Lake del Valle | onbekende plek in Californië

Een roadtrip in Californië en de rest van het Zuidwesten in de USA staat bij veel mensen op de bucketlist. En terecht! Want wat een mooi stukje natuur. Houd in het hoogseizoen in juli en augustus wel rekening met grote drukte. De parken zijn dan overspoeld met toeristen en Amerikanen. Reserveer je plek van te voren! Op zoek naar een van de wat onbekendere plekken in Californië? Tijdens onze roadtrip door Zuidwesten van USA bezochten wij Lake del Valle. Een heerlijke plek mét een hele fijne camping.

Benieuwd naar andere artikelen over deze roadtrip? Lees dan ook de tips en bezienswaardigheden van Zion National Park en de mooiste plekken van Yosemite National Park

Lake del Valle campground
Campground Lake del Valle – full hookup site

Lake del Valle in Californië

Lake del Valle ligt in de deelstaat Californië. Ongeveer op 1 uur rijden van San Francisco (55 mile =88km). Voor ons is het een mooie tussenstop tussen San Francisco en Yosemite in. Aangezien wij onze camper pas ergens in de middag kunnen ophalen. Zo hebben we alle tijd om aan de camper te wennen en kunnen we de nodige boodschappen doen. Lake del Valle is een groot stuwmeer, ontstaan door de aanleg van een dam. Er is een fijne camping in de buurt. En er is genoeg te doen: wandelen, fietsen, wildlife spotten en barbecueën rondom het meer. En allerlei watersporten op het meer: kajakken, suppen, varen, vissen en zwemmen. Een fijne plek voor een paar dagen.

Lake del Valle
Picknickplekken bij het stuwmeer

Lake del Valle Campground

Niet ver van het meer vind je een fijne campground midden in de natuur met mooie uitzichten. Voor campers zijn er ook full hook-up plaatsen. Wel zo fijn, want het kan er erg warm zijn. Op de camping lopen wilde kalkoenen (met kleintjes) en heel veel grondeekhoorns. Ook zie ik een konijn rondhupsen. En er zijn veel vogels, zoals de westelijke gaai, de eikelspecht en de kalkoensgier. Alleen al vanaf je stoel bij je tent of camper kan je al veel wildlife spotten.

Reserveren. Wij hebben de 1e week van juli op deze camping gestaan en toen was het er heerlijk rustig. En we hadden alle ruimte om ons heen. Eind juli wilden we er weer kamperen, toen was het completely booked. Dus wil je hier vanaf half juli kamperen, zorg dat je reserveert!

Mooie uitzichten op de camping
Campground Lake del Valle
Camping Lake del Valle (family campground)
Konijn
Zie jij ‘m zitten?
Kalkoen Lake del Valle
Overal op de camping lopen kalkoenen los. Leuk gezicht!
Kalkoen Lake del Valle
En ze hebben kleintjes

Wildlife spotten bij Lake del Valle

De regio rondom Lake del Valle stikt van het wildlife. In de heuvels leven poema’s en coyotes, spannend! De kans dat je deze ziet is echter heel klein. Andere zoogdieren die je bij Lake del Valle kunt spotten zijn de wasbeer, het muildierhert, stinkdier, de goffer, grondeekhoorn en konijnen. De lijst aan voorkomende vogels is lang. Dit geldt ook voor spinnen, reptielen en amfibiën. Geen van deze heb ik gezien. Wel gespot: de kalkoen, het konijn, de grondeekhoorn, het muildierhert, de eikelspecht, de kalkoensgier (boven ons hoofd) en de westelijke gaai. De herten vind je bij het water, de rest zag ik op de camping.

Specht Lake del Valle
De eikelspecht (als ik het goed heb)
Grondeekhoorns Lake del Valle
Heel veel grondeekhoorns op de camping. Ze vluchten snel hun hol in als je eraan kwam
Gier Lake del Valle
Gieren in de lucht. Ik denk de kalkoensgier

Wandelen bij Lake del Valle

Bij Lake del Valle zijn meerdere hikingtrails. Waaronder de Ohlone trail van 30 mile (48 kilometer). Als je deze wandeling wilt doen, heb je een vergunning nodig. Onderweg zijn meerdere plekken waar je kunt kamperen inclusief drinkwater. Voor andere wandelroutes is geen vergunning nodig. Er lopen routes langs het meer. En vanaf de camping begint de Vallecitos trail. Let op: de meeste routes zijn geen rondwandelingen. Als je serieus gaat wandelen zorg dan voor een goede kaart. Ik liep een stukje van de Vallecitos trail. Neem veel water mee, want het kan er heel warm en droog zijn!

Op deze plattegrond vind je alle trails in het park. Handig: er staat ook bij of ze toegankelijk zijn voor wandelaars, fietsers en paarden.

Beginpunt Vallecitos trail
Beginpunt van Vallecitos Trail, deze leidt naar de Ohlone Wilterness Trail
Routebordjes trails Lake del Valle
Routebordjes
Vallecitos Trail
Het lijkt wel herfst met die kleuren
Lake Del Valle dennenappel
Wat een grote dennenappels. Ze zijn zo groot als mijn voet!
Lake del Valle regional Park
Mooie uitzichten op de heuvels

Watersport en zwemmen in het stuwmeer

Lake del Valle is ideaal om in af te koelen. Er is een stuk afgezet waar je kunt zwemmen. Hier houden badmeesters alles streng in de gaten. Leuker is het om een kajak te huren en te peddelen naar een plek waar je alleen bent. En om daar dan lekker te zwemmen. Kajaks, standupboards en fietsen zijn te huur bij het meer zelf. Rond het meer vind je ook een winkeltje met snacks en strandspullen. En er staan veel barbecues en picknicktafels, dus ideaal om na je dagje watersport hier de barbecue aan te steken.

Lake del Valle
Mooie omgeving van het meer
East Swim Beach Lake del Valle
East Swim Beach met het gecontroleerde zwemgedeelte en rechts de verhuur van kajaks en supboards

Praktische informatie en tips

  • Om het park binnen te komen betaal je 6 dollar (2019) voor een parkeerticket. Kom niet te laat bij grote drukte want als alle parkeerplaatsen vol zijn sluit het park.
  • Er zijn twee grote parkeerplaatsen met zwemstranden: de West Swim Beach en de East Swim Beach. Bij deze laatste vind je ook alle voorzieningen zoals een snackstand en verhuur van kajaks / supboards. Heb je een eigen boot mee? Deze kan je ook te water laten iets voorbij East Swim Beach.
  • Vermijd de weekenden als je van rust houdt! Dan komen hele families hier naartoe om hun verjaardag of familiefeest te vieren. Ze huren grote delen van het terrein af. En ieder heeft zijn eigen muziek. Hoewel het wel weer grappig is dat er ook mariachi’s optreden, aangezien het veelal Mexicaanse families zijn.
  • Wil je toch in het weekend van de rust genieten? Huur dan een kajak en peddel een eindje van de drukte af en ga daar lekker zwemmen.
Bewaar deze tips op Pinterest

En boek jij Lake del Valle als je naar Californië gaat?


Op zoek naar een reisgids? Deze reisgids beschrijft een 20-daagse rondreis vol highlights!

Dit artikel bevat een affiliatelink

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.