Roadtrip Costa Rica 2016 – de route

Costa Rica

Lengte: ca 1400 km
(waarschijnlijk nog meer, want via google maps krijg ik sommige plekken niet geselecteerd omdat er volgens google geen wegen zijn terwijl die er echt toch zijn, hoewel wel ongeasfalteerd)

Duur: 23 dagen

Wanneer: juli / augustus

Hoogtepunten: raften, wildlife watching, kookworkshop, slapen in een boomhut, avontuurlijke hikes

Kenmerken: off the road en onbekende plekken, contact met locals, natuur en dieren (wildernis), strand

Overnachtingen: b&b’s, ecolodges, hotels en een ranger station (zie ook Accommodaties Costa Rica)

Opmerkingen: we hebben groot deel zelf gereden waarbij een 4x4WD voor sommige stukken wel aan te raden is, deels met bootjes (kan niet anders) en deels met transfers

  Alajuela – 2 nachten

  Deze plaats ligt niet ver van San José en je kunt hier prima je eerste nacht doorbrengen. Aangezien ik vliegen altijd erg vermoeiend vind, boek ik altijd twee nachten, zodat we één dag gewoon lekker kunnen bijkomen van de vlucht voordat we aan onze roadtrip beginnen. Van hieruit kan je ook de Poas vulkaan bezoeken. Helaas was het bij ons te bewolkt.

  Accommodatie: Buena Vista Hotel

  274A7550

  Tortuguero – 2 nachten

  In Tortuguero Nationale Park kan je alleen maar verplaatsen per boot, er zijn geen wegen. Je maakt verschillende boottochten op zoek naar wildlife, kan een bezoek brengen aan Tortuguero village en je kunt in de juiste tijd, schildpadden eieren zien leggen.

  Accommodatie: Mawamba lodge

  274A7886

  Sarapiqui – 1 nacht

  Mooie natuur en een snelstromende rivier. Hier kan je prima wandelen én raften! Ook kan je een chocoladetour boeken. Vooral het raften vonden we erg leuk.

  Accommodatie: Tirimbina Lodge

  img_2893

  raften op de Sarapiquirivier

  Boca Tapado – 3 nachten

  Een nog redelijk onontdekt gebied. De weg ernaar toe is hobbelig en je ziet alleen maar locals (voornamelijk op motors of paarden). Je kunt hier genieten van de prachtige natuur. Een ideale plek voor birdwatching. En een plek om te relaxen op mooie resorts.

  Accommodatie: Maquenque Lodge en Pedacito de Cielo

  274A8307

  Colonia Libertad (nabij Rincon de la Vieja) – 2 nachten

  Nog een plek waar weinig toeristen zijn. Colonia Libertad is een dorp met een paar honderd inwoners. Je waant je er nog echt tussen de locals. We volgen hier een kookworkshop bij een lokale inwoner en aansluitend eten we gezamenlijk met haar gezin, heel erg leuk. Ook kan je hier goed paardrijden, de vulkanen bezoeken en een chocoladetour volgen.

  Accommodatie: La Anita Rainforest Ranch

  274a8421

  Kookworkshop

  San Gerado de Dota – 2 nachten

  San Gerado is een dorpje dat in dal ligt tussen hoge bergen in. Het is hier een stuk hoger én een stuk koeler dan in de rest van Costa Rica. Wij zaten er zelfs met warme chocolademelk bij de open haard. Je gaat hier naartoe om de quetzal te spotten. Maar je kunt hier ook mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld naar een waterval.

  Accommodatie: Suria Lodge

  274a8500

  Drake Bay – 2 nachten

  Verblijf aan het strand met verschillende mogelijkheden om het Nationale Park van Corcovado te bezoeken (dagtrip of meerdaagse trip) en een snorkeltrip naar Isla del Caño. Ook kan je hier walvissen, dolfijnen en schildpadden zien in de juiste tijd van het jaar.

  Accommodatie: Casa Horizontes

  274A8383

  Corcovado NP- 1 nacht

  Twee daags verblijf in dit schitterende Nationale Park, met overnachting op Sirena Ranger Station. Twee dagen wandelen en wildlife kijken.

  Accommodatie: Sirena Ranger Station

  20160812_093931

  Twee dagen hiken in de jungle van Corcovado NP #dag 1

  Twee dagen hiken in de jungel van Corcovado NP #dag 2

  Tweedaags bezoek Corcovado NP met overnachting Sirena Ranger Station

  Drake Bay – 2 nachten

  Nog een dag bij Drake Bay om uit te rusten van ons Corcovado avontuur. Lekker een dagje luieren op de veranda en een wandeling langs het strand. Je zou hier eventueel een nacht korter kunnen overnachten.

  Accommodatie: Casa Horizontes

  20160814_094148

  Dominical – 3 nachten

  Wij gingen naar Dominical om er bij te komen van onze rondreis. Het hotel waar wij verbleven lag echter niet aan het strand, hiervoor moest je nog een stuk lopen. Het plaatsje viel ons ook een beetje tegen. Ben je een surfer, dan is het waarschijnlijk wel een leuke keuze. Voor ons was de zee te wild. We hebben wel heerlijk gerelaxt aan het zwembad. Op deze plek kan je gerust minder nachten verblijven of je moet zorgen dat je eigen vervoer hebt, dan kan je nog makkelijk dingen ondernemen in de omgeving.

  Accommodatie: Villas Rio Mar

  20160816_120836

  Previous Post Next Post

  You Might Also Like

  4 Comments

 • Reply Yvonne 4 september 2016 at 10:48

  Costa Rica lijkt me super, maar zover als een route heb ik me er nog nooit in verdiept. Hadden jullie veel regen trouwens? Volgens mij niet, toch?! Toen ik laatst Costa Rica opperde als nieuwe reisbestemming zei een vriendin dat het daar in augustus regenseizoen is?!

  • Reply Carolien 21 september 2016 at 18:16

   Costa Rica is ook echt super. Wij hadden alleen aan het eind van de dag vaak een grote onweersbui. Dit was de tweede keer in juli / augustus en beide keren waren ongeveer hetzelfde. Af en toe een flinke onweersbui, maar zeker geen hele dag regen hoor.

 • Reply Louise 3 januari 2018 at 16:16

  Wat leuk om wat over jullie ervaringen in Costa Rica te lezen. Wij zijn een gezin met 2 dochters van 14 en 16 jaar en gaan in april voor 2 weken. Een pakketreis, maar wel zelf autorijden (4WD). We hebben nog geen excursies geboekt en vragen ons af of we die beter ter plaatse kunnen regelen in de hotels of dat we die beter vooraf bij de reisorganisatie kunnen boeken. Wat is jullie ervaring?
  En dat raften: je hebt een leuk verhaal geschreven. Maar ik ben echt een bangerik en zie overal gevaar in. Als ik geen grote kans heb om uit de boot te vallen, lijkt het me zeker leuk om te doen. Maar met al die veiligheidsvoorbereidingen twijfel ik toch. Ik wil graag zonder blauwe plekken, breuken, schrammen aan land komen. Jullie ervaring was positief, heb je nog tips of aanvullende informatie?
  En hoe lang duurde de rafting? We zitten 1 nacht in Sarapiqui en rijden daarna door naar Arenal.

  Hartelijke groet, Louise en gezin

  • Reply Carolien 3 januari 2018 at 16:47

   Wat een fijn vooruitzicht Louise en ook een Zeeuws Meiske zie ik 😉 De meeste activiteiten kan je makkelijk ter plekke regelen via je hotel bijvoorbeeld. Zo hebben wij het paardrijden, de kookworkshop en raften ter plekke geregeld. Als je iets echt zeker wilt doen en je hebt ergens maar beperkt tijd dan kan je het wel van te voren vast laten leggen. Zo hebben wij de 2-daagse tour naar Corcovado en de snorkeltrip wel van te voren geboekt. Dat geeft toch ook weer rust. Wij hadden ook maar 1 nacht in Sarapiqui. We hebben daar in de middag bij aankomst de rafttour geboekt voor de volgende ochtend. Na het raften hebben we ons omgekleed in de toiletten van het hotel (want ja onze kamer moesten we al uit) en zijn we doorgereden naar volgende bestemming. Dat ging prima bij ons en denk dat dat bij jullie ook moet lukken. De tour is echt wel goed te doen hoor. Ik ben zelf ook absoluut geen held, maar vond het supergaaf. Mijn dochter en een andere vrouw zijn uit de boot gevallen, maar zie zaten er binnen 5 min. weer in. Je wordt ook zeer goed in de gaten gehouden, er vaart ook iemand in een kajak mee om te helpen. Vrienden van ons, met nog jongere kinderen zijn ook gegaan pas geleden en vonden het ook super. Je kan evt. ook informeren naar de class die gehanteerd wordt. Soms hebben ze ook tours op minder wild water, deze is vooral gericht op families met kleine(re) kinderen. Als je echt veel angst hebt voor of in het water zou ik het misschien niet doen, maar in alle andere gevallen, zeker wel! Enne, blauwe plekken en schrammen horen ook een beetje bij avontuur, daar krijg je op zich niks van 😛 Als je nog vragen hebt hoor ik ze wel. Veel plezier bij de voorbereidingen.

  Leave a Reply