Blowhole Coast West Australië

De Blowhole Coast, ten noorden van Carnarvon en was één van de verrassingen van onze rondreis door West Australië. Ik las er niet veel over in reisgidsen en op blogs, maar het leek me toch de moeite waard. Australiërs die we in Carnarvon spraken bevestigden dat het zeker een bezoek waard is en dat we zeker spuitende walvissen voorbij zouden zien komen. Dat was voor mij alleen al reden om die kant op te gaan, maar er is meer, veel meer!

Het zoutmeer McLeod

Wij rijden vanuit Carnarvon noordwaarts via de Blowhole Coast Road. De Blowhole Coast is een enorm ruige kust, waar de golven hard tegenaan slaan. Ze spuiten op sommige plekken meters omhoog, vandaar ook de Blowhole Coast. Je komt langs de uitlopers van het enorme zoutmeer Lake MacLeod. Deze kan je niet echt bezoeken, want er wordt nog steeds zout gewonnen. Probeer niet over het zout te rijden want je blijft er gegarandeerd in vaststeken.

De Blowholes

Overal langs de kust slaan de golven tegen de rotsen, maar bij het Blowholes uitzichtspunt is het helemaal spectaculair. Doordat hier veel rotsen gaten hebben en er grotten zijn, wordt het water met een kracht omhoog geduwd. Soms wel 20 meter hoog! Spectaculair! Wel uitkijken, want er staat niet voor niks een bord bij: King Waves Kill. Sta niet te dicht bij de rand, want het water heeft ongekend veel kracht en er zijn al vaker dodelijke ongelukken gebeurd.

Walvissen en surfers

De ruige kust trekt ook veel surfers aan. Vooral bij Red Bluff aan het eind van de weg. Voordat je daar komt, moet je eerst een lange hobbelweg volgen. Alleen geschikt voor 4WD auto’s en dan nog dachten we dat we het niet ongeschonden gingen halen, want het ligt er vol met stenen. Gelukkig viel het mee, geen lekke band of noemenswaardige schade. Ga bij Red Bluff met je stoeltje bovenaan de duin zitten en geniet van het surf schouwspel. Kijk ook iets verder, want als je er net als ons in onze zomer bent, is de kans ook groot dat je walvissen voorbij ziet komen! Wow! Wel waren er behoorlijk wat vliegen, dus de Aussiewave was nodig (vliegen uit je gezicht houden door middel van wapperen met je handen heet de Aussiewave).

Quobba Station en strand

Zoek je een overnachtingsplaats dan kan dat bij Quobba Station of Red Bluff, beiden van dezelfde eigenaren. Wil je de mega slechte weg zo min mogelijk rijden, kies dan voor Quobba Station, die ligt het dichtsbij de Blowholes en de geasfalteerde weg. Vanaf de Blowholes begint de 4WD route. Bij Quobba Station heb je een spectaculair uitzicht op de kustlijn, als je boven aan de duin staat. We zagen hier ook regelmatig walvissen voorbij komen. Ze zijn wel redelijk ver weg, dus neem een verrekijker mee. Op het strand liggen grote oesterachtige schelpen en veel dood koraal. Zwemmen is hier niet echt mogelijk. Daarvoor kan je beter in de buurt van de Blowholes zijn, iets ten zuiden heb je daar een strand. De zee blijft ruig hier en onvoorspelbaar, dus uitkijken als je gaat zwemmen. Het blijft in ieder geval supermooi om naar te kijken!

Andere blogs over West Australië en de Blowhole Coast

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Jenny - ikreis.net 19 september 2016 at 11:36

  Walvissen zijn zo bijzonder om te zien! Gaaf dat je deze plek bezocht hebt.

 • Reply Yvonne 19 september 2016 at 13:26

  Oh wow, gaaf die ruige kust, ik hou daar wel van. Dat mensen daar dan op kunnen surfen hè?! Ik vind dat echt zo knap! Wat een leuke foto trouwens van Nathalie met die schelpen!!

 • Reply Sanne 19 september 2016 at 20:11

  Wat is west Australië toch mooi hè?! Wij hebben ook een bezoek aan de blowhole, maar omdat we niet in de goede tijd waren voor de blowhole ‘s, spuiten ze bij ons helaas niet. Wel heel veel walvissen gezien, super vet!!

 • Reply ivonne 20 september 2016 at 13:42

  Wat een gave kust is dat toch die westkust., dat blijkt elke keer weer als ik er iets over zie of lees. Volgens Australiërs is dit “het echte Australië”. Wij willen nog graag nog een keer met een 4wheel drive die kant bekijken, dan komen we net wat verder.

 • Reply Denise - Follow my footprints 22 september 2016 at 09:26

  Mooi hoor! Wegens tijd en geld zie ik mezelf er niet zo snel naartoe gaan, maar de beelden zijn sfeervol, zeker de onderste 6.

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 22 september 2016 at 18:44

  Wat gaaf! Ik heb helaas het westen niet gezien maar wil dolgraag terug, dus wie weet ooit!

 • Reply Aniek 23 september 2016 at 08:55

  Wauw, wat mooi! Soms is het extra mooi als je er nog weinig over gelezen hebt. Des te groter is de verrassing als je er daadwerkelijk bent.

 • Reply Jessica 23 september 2016 at 12:12

  “Probeer niet over het zout te rijden want je blijft er gegarandeerd in vaststeken” Is dit je zelf ook overkomen haha? ;p Dit zou ik typisch iets voor mij vinden, heel avontuurlijk over het zout rijden en dan uiteindelijk een halve dag proberen een auto vooruit te krijgen… :’)

 • Reply Maud 24 september 2016 at 07:22

  Wat een heerlijk artikel om bij weg te dromen. Die foto’s maken het helemaal af – heerlijK!

  • Reply Carolien 30 september 2016 at 11:46

   Dromen is altijd goed, ik zeg maar zo, waar je niet naartoe gaat / kan moet je gewoon met andere mee dromen. Zo kwam ik ook een beetje aan mijn blogtitel: Dream the world. De hele wereld ligt binnen handbereik en alleen al erover dromen maakt me blij 🙂

 • Reply Sanne 26 september 2016 at 14:24

  Wat ontzettend gaaf zeg! Een rondreis door Australië staat hoog op de travel bucketlist!

  • Reply Carolien 30 september 2016 at 11:44

   Ja hé, dit vond ik echt een van de hoogtepunten van onze reis. Zeker omdat we er ook zo weinig over hadden gelezen vooraf. Dan kan je nog echt je eigen ‘herinneringen’ maken, zonder beïnvloed te zijn door alles wat je van te voren hebt gelezen.

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.