Sneeuw in Ter Hooge | fotoblog

Ja het sneeuwt! Dan kan ik natuurlijk niet binnen blijven zitten. Hoewel de warmte van de cv, mijn thee én mijn dikke sokken lonken; ik moet nu naar buiten! Aangezien sneeuw hier altijd zo weg is, besluit ik zo snel als het kan mijn wandelschoenen aan te trekken en er met mijn camera op uit te gaan. Bestemming: Ter Hooge in Middelburg.

Ter Hooge gracht bevroren
Winter wonderland in Ter Hooge
Laan met bomen in sneeuw Ter Hooge
Heerlijk die bijna kleurloze wereld als het sneeuwt. Dit is geen zwart wit foto, maar door het weer was er gewoon weinig kleur te bekennen.

Struinen door de bossen van buitenplaats Ter Hooge

Ter Hooge bevindt zich op loopafstand van mijn huis en dat is wel zo makkelijk als het sneeuwt. Ik hoef geen auto uit te graven, maar kan direct op pad. Ter Hooge is een buitenplaats op Walcheren, dat al teruggaat tot de Middeleeuwen. Het huidige gebouw Ter Hooge stamt uit de 18e eeuw. Tegenwoordig zijn er appartementen in het kasteel gemaakt en is het bewoond. Gelukkig zijn de bossen erom heen grotendeels toegankelijk voor wandelaars. Er lopen twee routes doorheen. Het Zeeuwse Landschap is de huidige beheerder.

kasteel ter hooge
Rechts Kasteel Ter Hooge
sneeuw Ter Hooge

Sneeuw Ter Hooge
Zo mooi hoe dat roodbruine blad contrasteert met die (nagenoeg kleurloze) witte wereld
Sneeuw op blad
Closeup bloem met sneeuw
Zo fragiel

Sporen in de sneeuw

Ik ben niet de enige in het bos. Vogels vliegen af en aan. Het zijn er veel! En ook soorten die ik niet direct in mijn eigen tuin zie. Mensen zie ik daarentegen bijna niet op deze doordeweekse dag. Andere dieren die hier voorkomen zijn konijnen en hazen. Ik zie sporen waarvan ik vermoed dat deze stampers hier zijn geweest. Misschien kan een boswachter mijn vermoedens bevestigen? Op sommige paden ben ik blijkbaar de eerste die hier wandelt. Een strook maagdelijk wit ligt voor me uitgestrekt. Oh wat hou ik van die verse knisperende sneeuw onder mijn voeten. Dat geluid!

sporen in sneeuw
Sporen van een konijn of haas vermoed ik.
Ter Hooge sneeuw
Op sommige plekken nog maagdelijk wit pad

Over bruggetjes en langs water

Om Kasteel Ter Hooge loopt een slotgracht. Met verschillende bruggetjes steek je deze over. Met de sneeuw ben ik voorzichtig, maar het blijkt nergens voor nodig want er ligt kippengaas. Handig! De eenden kwaken zicht rot en liggen allemaal bij elkaar in het grote wak in het water. Ze schijnen een goede vetlaag te hebben, dus ze hebben geen last van de kou. Als laatste neem ik onderweg naar huis nog een paar close-up foto’s van de sneeuw op de planten en zit ik na ruim een uur voldaan weer achter mijn pc. Ondanks het grauwe weer toch blij met de foto’s én de wandeling die ik gemaakt heb. En ik had gelijk. De sneeuw is voor een groot gedeelte ook alweer verdwenen. Net op tijd genoten.

Tip: Als je gaat fotograferen in de sneeuw zorg dan dat je alle foto’s net iets overbelicht. Normaalgesproken zal je camera door al dat wit gaan onderbelichten en dan worden je foto’s grijs. Zorg dus voor +1 of 2 stops.

Ter Hooge pad in sneeuw
Conifeer met sneeuw
Closeup conifeer met sneeuw

Geniet jij ook zo van wandelen in de sneeuw? Lees dan ook mijn tips om warm te blijven tijdens het wandelen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.