Love to camp: camping Big Lagoon

De camping Big Lagoon ligt in het François Perron NP en maakt onderdeel uit van Shark Bay. Het hele Nationale Park is alleen toegankelijk met een 4WD, dit geldt ook voor de camping. Het is een echte outdoor camping met weinig / geen faciliteiten. Je hebt alleen een chemisch toilet en wat bbq’s. Er is geen water en geen elektriciteit en al helemaal geen winkel, restaurant of kinderanimatie. Wat de camping wel biedt? Rust, ruimte, mooie uitzichten en een super zonsondergang. Je bent hier echt één met de natuur.

 

IMG_0445ons plekkieIMG_0448

Je hoeft niet te reserveren voor deze camping. Er zijn niet echt afgebakende plaatsen dus je kunt staan waar je wilt. Je betaalt de camping bij de entree van het NP. Hier vind je een hokje met campingformulieren. Je vult op het formulier de camping in waar je wilt overnachten en met hoeveel personen, vult vervolgens de envelop met geld en deponeert de envelop in de brievenbus. En dan is je campingplek geregeld.

 

Conclusie:  Deze camping is ideaal als je het Francois Peron NP wilt verkennen. Zeer geschikt voor de avontuurlijke kampeerder die graag in de natuur kampeert en weinig voorzieningen voor lief neemt. Het is niet zo geschikt voor kinderen, alhoewel ze hier wel hun gang kunnen gaan.  Maar je vindt geen voorzieningen voor hen.

 

Camping Big Lagoon

7.5

Plekken

9.5/10

Voorzieningen

4.0/10

Omgeving

9.0/10

+

  • Mooi uitzicht en mooie zonsondergangen!
  • Francois Peron is een heel mooi NP, rode stranden en blauwe zee
  • Rust, ruimte en avontuur

_

  • Geen luxe, echt back to basic. Wc was niet echt schoon
  • Geen voorzieningen voor kinderen, wel kunnen ze hier heel goed buiten spelen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.