Wandelen op Noord- en Zuid-Beveland: dit zijn de 5 mooiste wandelroutes

Wandelen op Noord- en Zuid-Beveland leid je langs fruitbomen en over bloemendijken waar in het voorjaar de schapen met lammetjes vrolijk huppelen. Naast deze mooie, lieflijke kant heeft Beveland ook ruige natuur, zoals bij Goudplaat en de Schotsman. Deze voormalige zandplaten in de zee, zijn door de afsluiting van het Veerse Meer weer natuur geworden. Hier struin je tussen grote grazers zoals Schotse Hooglanders, Gallowayrunderen en wilde paarden. Hieronder vind je de 5 mooiste wandelroutes van Noord- en Zuid-Beveland.

Wil je zelf je routes uitstippelen? Volg dan de knooppunten van het knooppuntennetwerk Zeeland of een van de LAW’s te vinden op deze kaart. Wil je meer wandelingen in Zeeland maken en een route volgen die uitgeschreven is? Bekijk dan eens deze wandelgids over wandelingen in Zeeland of deze gids over Zeeuwse zwerftochten. Of lees meer blogartikelen over Zeeland.

Mooiste 5 wandelroutes Noord- en Zuid-Beveland

De mooiste wandelroutes van Noord- en Zuid-Beveland

Kies uit verschillende wandelroutes op Noord- en Zuid-Beveland, ieder met eigen karakter en landschap.

1. Wandelroutes bij de Schotsman tussen de Hooglanders

De Schotsman op Noord-Beveland is een populaire vakantiebestemming door de ligging aan het Veerse Meer. Op deze voormalige zandplaat is nieuwe natuur ontstaan na de aanleg van een dam, waar je heerlijk kunt wandelen. Vaak met uitzicht op het Veerse Meer. Er lopen 2 korte wandelroutes door het gebied, die je deels ook kunt combineren. Schotse Hooglanders grazen op de groene route en je hebt ook kans om herten te zien, zeker rond de schemer. Vogels zoals de kneu houden van de bramenstruiken die langs de route staan, ze vallen in het voorjaar goed op met hun rode borst en petje.

Lees meer over wandelen bij de Schotsman op Noord-Beveland

Weten waar je nog meer dieren spot in Zeeland? Lees dan de artikelen over waar je herten kunt spotten in Zeeland of ga op zoek naar de Schotse Hooglanders in de Zeepeduinen. In het artikel De beste vogelgebieden in Zeeland lees je waar je kans maakt op bijvoorbeeld het zien en fotograferen van de ijsvogel of de steenuil.

2. Wandelen bij de Zwaakse Weel

De wandelroutes bij de Zwaakse Weel zijn het mooiste in het voorjaar wanneer de fruitbomen in bloei staan en de lammetjes in de wei huppelen. Wandel langs de voormalige kreek de Zwake en geniet van de bloesem onderweg. Wie weet zie je het ijsvogeltje vissen bij de kreek. Verschillende roofvogels vliegen regelmatig boven je hoofd: de bruine kiekendief en de steenuil broeden bij de Zwake. Bij het bezoekerscentrum broedt ook regelmatig een steenuil hoog in de schuur, met een webcam kan je de belevenissen volgen.

Lees meer over wandelen bij de Zwaakse Weel op Zuid-Beveland

3. Struinen over Goudplaat

Een van de voormalige platen in de zee die onderliep bij vloed. Na de aanleg van de Veerse Gatdam is deze plaat droog komen te liggen en kan je nu prima wandelen op Goudplaat. Denk niet aan een keurig aangelegde wandelroute, op Goudplaat struin je rond over natte graslanden en kom je oog in oog te staan met grazende runderen en paarden. Bij het water vliegt een reiger verschrikt op als je langsloopt. Hoge wandelschoenen of laarzen zijn geen overbodige luxe bij nat weer.

Lees meer over struinen op Goudplaat op Noord-Beveland.

4. Wandelen over de bloemendijken bij Nisse

Deze wandelroute over de bloemendijken van Zuid-Beveland, start bij de schaapskooi Schaap En Zo in Nisse. Kijk voor je aan de wandeling begint of de schapen in de kooi staan. Zo niet dan heb je grote kans ze tegen te komen al grazend op de dijken. In het voorjaar staan de meidoorns en het fluitekruid in bloei (rond mei) en hoor je overal de baltsroep van de fazant, die laat zich hier heel makkelijk zien.

Lees meer over de wandeling over de bloemendijken van Zuid-Beveland.

5. Wandelen bij het Veerse Meer

Vanaf de parkeerplaats bij kanocentrum Kanoa, vertrekken meerdere uitgezette wandelroutes langs het Veerse Meer. Je wandelt langs een aftakking hiervan, de Pietkreek en komt door bos en langs weilanden. Vooral in het najaar en de winter is het hier heerlijk rustig. Neem je verrekijker mee om de vogels op het Veerse Meer te bekijken. Als je vroeg bent maak je kans op een ontmoeting met een hert of ree, een mooie beleving. Volg de uitgezette routes: grijze route langs de Pietkreek (4,4km) en groen route langs de Piet (2,4 km), deze zijn goed te combineren. Ook verder door wandelen langs het Veerse Meer is mogelijk, als je langere routes wilt lopen. Of stippel je eigen route uit met behulp van de knooppunten.

Op de Pietkreek kan je ook heel goed kanoën. Er zijn verschillende plekken bij het Veerse Meer waar je makkelijk het water in kan, inclusief gratis parkeerplaatsen. Bij Kanoa kan je een kano of sup huren. Lees meer over kanoën op het Veerse Meer en de Pietkreek.

Pinterest

5 mooiste wandelroutes op Noord- en Zuid-Beveland
Bewaar deze wandelroutes op Pinterest

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.