Natuur en dieren in Florida. Onze tips!

Natuur en dieren in combinatie met Florida. Dat is niet het eerste waar je aan denkt. De meeste mensen kennen Florida van de (drukke) stranden, van de wereldstad Miami en de pretparken in Orlando. Niet echt een bestemming die op nr 1 bij ons stond, maar omdat we goedkoop konden vliegen waagden we de sprong en gingen we voor 14 dagen in de meivakantie naar the sunshine state. Vooraf had ik het nodige uitzoekwerk gedaan om niet alleen op de ‘ge-eikte’ plekken te komen. We huurden een auto en namen onze eigen kleine tent mee. En we gingen op zoek naar mooie natuur en dieren, weg van de massa. En dat is gelukt, meer dan dat, Florida is veel mooier dan ik dacht. Wil je niet teleurgesteld thuiskomen kijk dan naar onze onderstaande tips voor mooie natuurplekken.

1. Ga kamperen en kies Statepark campings

Als je kampeert kom je dichter bij de natuur dan als je in hotels zit, zeker als je kiest voor statepark campings. Op de campings waar wij zaten hadden we altijd een eigen picknicktafel, een bbq, een wc en douche (niet altijd heel warm maar dat was niet nodig). Verder geen faciliteiten, maar vaak wel een mooie omgeving of uitzicht op zee. Bijkomend voordeel, deze campings kosten bijna niks. Zie www.floridastateparks.org

kamperen Floridazonsondergang Florida

 2. Zwemmen met zeekoeien

In de Crystal River kan je zwemmen met zeekoeien én op zoek naar de bron van de rivier. Zeekoeien zijn wonderlijke dieren erg leuk om daar dichtbij te zijn en de bron is zo mooi!! Onze dochter vond dit leuker dan de pretparken dus dat zegt wel wat. Lees meer over het zwemmen met zeekoeien in Crystal River.

zeekoe Florida

Zeekoe in Crystal River

Zwemmen met zeekoeien Florida

3. Silver River State Park

Een mooi natuurpark waar de Silver River doorheen loopt. Hier zie je veel watervogels. En al op de parkeerplaats zagen we een landschildpad over het pad lopen. Voordeel van schildpadden is dat ze niet snel zijn. Leuk dat we deze dieren ook gezien hebben.

Schildpad in Florida

4. Fort de Soto Park

Fort de Soto bestaat uit vijf met elkaar in verbinding staande eilanden. Het natuurschoon is voornamelijk het mooie strand met hoge golven. Bij de pier vind je veel vissers. En dolfijnen. Zij komen graag ook een visje meepikken. Het is leuk om de dolfijnen te zien zwemmen en ze komen regelmatig boven. Leuk voor de foto!

5. Hillsborough River NP

Een mooi, weelderig begroeid natuurpark. Hier maakten we een mooie wandeling. We zagen veel verschillende soorten vogels en een aligator. Niet aan te raden om hier te gaan zwemmen. Hoewel je het wel zou willen want het is warm.

Hillsborough State Park Florida

6. Corkscrew Swamp Sanctuary

Een moerasachtig natuurgebied waar we heel veel vogels zagen, maar ook eekhoorntjes en veel alligators, ook kleintjes! Neem je camera mee, want hier blijf je fotograferen. Zie ook het uitgebreide artikel over Corkscrew Swamp

Overal vogels en alligators in de ‘swamp’

7. Bailey tract op Sanibel Island

Een mooie wandeling op Sanibel Island. Hier zagen we een (niet giftige) slang. En ook zeer veel vogels. Waaronder ook roofvogels. Een stukje prachtige natuur in het drukke Florida.

Sanibel Island wildlife FloridaSlang Sanibel Island Florida

8. JN Ding Darling Wilderness Area op Sanibel Island

Een autoroute door een mooi stukje natuur, met onderweg veel mogelijkheden om te stoppen om dieren te spotten. Als het niet te heet is, dan is het leuker om deze route te fietsen. Je ziet zeer veel vogels. Echt een aanrader.

Wildlife watching Sanibel Island Florida Zilverreiger Sanibel Island Florida

9. John Pennekamp Coral Reef State Park

Het enige onderwaterpark van Florida. Het koraal was niet zo mooi, maar wel veel mooie vissen en hele grote schelpen. Ook vind je hier resten van een 17e eeuws Spaans scheepswrak. Erg bijzonder om dit te zien!

John Pennekamp snorkelen Onderwaterwereld John Pennekamp Barricuda Florida

10. Anhinga trail Everglades

Een korte wandeling waar je heel veel verschillende vogels ziet. En op heel korte afstand. Een van de mooiste wandelingen in Florida. Ook zal je hier alligators spotten.

The Everglades wildlife spotten

11. Big Pine Key en No Name Key

Big Pine Key en No Name Key zijn de plekken op the Keys om op zoek te gaan naar the Keydeer. Schattige herten die je overal in het straatbeeld ziet lopen. Ook zie je mooie vogels en misschien wel de groene leguaan. Deze laatste zien ze hier als plaag.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Yvonne 1 februari 2016 at 20:11

  Wow, ik wist idd ook niet dat er zoveel mooie natuur is in Florida! Super om te zien, mooie foto’s.

  • Reply Carolien 2 februari 2016 at 11:08

   Ja, verrassend hé. Ik wist het ook niet en was echt sceptisch vooraf. Maar het heeft me echt verrast en ik zou er zo weer naartoe willen. Als je gaat kamperen is die beleving denk ik nog groter dan als je in hotels slaapt, met een klein tentje slaap je op Stateparks midden in de natuur.

 • Reply Bianca 5 februari 2016 at 18:02

  Prachtig FloridA! Ik ben er in 2014 geweest en ik weet dat er prachtige natuur is. (Helaas niet alles kunnen zien) maar heel veel mensen weten dat niet. Ik vind je foto’s prachtig en leuke tips! Mooi om daar zo te kamperen en de zonsondergang: mooi he 🙂 ik wil nog een keer terug en dan met zeekoeien zwemmen en hopelijk zie ik dan ook de Scrub-Jay, een grappig blauw vogeltje

  • Reply Carolien 7 februari 2016 at 19:46

   Ja Florida. Love it! En denatuur is bij velen onbekend.

 • Reply Jenny - IkReis 19 februari 2017 at 15:21

  Zo mooi! Alleen voor de zeekoeien en dolfijnen zou ik al die kant op willen.

  Mijn pogingen om zeekoeien te spotten (in Egypte) zijn niet succesvol gebleken….

 • Reply Lizette 20 februari 2017 at 08:47

  Volgens mij is het spontaan wel een heel erg leuke reis geworden. Mooi zeg! En zwemmen met zeekoeien, dat lijkt me waanzinnig gaaf! Ik ben er nog nooit geweest en het staat bij mij ook niet hoog op de wishlist, maar zo kamperen en al dat moois om je heen lijkt me toch wel wat.

 • Reply Natasja - Watzijzegt 23 februari 2017 at 21:10

  Dolfijnen! Die wil ik ooit nog wel eens in het echt zien. Buiten een paar bezoeken aan NYC en een weekje San Diego afgelopen jaar heb ik nog niets van de VS gezien. Een rondreis langs nationale parken zou ik dan ook echt nog weleens willen maken (of meer eigenlijk, want dat gaat natuurlijk nooit lukken in een reis :))

  • Reply Carolien 26 februari 2017 at 13:11

   Ja, een rondreis langs de NP-en staat bij mij ook hoog op mijn lijstje. Florida is lekker tropisch, dus ook in andere maanden dan de zomer goed te boeken 🙂

 • Reply Diana | Stripe Away 24 februari 2017 at 10:15

  Florida wist niet dat je zoveel kon doen. Zeekoeien lijkt mij ook super om die in echt te spotten. Prachtige foto’s trouwens.

  • Reply Carolien 26 februari 2017 at 13:09

   Dank je! En ja, voor ons dus ook een verrassing 🙂

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.