Amalfikust vanaf het water: huur een boot

De Amalfikust is één van de bekendste kuststreken van Italië. Het ligt in de Italiaanse streek Campania, aan de zuidkant van het schiereiland Sorrento. Plaatsen als Positano, Ravello en Amalfi liggen tegen de rotsen aangeplakt. Met de azuurblauwe zee zee en de groene rotsen, steken de witte en pastelkleurige huizen prachtig af. De Amalfikust is echt een plaatje! Helaas, als je met de auto over de kustweg rijdt, zie je maar een klein gedeelte hiervan. Het is druk, we staan lang in de file en er zijn weinig parkeerplekken. Niet echt een ontspannen bezoek aan deze mooie streek. Dit kan ook anders. Huur een boot en bekijk de Amalfikust vanaf het water.

De Amalfikust is prima te combineren met een stedentrip Napels en Pompeii.

Amalfikust Italië

Op sommige plekken is het uitzicht op de azuurblauwe zee met de steile kliffen adembenemend mooi.


Amalfikust Italië

Blauwe zee en rotsen zover je oog reikt

Amalfikust: azuurblauwe zee, steile kliffen en pastelkleurige dorpjes

Wauw. Mijn mond valt nog net niet open. Wat een prachtig uitzicht op de kustlijn. Azuurblauwe zee en steile kliffen zover mijn oog reikt. Helaas kan ik er niet lang van genieten. De auto staat half op de weg, de parkeerhaven was al overvol dus eigenlijk konden we er niet meer bij. Rijen met auto’s en weinig plek om te parkeren. Zo jammer, want het uitzicht is zo mooi. Gelukkig heb ik er een paar mooie foto’s van kunnen maken, voordat ik weer in de auto spring. We besluiten hier een paar dagen te blijven. Het blijkt net de dag van de arbeid te zijn, en natuurlijk zijn alle Italianen vrij. Het is echt megadruk. Het rijden over de smalle wegen en in de file staan zijn we dan ook snel beu. En we besluiten de Amalfikust niet met een roadtrip maar op een alternatieve manier te verkennen. Een dag wandelen we via de ‘verticale’ wandelpaden langs de rotsen naar boven. De andere dag verkennen we de Amalfikust vanaf het water: we huren een boot!

Amalfikust Italië

De Amalfikust staat bekend om de productie van goede citroenen (met een keurmerk!). Hét ingrediënt van de Limoncello.


Amalfikust Italië

Veel auto’s die allemaal over dezelfde smalle kustweg moeten

Amalfikust vanaf het water

We worden door de eigenaar van de B&B afgezet in Amalfi. Volgens hem, een oud baasje, moeten we niet zelf rijden want parkeren is een ramp en de parkeerkosten veel te hoog. We zijn blij met deze lift. We hadden ook kunnen wandelen, maar de tocht van gisteren zit nog in onze benen. Vooraf hebben we onderzoek gedaan op internet om te kijken waar we een bootje kunnen huren. Een boot huren is nooit goedkoop en daar is Amalfi zeker geen uitzondering in. Maar we vinden het de ideale manier voor een ontspannen dagje. Je ziet de kust vanaf een hele andere kant én je kunt picknicken en zwemmen. En zeker hier bij de Amalfikust: je hebt geen last van files en parkeersores. In Amalfi kijken we even snel rond en doen we eerst de nodige inkopen voor ons dagje op het water. Heerlijke Italiaanse kaas, vers brood, pesto en sinaasappels. We regelen en betalen de boot en zijn klaar voor een dagje op het water.

Amalfikust Italië

De kathedraal van Amalfi steekt overal bovenuit


Amalfikust Italië

Wow, de citroenen zijn hier even groot als de sinaasappels.


Amalfikust Italië

Amalfi tegen de rotswand aangeplakt, vanaf de boulevard gemaakt


Amalfikust Italië

De prachtige Amalfikust vanaf het water gezien

Bootje varen, zwemmen en picknicken

Natuurlijk maakt mijn camera overuren en hebben we in het begin alleen maar oog voor die mooie kust. De ene na de andere plaats komt voorbij. En niet alleen aan de kust, maar ook de eilandjes ervoor zijn de moeite waard. Een klein rotseilandje met alleen een kerk erop en rotsen die uitgesleten zijn. Prachtig! Na een tijdje knorren onze magen en halen we het lekkers tevoorschijn wat we in Amalfi gekocht hebben: kaasjes, pesto, brood en lekkere sinaasappels. Het smaakt op het water allemaal nog iets beter. En het is prachtig weer dus tijd voor een duik in het water. Ook hier een voordeel met een boot. Je zoekt zelf een mooie plek op om voor anker te gaan. Niks geen massa’s. Geen bedje met parasol, hutje mutje op het strand. Gewoon de hele oceaan voor je zelf. Ultieme vrijheid.

Amalfikust Italië

Aan het roer van onze huurboot


Amalfikust Italië

Prachtig gezicht op de kustlijn en de plaatsen die tegen de rotsen aanliggen

Amalfikust Italië

Heerlijk genieten op het achtersteven


Amalfikust Italië

Big smile. Dit is genieten.


Amalfikust Italië

Pecorino en een broodje, meer heb je niet nodig.


Amalfikust Italië sinaasappels

Sinaasappels met het steeltje er nog aan.


Amalfikust Italië

Het water is begin mei nog een beetje fris, maar dat zijn wij Nederlanders wel gewend.


Amalfikust Italië

Ook de rotseilandjes voor de Amalfikust zijn prachtig.

Tip: wil je ook net als ons een boot huren om de Amalfikust te verkennen? Ga dan naar Amalfi en regel jouw boot bij Amalfi Boat Rental. Je hebt geen vaarbewijs nodig voor de boot die wij hadden. Wel een identiteitskaart.

Op zoek naar accommodatie? Hier vind je alle hotels en b&b’s langs de Amalfikust.

Online reisgids over deze regio:

In deze blog vind je affiliatelinks en/of samenwerking met bedrijven

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Marcella 29 december 2018 at 21:43

  Wat lijkt het me heerlijk om Amalfi vanaf het water te ontdekken. Een geweldig zicht op de kust, tof! Goeie tip!

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

   

  This function has been disabled for Dream the world.