrip route Baskenland

Een relatief onbekend gedeelte van Frankrijk is Frans Baskenland. Hoewel hier wel regelmatig pelgrim wandelaars komen, is het voor de rest nog relatief rustig met toeristen. Hoewel steeds meer mensen dit gebied ontdekken. Baskenland heeft een geheel eigen cultuur, met een eigen vlag en taal. Het is een ideaal gebied om een roadtrip te maken. Prachtige routes over verschillende passen op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Grotere plaatsen waarvan San Sebastian echt een aanrader is als je van lekker eten houdt. En mooie wandelingen langs kloven en over een hangbrug. Ik heb het gebied bekeken in verschillende dagtrips. Maar je kunt ook onderstaande route (zie kaart) als langere roadtrip rijden.

Dagtrip Foz de Lumbier

De dagtrip naar Foz de Lumbier via de Larrau pas en het leuke plaatsje Ochagavia is zeker de moeite waard. Reken met een paar stops en een wandeling in de kloof wel op een lange dagtour.

7. Roadtrip route Fins Lapland

Fins Lapland in de (na)zomer leent zich uitstekend voor een roadtrip. Ik maakte in september een korte roadtrip van een week in de buurt van Ruka, Salla en Rovaniemi. Tijdens deze trip kom je nauwelijks andere automobilisten tegen. Op de meeste plekken zijn geeneens stoplichten te vinden. De enige opstoppingen die er zijn, komen van overstekende rendieren. Tijdens deze roadtrip zit je midden in de natuur. Ideaal voor het maken van wandelingen, bijv in het Oulanka National Park. Maar ook raften, kanoën en fietsen kan hier uitstekend. En wildlife spotten. Hier kom je helemaal tot rust!

Naast deze routes door Europa heb ik nog veel meer met de auto in Europa verkend. Zoals Andalusië (Spanje), Algarve (Portugal), heel veel regio’s in Frankrijk, België en natuurlijk in Nederland. En bekijk ook eens de verrassende route door Letland en Litouwen van Marjolein.

Buiten Europa maakte ik roadtrips in Costa Rica, Florida, het Zuidwesten van Amerika en in verschillende staten in Australië.

Je vindt inspiratie op Roadtrips gedeelte van dit blog.

In elk land vind ik het leuk om wild te spotten. Tijdens een roadtrip komen we geregeld borden tegen. Opgepast, overstekend wild. Benieuwd welke? Check dan de leukste wildlife roadsigns, spannende ontmoetingen onderweg.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Ann-reisblog wANNderful 5 april 2019 at 08:55

  Er zitten heel wat fijne tips tussen! Leuke reisinspiratie!

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.