Azië

We zijn tot nu toe twee keer in Azië geweest, namelijk naar Thailand en Maleisië. Dit is alweer zo’n 15 jaar geleden, maar we delen hier onze verhalen en foto’s van deze reizen. Hopelijk komen er snel nieuwe verhalen bij van onze bezoeken aan dit werelddeel.

Thailand- 3 weekse rondreis voornamelijk in Noord Thailand

Onze allereerste verre reis ging naar Thailand. We reisden met een actieve en jonge groep per eigen bus en openbaar vervoer door met name het Noorden van het land. We starten onze reis in Bangkok waar we de highlights bezoeken, zoals het grote paleis, Wat Phra Kao, Wat Arun en een boottocht door de Klongs. Via de Floating Market vervolgen we onze weg naar Kanchanaburi. Hier hebben we heel slecht weer, dus een tocht per trein over de Birma spoorlijn zit er niet in, wel lopen we zelf een stukje. We overnachten op de River Kwai in drijvende hutjes. we bezoeken watervallen en laten ons met zwemvest aan op de stroming van de rivier meedrijven terug naar ons hotel. Volgende stop is Ayutthaya. We bezoeken hier de Wat Chai Watthanaram, een enorm tempelcomplex (ruïne). We bezoeken nog veel meer tempels in Ayutthaya. Daarna reizen we door naar het Nationaal Park Khao Yai. Met speciale sokken aan tegen de bloedzuigers maken we een wandeling door de jungle. Helaas helpen de sokken weinig en zit iedereen onder de bloedzuigers, maar het park is erg mooi en via een liaan over een rivier slingeren is toch wel erg gaaf! Volgende eindstop is bij Khon Kaen, maar onderweg ernaartoe bezoeken we nog een pottenbakkerij in Dan Kwian en stoppen we bij Prasat Phimai, een van Thailands best gerestaureerde Khmer-Tempelcomplex. We bezoeken een schooltje en rijstfabriekje in het slaperig dorpje Ban Kampong, waar wij een bezienswaardigheid zijn. Heel het dorp staat op z’n kop. De volgende halte is Wat Khaek, een openluchtpark met enorme betonnen hindoeistische en boedhistische beeldhouwwerken, heel apart. We komen in Nong Khai aan, dit plaatsje ligt aan de Mekong rivier en we hebben een mooi uitzicht op de friendshipbridge en Laos. We maken een mooie route langs de mekongrivier (de Mekong dorpen route) en bezoeken een dorp wat bekend staat als producent van loempiavellen, heel het dorp hangt vol. Bij zonsondergang maken we een boottochtje over de rivier bij Chiang Khan. In alle vroegte doneren wij – samen met de plaatselijke bevolking- eten aan de monniken die door het dorp lopen. Tijd voor Sukhotai. We verkennen het historische park per fiets. We vervolgen onze weg naar Chiang Mai. Hier verblijven we in een leuk guesthouse. We bezoeken de nachtmarkt en Wat Phra That Doi Suthep. Dan is het tijd voor de driedaagse trekking ten zuiden van Chiang Mai, met een bezoek aan de Karen. Mooie natuur onderweg en mooie ontmoetingen. Met de nachttrein reizen we terug naar Bangkok. En vandaaruit naar Ko Chang. Hier maken we een wandeltocht naar een waterval, snorkelen we tussen de vissen en luieren we vooral ook op het strand. We eindigen onze reis in Bangkok.

Azië

Rijstvelden in Thailand

Maleisië- 3 weekse actieve rondreis met nadruk op Borneo

We bezoeken Maleisië per groepsreis met eigen vervoer en ook per openbaar vervoer. We vliegen op Singapore en per bus reizen we de grens over naar Melakka, onze eerste stopplaats. Hier ontdekken we de binding met ons eigen landje. Volgende stop is het Taman Negara National Park, waar we vooral veel wandelen. We maken een korte stop in Kuala Lumpur waarna we met het vliegtuig naar Borneo gaan. Onze eerste stop is Kuching, de stad van de katten. De volgende dag bezoeken we Semengok Rehabilitation Wildlife centre, een opvangcentrum voor orang oetans, wow wat mooi om die dieren te zien! Volgende stop is Bako NP. Hier maken we kennis met vreemde apen die Hollanders worden genoemd. We maken mooie wandelingen en vermaken ons hier prima. Na Bako, vliegen we van Kuching naar Miri en vandaaruit met een klein vliegtuigje naar Mulu NP. In Mulu NP maken we verschillende wandelingen en bezoeken daarbij ook verschillende grotten, compleet met vleermuizenpoep waar allerlei insecten in krioelden, ieuw. We varen met bootjes en wandelen de Melinautrail en overnachten bij Camp 5. Vervolgens overnachten we bij de Iban en lopen we de koppensnellersroute. Na vier dagen actief in de jungle, zonder douche, genieten we weer van de luxe van een hotelkamer. Onze volgende stop is Kota Kinabalu. Daar zouden we Mount Kinabalu gaan beklimmen in twee dagen, helaas was ik geveld door een keelontsteking, dus hier zagen we vanaf. Wel hebben we zelf korte wandelingen in het park gemaakt en de geweldig grote Rafflesia bloem gespot. We varen naar onze volgende bestemming: Pulau Manukan. Hier hebben we niet veel meer gedaan dan wat snorkelen en luieren aan het strand. Een relaxt einde van onze actieve rondreis door Maleisië.

Blogs over Maleisië:

Taman Negara National Park

Het verhaal achter de foto #1 koppensnellers

→ Kirsten van Travelaar geeft tips voor een bezoek aan Kuala Lumpur

qs290012 qs290015 qs290009

Andere reizigers die veel (actuele) reisverslagen hebben over Azië zijn onder andere Yvonne van der Laan en Kelly Baetsen van Dutchie on the Road beiden ook met zeer mooie foto’s!