De dieren van Costa Rica

Costa Rica is echt een land voor natuurliefhebbers. En voor het spotten van wildlife. Er is zoveel mooie natuur te zien. Wij hebben ook aardig wat dieren mogen bewonderen, verschillende soorten apen, waarbij de brulapen het meest opvielen, hagedissen, vlinders, vogels, neusberen, slangen, luiaards, krokodillen en nog veel meer!

De beste plekken om wildlife te spotten

Overal in Costa Rica kom je wilde dieren tegen. Zelfs als je in een mooie tuin van je accommodatie zit, zie je de veelgekleurde vogels, vlinders en kikkertjes al voorbijkomen. Toch zijn er een aantal plekken waar je goed terecht kunt om (groter) wild te spotten.

Boa constrictor bij ons huisje

Leguaan

Watervogel

Red eye frog

Kaaiman

 • San Gerado de Dota

  Bij San Gerado de Dota kan je het beste de Quetzal vogel spotten. Ook bij Monteverde heb je kans om deze vogel te zien. Wij zagen ze echter niet bij Monteverde,  maar wel meerderen bij San Gerado de Dota. Wil je deze vogel spotten dan zou ik zeker voor San Gerado kiezen. Je hebt hier ook kans om andere vogels te spotten, evenals de neusbeer.
  Quetzals spotten in San Gerado de Dota

Quetzal

Emerald Toucanet

 • Sarapiqui

  In Tirimbina Rainforest heb je grote kans om dieren te spotten, zoals luiaars en vele soorten vogels. Wij hebben er een nachtje geslapen (niet het beste hotel) en ik zag vanaf de veranda de toekans voor me in de bomen zitten.

 • Rio San Carlos

  Aan de noordkant van Costa Rica, bijna tegen de Nicaraguaanse grens vind je hele mooie en ongerepte natuur langs de rivier San Carlos. Hier vind je ook een paar hele fijne lodges zoals Maquenque lodge en Pedacito de Cielo waar je op het terrein zelf al heel veel dieren ziet. Zoals neusberen en heel veel vogels. Hier kan je de mooiste dieren fotograferen
  Accommodaties Costa Rica

Keel-Billed Toucan (Zwavelborsttoekan)

Collard Aracari (Halsbandarassari)

Zie ook → 10x natuur in Costa Rica

Welke dieren zou jij graag zien in Costa Rica?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Denise 4 december 2017 at 09:26

  Zo mooi allemaal! En wat veel! Costa Rica was inderdaad het land waar ik de meeste bijzondere vogels en dieren heb gezien, gewoon in het wild. Die luiaards ook… Zo grappig.

  • Reply Carolien 6 december 2017 at 17:47

   Ja Costa Rica is een echt wildlife paradijs!

 • Reply Yvonne 14 december 2017 at 09:34

  Wat een enorme variatie aan dieren hebben jullie gezien! En prachtige foto’s heb je ervan gemaakt. Wat ik zelf weleens jammer vind daarvan is dat ik sommige dieren alleen maar door mijn lens gezien heb. Tenminste.. dat gevoel had ik in Zuid-Afrika.

 • Reply Gabrielle 15 december 2017 at 15:38

  De dieren van Costa Rica zijn een goede reden dat ik er graag heen wil! Vooral een Toecan zien in het echte lijkt mij heel bijzonder, het is zo’n mooi dier. Mooie foto’s trouwens Carolien!

 • Reply Marcel 15 december 2017 at 20:34

  Ik wil terug naar Costa Rica! Wat een verscheidenheid aan dieren hebben jullie gezien, en wat heb je ze mooi vastgelegd. Wij hebben destijds lang niet zoveel dieren gezien. Ik kan me nog goed herinneren dat we een groep vechtende krokodillen zagen vanaf de boot, zo indrukwekkend.

 • Reply Diana 15 december 2017 at 21:11

  Als eerste complimenten voor je foto’s. Wat zijn ze helder en scherp geworden. En nu antwoord op jou vraag: allemaal! Ja, echt ik zou echt niet kunnen kiezen. Ik word al blij van een aap. Zijn altijd zulke leuke dieren. Dus ja, ik wil ze allemaal ooit een keertje zien ;).

 • Reply Aniek 20 december 2017 at 12:37

  De kaaiman en Boa constrictor wil ik wel zien. Maar dan wel van een veilige afstand`, graag 🙂

 • Reply Martin 22 december 2017 at 19:49

  Oh, wat een prachtige foto’s! Ik zou er graag eens heen gaan, maar Jolanda is er al geweest en dan ga je toch sneller naar plekken waar we allebei nog niet zijn geweest.

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.