Herfst in Oranjezon | Fotoblog

Het natuurgebied Oranjezon in Zeeland is in alle jaargetijden mooi. Maar de herfst is toch mijn favoriet! Duinen, bossen en water. Het heeft het allemaal. En als je wilt wandel je ook nog over het strand. Maar in de herfst kies je natuurlijk voor de bossen. Voor de kleuren. En voor de vele paddenstoelen die hier groeien.

Burlende damherten in Oranjezon

Aan het begin van de herfst kan je genieten van de burlende herten. Het geluid van de damherten klinkt als een soort knorren. Het is bijna onmogelijk om geen herten te zien in Oranjezon tijdens een van je wandelingen. Het is één van de gebieden waar je het makkelijkst herten spot in Zeeland.

Damhert Oranjezondamhert oranjezondamhert Oranjezondamhert Oranjezon damhert Oranjezon damherten Oranjezon

Herfstkleuren en paddenstoelen in Oranjezon

In de herfst veranderen de bossen in een geel en oranjekleurendek. En je vindt hier heel veel paddenstoelen. Zoals de vliegenzwam, de bekende rood met witte stippen paddenstoel. Maar ook de inktzwam, elfenbankje en tonderzwam. 

Herfst Oranjezonherfst OranjezonBlauwe reiger Oranjezon herfst Oranjezon paddenstoelen Oranjezon herfst  paddenstoel Oranjezonherfst Oranjezon  paddenstoel Oranjezon vliegenzwam paddenstoel Oranjezonherfst Oranjezon paddenstoel Oranjezon tonderzwamherfst Oranjezon    paddenstoel Oranjezon vliegenzwam paddenstoel Oranjezon inktzwampaddenstoel Oranjezon  

Wil je meer weten over Oranjezon? Lees dan mijn eerdere artikelen over dit natuurgebied in Zeeland, zoals Wandelen in natuurgebied Oranjezon en Wandelen in Oranjezon de blauwe westroute. De meeste foto’s uit dit blog zijn genomen tijdens een wandeling langs de blauwe wandelroute.

Welke foto vind jij het mooist?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Shamira 16 november 2018 at 12:14

  Wat een prachtige foto’s! Indrukwekkend ook die geweien van de herten, lijkt me bijzonder om te zien.

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.