Karijini National Park

Tijdens onze rondreis door West-Australië mag Karijini National Park natuurlijk niet ontbreken. Het ligt behoorlijk uit de route doordat het een stuk land inwaarts ligt. Het is een echte Outback bestemming. We redden het niet in een dag naar Karijini National Park. Onze eerste bestemming wordt Tom Price, een mijnwerkersplaatsje in de outback. Hier blijven we een nacht op de enige camping die het plaatsje kent om vervolgens door te rijden naar Karijini.

Karijini National Park een introductie

De entree van Karijini National Park ligt op zo’n 40 kilometer rijden van Tom Price. Je zit echt in de outback en dat merk je aan het vele rode zand en de ongeasfalteerde wegen. In Karijini vind je veel mooie kloven, watervallen en poelen. De kloven zijn van bovenaf te bewonderen, maar je kunt ook naar beneden klauteren om bij het water komen. Als wij in het park arriveren regelen we eerst een campingplek. Je hebt de keuze uit Dales Gorges Campground of Savannah Ground (onderdeel van Eco Retreat). Wij kozen voor Savannah Campground, zie onze review van Savannah Campground.

Karijini National Park

De weg door Karijini National Park

Karijini National Park

Visitor Center

Om de geschiedenis van het gebied beter te leren kennen, start je jouw bezoek aan Karijini het beste bij het Visitor Center. Het Karijini park was eerst in bezit van Aboriginals die hier als ‘nomaden’ leefden in harmonie met de natuur. Toen de blanken kwamen zijn veel Aboriginals verjaagd of vermoord. Ze werden als ‘wilden’ gezien. Toch werkten er ook veel Aboriginals op de homestead, omdat zij het land goed kenden. Helaas werden ook zij niet goed behandeld door de blanken. De geschiedenis is in dit visitor center levendig in beeld gebracht. Ook vindt je er informatie over de flora en fauna van Karijini Nationaal Park.

Kalamina Falls, Joffre en Knox Gorges Lookouts

De outlooks en kloven Kalamina Falls, Joffre en Knox Gorges Lookouts bevinden zich niet ver van onze camping. Een gravelroad leidt ons naar de bezienswaardigheden. We bezoeken eerst de Kalamina Falls. Vanaf de parkeerplaats is het maar een klein stukje lopen naar de ‘outlook’. De waterval zelf is maar klein, maar je kunt de kloof in en zo een stukje langs het mooie blauwe water lopen. Wij kijken even rond en maken wat foto’s en gaan dan door naar twee andere uitzichtspunten. De Joffre en Knox Gorges Lookouts geven mooie uitzichten van bovenaf op de Red Gorge. We zijn eigenlijk al te laat voor mooie foto’s want de schaduwen zorgen ervoor dat je niet alles goed ziet, maar oh wat is het mooi!! Wat een diepte.

IMG_2627

Onderweg naar Kalamina Falls

Karijini National Park

Kalamina Falls

Karijini National Park

Pool bij Kalamina Falls

Karijini National Park

Kalamina Falls

Karijini National Park
Lower Weano Walk

De Weano Gorges is één van de mooiere kloven van Karijini Gorge. We werden hiervoor getipt door anderen. We kiezen voor de Lower Weano Gorge wandeling, ongeveer een uur wandelen. Het is een class 4 wandeling. Dat klinkt heftiger dan het is, je kunt gewoon redelijk goed wandelen, met af en toe wat klimwerk. Op een gegeven moment kom je in de kloof bij vrij veel water. Ik ga hier nog een stuk door. Je kunt proberen langs de kant te klimmen, maar dat geef ik snel op. Ik spring gewoon met mijn kleding aan in het water. Brr koud! Ik loop nog een stuk door het water en daarna nog door een droger stuk van de kloof. Ik weet dat het laatste stuk class 5 is. Omdat ik alleen ben én omdat ik geen goede schoenen aan heb, besluit ik maar terug te gaan. Wel jammer op zich, want de Handcock Rail schijnt erg mooi te zijn! In een van de wc’s kleed ik me snel om, want als de zon hier onder gaat, is het gelijk erg koud en als wij er zijn loopt het al tegen het einde van de dag.

Karijini National Park

Karijini National ParkKarijini National Park

Lookout Circular Pool, Fortescue Falls en Fern Pool

Circular Pool is één van de betere zwempoelen in het park. Als je zin hebt om een verfrissende duik te nemen, dan is een afdaling naar deze poel geen verkeerd idee. Let wel, in onze zomer is het wel erg verfrissend, pas op dat je geen hartaanval krijgt. Wij genieten van het uitzicht, maar klimmen hier niet naar beneden. Wij rijden naar Fortescue Falls en lopen daar een wandeling naar beneden. Bij de watervallen genieten we van het uitzicht! We horen dat we nog verder kunnen lopen naar een andere mooie plek: Fern Pool. Onderweg komen we allemaal vreemd gevormde bomen tegen. Eentje lijkt wel een schommel, daar wil onze dochter wel even op zitten. Fern Pool is een idyllisch mooie zwempoel, omgeven door groen. In het water zie je de visjes zwemmen en in de bomen rondom de poel zien we vleermuizen zitten.

Karijini National Park

Circular Pool

Karijini National Park

Pad naar de Fortescue Falls

Karijini National Park

Bovenaan de waterval

IMG_2668 IMG_2676

Karijini National Park

Fortescue Falls

Karijini National Park Karijini National Park

Karijini National Park

Fern Pool

Karijini National Park

Vleermuizen bij Fern Pool

Karijini National Park

Praktische tips en informatie

 • Karijini National Park ligt op zo’n 650 km van Exmouth vandaan. Het is een lange weg, bereid je dus voor op een dagje rijden zonder al te veel bezienswaardigheden onderweg. Laatste stukje is gravelroad.
 • De wegen in het Nationale Park zijn vooral van gravel. Erg stoffig en hobbellig. Een 4WD is misschien geen must, maar wel aan te raden. Ik kan me niet voorstellen dat je met 2WD lekker rijdt over deze wegen.
 • Je kunt kamperen op Dales Grounds of Savannah Grounds. Heb je geen tent, dan kan je ook overnachten bij het Eco Retreat. Ze verhuren hier ook luxere tenten. Wij kwamen eind van de ochtend aan en toen was er nog voldoende plek.
 • Let op, in onze zomer (juli/aug) vriest het ’s nachts in de outback! Een extra (dikke) slaapzak is geen overbodige luxe. Wij sliepen met onze kleren aan in onze slaapzak, zo koud hadden we het.
 • Overal staan borden met wandelingen bij de parkeerplaatsen. Maak minstens één wandeling door een van de kloven.
 • Zwemmen kan je in één van de pools, ik vond Fern Pool er aantrekkelijk uitzien. Bedenk wel dat het water in onze zomer ijskoud is.
 • Wil je meer weten over de geschiedenis? Ga dan zeker naar het Visitor Center.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Yvonne 28 februari 2016 at 21:30

  Ziet er prachtig uit, mooi die bomen met die maffe wortels! Idd zien de gravelwegen er niet heel comfortabel uit. Dit is dus zo’n plek waar een 4×4 wel meerwaarde heeft zo te zien.

  • Reply Carolien 1 maart 2016 at 08:31

   ja vond ik wel, 4×4 maakt rijden hier veel fijner. En die bomen vond ik ook zo gaaf!!

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 29 februari 2016 at 19:39

  Heel erg mooi! In dit nationale park ben ik niet geweest maar ik zou zo ontzettend graag terug naar Australië willen…heimwee!

  • Reply Carolien 1 maart 2016 at 08:30

   Goede reden om nog eens terug te gaan, want dit NP is eeg mooi! En ja, na vier keer ben ik nog niet uitgekeken op dit grote eiland, ik ga vast ook nog wel eens een keer!

 • Reply ivonne 1 maart 2016 at 16:28

  Wow, wat is dit toch een prachtig park. Echt zoals ik me het westen herinner. Wij hebben het niet kunnen bezoeken omdat alle wegen overstroomd waren, maar mocht ik ooit nog eens die kant uitgaan ( Wij willen nog graag een keer met een 4wheeldrive op pad.)dan staat het hoog op mijn lijst!

  • Reply Carolien 1 maart 2016 at 21:57

   Jammer dat je er niet heen kon en met 4×4 op pad in Australië is echt leuk, avontuurlijk!

 • Reply karlien 1 maart 2016 at 17:39

  Fantastisch! Echt waanzinnig. Koffers pakken en vertrekken denk ik nu 🙂

  • Reply Carolien 1 maart 2016 at 21:56

   precies de bedoeling hé om dat gevoel op te roepen 🙂

 • Reply Jempi 5 maart 2016 at 08:41

  Mooi park zeg, prachtige zichten heb je daar. Wij zijn nog nooit in Australië geweest…
  Zulke artikels en foto’s geven ons echt wel goesting om die vlucht naar the down under te bestellen 🙂

  • Reply Carolien 9 maart 2016 at 16:58

   Snel doen! 🙂

 • Reply Rowan - sillysis.nl 10 maart 2016 at 19:50

  Wat een prachtig park zeg! Mooie foto’s ook!

  • Reply Carolien 10 maart 2016 at 20:06

   Dank je! En ja, het is echt een bezoek (en lange rit) waard!

 • Reply Marcella 25 maart 2016 at 22:53

  Wat een ontzettend bizar mooi gebied joh! Wauww!

  • Reply Carolien 26 maart 2016 at 09:49

   Ja heel mooi NP, alleen beetje koud ’s nachts 😉

 • Reply Sanne 28 maart 2016 at 20:27

  Door de foto’s wil ik meteen weer terug! Wat een fijne plek was Karijini, ik vond de hikes fantastisch, zeker met de aangename afkoeling in de pools! Wij hadden een camper met 2WD, dat was voor dit park prima te doen. Fijn ook, het kamperen in het nationaal park zelf!

  • Reply Carolien 29 maart 2016 at 14:03

   Goed te horen dat jullie met 2WD camper daar goed konden rijden. Het zijn gravelroads over het algemeen, maar ik vond onze 4WD wel fijn. In andere NP hadden we ‘m wel echt nodig

 • Reply Lizette 8 augustus 2016 at 20:17

  En de sterrenhemel in het park. Geweldig!

  • Reply Carolien 21 augustus 2016 at 19:14

   Ja die ook! Weinig lichtvervuiling daar hé. Ben je er pas nog geweest?

 • Reply Janet | thatonetime 16 augustus 2018 at 04:42

  Heerlijk! Het is inmiddels alweer bijna 7 jaar geleden dat ik er was, maar ik vond het heerlijk! Ik raad het ook iedereen aan. Mijn favoriete plekje in Australië!!

  • Reply Carolien 16 augustus 2018 at 07:45

   Ja echt hè. Prachtig met die kloven.

 • Reply Oris 16 augustus 2018 at 07:34

  Waar hebben jullie de auto gehuurd?

 • Reply Wilma 2 mei 2019 at 15:34

  Even je informatie aanpassen, want Karijini NP is ruim 8 uur rijden (672.5 km) van Exmouth vandaan in plaats van 150km… 🙂
  Wij zijn er net geweest, in de paasvakantie, en het water was heerlijk, perfecte temperaturen voor wandelingen en heerlijk afkoelen in het water overal. Wel veel vliegen.

  • Reply Carolien 2 mei 2019 at 15:43

   Hi Wilma, dank voor je reactie. Wat gek dat er 150 km staat…foutje bedankt.. dat klopt natuurlijk niet. Moest 650km zijn (beetje afhankelijk waar je heen gaat nog verder). Nogal een verschilletje. Snel aangepast. Ja de paasvakantie is beter qua temperatuur. In onze zomer is het daar winter en dat merk je aan het water. Wij hadden dan weer geen last van vliegen. Dank voor de update!

   • Reply Wilma 5 juni 2019 at 07:47

    Inderdaad, ben er ook ooit in Juli geweest en toen ook niet gezwommen, en inderdaad geen vliegen 🙂

    • Reply Carolien 6 juni 2019 at 07:34

     Leuk dat je er ook geweest bent. En ja, juli heeft z’n voordelen én nadelen 🙂

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.