Love to camp: Camping Fort de Soto

Camping Fort de Soto is een hele populaire camping. Als je hier wilt kamperen kan je het beste een plekje reserveren. Dit kan online. Wij hadden geen plek gereserveerd, maar ze houden ook altijd een aantal plekken open die beschikbaar zijn zonder reservering (walk-in principe). Als je vroeg bent heb je dus grote kans dat je hier ook zonder reservering kunt staan. Let op dit is maar voor één nacht, wil je langer moet je de volgende ochtend weer naar de office. Het walk-in systeem is net veranderd lees ik op de site, voor actuele informatie hierover kun je het beste kijken op www.pinellascounty.org/park/camping.htm

campmap1

De campingplekken liggen deels aan het water, maar het is niet echt zwemwater. Onze eerste plek lag langs het water, maar je mocht er niet zwemmen. Zwemmen kan wel iets verderop daar heb je de prachtigste stranden (oa North Beach). De plekken hebben veel schaduw en dat is fijn want het kan erg warm worden in Florida. Verder heb je een picknick tafel en bbq tot je beschikking. Elke plek heeft ook water en elektriciteit (hook-up). Ook kan je er een wasje draaien, want er zijn wasmachines en drogers.

IMG_0678

De camping wordt veelvuldig bezocht door wasberen. Erg leuk, maar zorg er wel voor dat je niks te eten hebt liggen in of bij je tent, want ze stelen alles. Ook mag je ze absoluut niet voeren, maar dat geldt voor alle wilde dieren.

IMG_0696      IMG_0697

In de omgeving van Fort de Soto is voldoende te beleven. Uiteraard kan je genieten van zon, zee en strand, bijvoorbeeld aan North Beach. Maar je kunt ook een bezoekje brengen aan St Petersburg of wandelen in het Hillsborough river NP.

Camping Fort de Soto

8.2

Plekken

8.5/10

Voorzieningen

7.0/10

Omgeving

9.0/10

+

  • Supermooie locatie en ruime plekken met veel schaduw
  • Mooie stranden in de omgeving

_

  • Je moet reserveren als je hier langer wilt staan, het is erg populair.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.