The Pinnacles in Nambung National Park

The Pinnacles in Nambung National Park is een bizarre plek in West Australië. Voordat we naar West Australië gingen had ik ze tijdens mijn zoektocht naar leuke en mooie plekken al vaak gezien. Vreemde kalkstenen rotsen die omhoog steken in een woestijnachtige omgeving, vol geel zand. De foto’s zagen er allemaal gaaf uit, maar omdat ik het zo vaak had gezien twijfelde ik of we er wel heen moesten gaan. Zou het er niet erg druk zijn? En zouden ze me nog verrassen nu ik ze al zo vaak op een foto heb gezien?

Van Lancelin naar the Pinnacles

Onze eerste overnachting met onze daktent is op een camping in Lancelin, een plaatsje aan de kust. We kamperen tegen de duinen aan, vlakbij de zee. Het weer is vrij guur, veel wind en we zien een regenbui aankomen. We kunnen nog een wandeling maken, maar daarna komt het met bakken uit de hemel. We kruipen maar vroeg onder de wol, want ook de temperatuur is nog niet echt lekker. De volgende dag geeft de eigenaar uitleg over de route en bezienswaardigheden die we onderweg langs de route zouden tegenkomen en volgens hem moeten we echt naar Nambung National Park. Ik ben nog niet echt overtuigd, maar omdat we er praktisch langskomen besluiten we toch maar even te gaan kijken.

The Pinnacles in Nambung National Park The Pinnacles in Nambung National Park The Pinnacles in Nambung National Park

Wanagarren Nature Reserve

We volgen de Indian Ocean Road en het eerste wat we tegen komen is het Wanagarren Nature Reserve. Hier is een parkeerplaats. We zijn wel toe aan een wandeling dus tijd om de benen te strekken. Het park bestaat vooral uit lage struiken met veel gele bloemen, deze steken mooi af tegen de blauwe licht én de blauwe zee in de verte. We fotograferen er op los. Na een korte stop vervolgen we onze weg naar Nambung National Park.

The Pinnacles in Nambung National Park The Pinnacles in Nambung National Park

The Pinnacles in Nambung Nationale Park

We komen aan bij het visitor center waar we onze entreegeld betalen. Er is een autoroute langs the Pinnacles. Je kunt eventueel ook een wandeling maken, maar wij kiezen voor de auto. Voor ons ontvouwt zich een zee aan geel zand, met heel veel gekke puntige rotsen bij elkaar. Het is heel onwerkelijk en ik heb zoiets nog nooit gezien, nou ja, nog nooit in het echt dan. Toch, het is heel anders dan op de foto’s, waar je vaak maar een paar rotsen ziet. Overal waar ik nu om me heen kijk zie ik geel zand en gekke rotsen. Het is gelukkig niet super druk, dus niet veel ‘storende’ anderen in het uitzicht. Je kunt makkelijk even langs de kant stoppen om tussen de rotsen te wandelen. Het is niet de bedoeling dat je ze beklimt. We maken natuurlijk ook vele mooie foto’s. Wat bijzonder!

The Pinnacles Nambung National Park AustraliëThe Pinnacles Nambung National Park AustraliëThe Pinnacles Nambung National Park Australië

Maar waar komen deze rotsen eigenlijk vandaan? De grondstof voor de kalkstenen rotsen, komt van schelpen waar de zee rijk aan was. Deze schelpen zijn heel lang geleden gedurende lange perioden afgebroken tot kalkrijk zand. Dit zand werd langzaam steeds meer vanuit zee het land op geblazen, hierdoor ontstonden hele hoge duinen. Door erosie is later een deel van dit duin weer weggeslagen en zijn deze rotsachtige pilaren overgebleven. Ik bedenk me dat ze wel wat weg hebben van termietenheuvels, maar het is dus wel degelijk iets anders.

The Pinnacles Nambung National Park Australië The Pinnacles Nambung National Park Australië The Pinnacles Nambung National Park Australië The Pinnacles Nambung National Park Australië

Is het de moeite waard om the Pinnacles te bezoeken? Ik zeg nu volmondig Ja!

Heb jij de Pinnacles al eens gezien?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Eva - eighty7 13 februari 2016 at 11:48

  Wat mooi! Ik heb dit nog niet eerder gezien 🙂

  • Reply Carolien 15 februari 2016 at 20:04

   Grappig dat niet iedereen het kent. Ik denk altijd dat iedereen bepaalde attracties kent, maar dat is natuurlijk niet zo. Zeker gaan dus als je een keer naar Australië gaat Eva

 • Reply Yvonne 13 februari 2016 at 20:58

  Schitterend! Gek is dat he, dat dingen in het echt toch heel anders en veel indrukwekkender zijn, ook al heb je er nog zoveel foto’s van gezien. Bizarre rotsen en gave foto’s heb je ervan gemaakt.

  • Reply Carolien 15 februari 2016 at 20:03

   Dank je! En ja, er zelf staan is toch echt anders dan een foto!

 • Reply Jacomijn - Safe and Healthy Travel 14 februari 2016 at 12:08

  Wat een apart gebied zeg. Lijkt me super om zo een keer tussen te staan en te lopen. Ik ben nog niet in Australie geweest…..maar er komt steeds meer op dat lijstje te staan 🙂

 • Reply Sandra 14 februari 2016 at 13:01

  Wat gaaf zeg! Ik ken dit helemaal niet, super leuk om over te lezen. Ik zie altijd de geijkte foto’s van het land, maar dit vind ik veel leuker! Des te meer een reden om het eens met eigen ogen te bekijken hihi!

  • Reply Carolien 15 februari 2016 at 19:59

   Ja Sandra, ga nu eens sparen 😉

 • Reply ivonne 14 februari 2016 at 22:56

  Ik ben er ooit geweest en kan ook volmondig ja zeggen op deze vraag. De Pinnacles zijn zeker de moeite waard om te gaan bekijken!

  • Reply Carolien 15 februari 2016 at 20:01

   Ja hé, bijzonder vond ik het

 • Reply Marcella 15 februari 2016 at 20:59

  Wauww, bijzonder landschap zeg! Bizar!

  • Reply Carolien 20 februari 2016 at 12:55

   Ja, heel bizar. Dit heb je niet in Canada 😉

 • Reply Marijke 19 februari 2016 at 11:08

  Wauw, die kleuren zijn bijzonder mooi! Lijkt me wel echt heel tof om te doen. Ik heb al wel eens eerder kalkstenen gezien, maar nog nooit zo mooi als deze!

  • Reply Carolien 20 februari 2016 at 12:56

   Nee, dit was echt bijzonder, vond ik. Het doemde ook echt zo op, vanuit het niets. Heel bizar!

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 16 januari 2017 at 02:13

  Goed om te lezen dat je enthousiast bent! Wij gaan deze week 😀 zin in!

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.