Wandelen Walcheren | dit zijn de 5 mooiste wandelroutes!

Bij wandelen op Walcheren denk je vast aan wandelen langs de kust. Niet zo gek, want het schiereiland Walcheren is omringd door water en je kan er kilometerslang langs de kust wandelen. Maar ook andere gebieden zijn de moeite waard. Zoals de bolwerken van Middelburg, natuurgebied Oranjezon en de stadswallen van Veere. Dus ga je wandelen op Walcheren: dit zijn de 5 mooiste wandelroutes en gebieden die je niet mag missen.

Handig: op deze wandelkaart vind je uitgezette wandelingen op Walcheren (paaltjeswandelingen)

1. Wandelroutes in natuurgebied Oranjezon op Walcheren

Natuurgebied Oranjezon is een voormalig waterwingebied. Hier in dit duingebied vind je meerdere wandelroutes (onder de 10 kilometer). Je hebt grote kans om damherten te zien. Ook grazen hier runderen en Konikspaarden. In de herfst poppen de paddenstoelen uit de grond en zie je onder andere de rood-met-witte-stippen paddenstoel. De blauwe wandelroute is mijn favoriete route. Lees meer over wandelen in Oranjezon en Oranjezon in de herfst.

2. Wandelen over de bolwerken van Middelburg op Walcheren

De bolwerken van Middelburg vormen een groene ster langs de Vesten omringd door bomen. Een aangelegd park met een mooie wandelroute. De route leidt langs twee molens, een Joodse begraafplaats en de plek waar vroeger een ijskelder was. Ook kom je langs de binnenhaven met mooie pakhuizen. Hier was vroeger de scheepswerf. De wandelroute over de bolwerken van Middelburg is ongeveer 6 kilometer lang en goed te combineren met een bezoek aan de stad Middelburg.

Bezoek je Middelburg en ben je op zoek naar een lekker lunch- of dineradres? Check dan dit artikel over de lekkerste adressen van Middelburg

Zin om meer te wandelen in de buurt van Middelburg? Loop dan ook eens de wandelroute naar Sint-Laurens of een route over Landgoed Ter Hooge

3. Wandelen langs de watergangen op Walcheren

Vanaf de Middeleeuwen werden de watergangen op Walcheren gebruikt voor het vervoer van goederen met een schuit. De wegen waren destijds zeer slecht en vanaf vroeg in het najaar tot laat in het voorjaar stonden grote delen van land ook nog eens onder water. Er wordt al lang niet meer op de watergangen gevaren, maar ze worden nog wel gebruikt voor afvoer van overtollig water. En langs de watergangen lopen nu wandelpaden. Wandel bijvoorbeeld van Middelburg naar Westkapelle/Domburg (18,5 km). Af en toe steek je de watergang over met een trekpontje. En langs de kant word je soms schaapachtig aangekeken door het vee.

4. Wandelroutes langs de kust van Walcheren

Walcheren is een schiereiland en dat betekent dat het omringd is door water. Door de Noordzee en de Westerschelde. Langs de kust loopt een wandelpad. Veelal wandel je door de hoge duinen met mooi uitzicht op de zee. Maar ook langs het strand of door de binnenlanden is het genieten. Zin in een (korte) dagwandeling? Kies dan uit een van onderstaande wandelroutes. Liever een lange route? Geen probleem, knoop de routes aan elkaar en je kan de hele kust langs wandelen. Of loop de

Wandelroute van Zoutelande naar Dishoek
Wandelroute van Zoutelande naar Westkapelle
Wandelroute van Westkapelle naar Domburg
Wandelroute van Domburg naar Oostkapelle

5. Wandelen in Veere en het Veerse bos op Walcheren

Veere is een kleine plaats met stadsrechten. Het had een bijzondere band met Schotland, het was ooit de enige plaats in Nederland waar Schotse schepen aanmeerden om wol te verhandelen. Meer informatie over deze Schotse tijd is te vinden in het museum De Schotse Huizen. Nu is Veere vooral een toeristenplaats. Het ligt gunstig aan het Veerse Meer en trekt veel watersporters en dagjesmensen. Er is een wandelroute uitgezet over de stadswallen van Veere. Zeer de moeite waard. En ook in het Veerse bos is een wandelroute te volgen (5,7 km). De routes kan je zo kort of lang maken als je zelf wilt met het knooppuntennetwerk kaart van Walcheren.

En wat is jouw favoriete wandeling?

Tip: bestel een van onderstaande boeken met wandelroutes in Zeeland

Lees ook de 5 mooiste wandelingen op Schouwen-Duiveland.


de 5 mooiste wandelroutes op Walcheren
Bewaar deze wandelroutes op Pinterest
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.