Wildlife roadsigns spannende ontmoetingen onderweg

Als gezin gaan we graag met de auto op pad. Je hebt de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en zo kun je dus ook heel makkelijk buiten de gebaande paden gaan. Ik geniet van de landschappen die voorbijkomen terwijl de wind door mijn haren gaat. Maar het zijn niet alleen de landschappen die mijn blik verscherpen. Regelmatig zien we ook wildlife borden langs de kant van de weg staan en sommige borden trekken echt wel de aandacht. Ik laat je hieronder een aantal borden zien uit verschillende landen. Ook uit landen waar je het misschien niet zo snel verwacht.

Griekenland – beren op de weg?

In de meivakantie gingen we twee weken naar het voor ons onbekende Griekenland. We kozen maar meteen voor een stukje wat voor de meeste mensen onbekend is, namelijk het noorden van het land. Zo zijn we niet ver van de grens van Macedonië en Albanië. Voor onze roadtrip van Vergina naar Aristi, kiezen we de noordelijke route en komen we onderweg borden tegen met Pas op beren! En ook langs de kant van de weg zien we hekken tegen het wild. Helaas, hoe ik ook tuur, ik zie geen beren (uiteraard), maar wel zie ik een vos! Helaas ging het te snel om hier een foto te maken. Eigenlijk wist ik niet dat er beren voorkwamen in Griekenland. Weer wat geleerd!

Lees meer over onze Griekenland roadtrip

Wildlife roadsigns spannende ontmoetingen onderweg IMG_0092b

Florida – loslopende panters?

Hoewel Florida niet echt bekend staat om zijn wildlife komen er wel veel dieren voor. Uiteraard heel veel waterdieren zoals dolfijnen, grote vissen, schildpadden, alligators en manatees, maar ook reptielen, vogels én…. panters! Voor deze laatste moet je naar het zuiden van het land, naar de Everglades. Wij volgen vanaf  Naples de Tamiami trail (nr 41) naar Miami. Langs deze route die bovenlangs het Everglades en Big Cypres National Preserve loopt zien we de borden met Pas op overstekende panters! Uiteraard, geen panter gezien, maar het maakt het rijden langs deze route toch wel spannend, want je zou er maar wél een zien!

Lees meer over onze Florida roadtrip

Florida panter roadsignFlorida panter roadsign

Florida – loslopende herten

Natuurlijk in Nederland kennen we ook herten en die lopen ook los. Maar zo loslopend als in Florida heb ik ze nog niet vaak gezien. Wil jij deze Key Deer ook zien? Ga dan naar the Keys in Florida en dan vooral naar Big Pine Key en No name Key. Je ziet ze hier gewoon bij huizen en op wegen rondlopen. Eerst maken we nog een wandeling omdat daar de kans groot was om herten te zien. Wisten wij veel dat je ze verderop gewoon ook op straat tegenkomt. En hoe!

Florida hert roadsignFlorida hert roadsignFlorida herten

Australië – overal dieren

In Australië zie je werkelijk overal borden onderweg die waarschuwen voor wildlife en overstekende dieren. Zo heb je hier borden voor onder andere kangoeroes, koala’s, emoes, echidna’s en bilby’s. Wil je wildlife zien dan is Australië een goed land!

Lees meer over onze Australië roadtrips

IMG_2100bIMG_4033 IMG_4047 IMG_4092

Welke dieren van de roadsigns zou jij graag willen zien?

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 24 april 2016 at 13:57

  Beren in Griekenland is ook nieuw voor mij?! De roadsigns in Australië zijn mij ook zeer bekend…geweldig. Heb er nog een tijdje twee in mijn auto gehad. In Afrika zie je deze roadsigns ook geregeld voor overstekende olifanten.

  • Reply Carolien 25 april 2016 at 21:50

   Ja Afrika ben ik nog niet geweest maar als ik daar ben wil ik zeker een foto van een bord met olifanten.

 • Reply Yvonne 24 april 2016 at 20:06

  Wat een leuke post dit, en wat een grappige borden bedenken ze soms toch, haha die Australiërs hebben echt humor volgens mij. In Zuid-Afrika hebben we ook veel verschillende dieren-borden gezien, leuk om ze op de foto te zetten, weer eens wat anders dan overstekende herten. 🙂

  • Reply Carolien 25 april 2016 at 21:53

   ja, ik zag al die borden in mijn fotoarchief en omdat ik met een nieuw gedeelte voor mijn blog bezig was vond ik deze post toepasselijk. Nog even wachten en je vindt hier ook alles over wildlife en wildlifewatching!

 • Reply karlien 25 april 2016 at 20:13

  Beren in Griekenland kende ik ook niet! Je hoeft dus helemaal niet naar Canada te gaan daarvoor 😉
  Inderdaad in Florida heb je zeker best wat wilde dieren maar ook de panter wist ik niet. Wij zijn toen helaas niet in the keys geweest, alleen al daarom willen we terug naar Florida

  • Reply Carolien 25 april 2016 at 21:57

   Ja the keys en everglades zijn de moeite waard, hoewel het spotten van een panter wel heel zeldzaam is hoor!

 • Reply Jacomijn - Safe and Healthy Travel 28 april 2016 at 10:03

  Geweldig die borden!! Vooral die van: voor en na!! 🙂 Ik probeer er ook altijd foto’s van te maken!

  • Reply Carolien 4 mei 2016 at 22:41

   Ja lachen he! Ik moet nog vaker borden fotograferen, want niet tijdens alle reizen ben ik er heel alert op. Vanaf nu zeker wel!

 • Reply Jacomijn Heupink 11 februari 2018 at 21:44

  Hahaha, dat laatste bordje! Ik probeer ook altijd zulke borden op de foto te krijgen! Olifant, aap en struisvogel heb ik al 🙂

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.