Zion National Park | tips en bezienswaardigheden

Als je rondreist in het Zuidwesten van Amerika mag een bezoek aan Zion National Park niet missen. Zoveel mooie natuur en bezienswaardigheden. Wij bezochten Zion tijdens onze camper rondreis door het Zuidwesten van USA. Helaas was er net noodweer geweest in het gebied. Door een grote storm, met enorme regenval en modderstromen, waren delen van gebieden en paden weggeslagen. Veel wandelroutes waren afgesloten en de kleur van de rivier was bruin in plaats van blauw. Dit komt vaker voor in Zion. Houd de actuele situatie dan ook goed in de gaten.

Tips voor korte wandelroutes en uitkijkpunten

Gelukkig valt er nog genoeg te zien en genieten van natuur en wildlife in Zion National Park. Ook als je geen lange wandelingen wilt of kunt maken. Hier mijn tips voor mooie uitkijkpunten, korte wandelingen en andere bezienswaardigheden. Alles te bezoeken met de shuttlebus. Wel zo fijn als het +40 graden is. Of als er wandelroutes niet toegankelijk zijn. En het voordeel, veel uitzichtpunten zijn lekker rustig. Dit in tegenstelling tot veel wandelroutes. Eerst krijg je algemene tips voor je bezoek aan Zion NP en daarna tips en bezienswaardigheden per bushalte.

Een bruine modderstroom als rivier, maar nog wel met de prachtige rotsen als achtergronddecor

Wat je moet weten voor je Zion National Park bezoekt

Zion National Park ligt in Utah. Er zijn twee ingangen: South Entrance vanuit Springdale en de East Entrance vanaf Bryce NP. Om dit park te bezoeken moet je entree betalen. Als je meerdere parken bezoekt dan is de jaarkaart “America the Beautiful Pass” wel zo voordelig. Deze kan je bij de entree van een park eenmalig aanschaffen. Ook ontvang je bij de entree van het park folders met informatie over het park, de shuttlebus en de actuele situatie. Wil je van Zion National Park naar Bryce of van Bryce naar Zion via de East Entrance? Dan moet je door de Zion – Mount Carmel tunnel. Als je een grote camper hebt moet je hier een vergunning voor aanvragen. De tunnel is namelijk te smal voor twee RV’s. Je rijdt dus alleen door de tunnel, terwijl parkrangers de tunnel voor je vrij houden. Lees meer over de tunnel permit

Kamperen in Zion National Park

De makkelijkste manier om Zion National Park te verkennen is door te kamperen in het park zelf. Er zijn twee campings in Zion NP: Watchman Campground en South Campground. In Kolob Canyon zit Lava Point Campground. de eerste twee zitten op loopafstand van het Visitor Center en daarmee ook op loopafstand van de shuttlebus. Ideaal dus. Watchman Campground is hele jaar open en kan je lang van tevoren resereveren. Reserveren voor South Campground kan pas 14 dagen vooraf. Reserveren is een must in het hoogseizoen. Heb je geen reserveringen, zorg dan dat je rond 6.30u bij de entree van South Campground staat voor de first come first serve plekken. De campings hebben stromend water en wc’s, maar geen douches.

Campingplek op South Campground
Mule Deer op de camping
Hagedis op de camping

Wildlife in Zion National Park

Zion National Park zit vol wilde dieren. Er komen maar liefst 68 soorten zoogdieren voor. Natuurlijk is de kans erg klein dat je een poema, vos of coyote ziet. Zeker overdag. De meeste zoogdieren houden niet van de warmte en houden zich overdag schuil. Er zijn een paar uitzonderingen. Je hebt grote kans om de Mule Deer (herten) te zien. En rots eekhoorns zie je haast overal. De Mule Deer herken je aan de grote oren. Ze helpen de herten om de warmte af te voeren. Wij zagen de herten op onze camping en bij Zion Lodge. Hier liep een moederhert met twee kleintjes. Ook de rots eekhoorns zie je op de camping, maar ook tijdens veel wandelingen. Hagedissen kruipen ook rond op onze campingplaats. En tijdens het relaxen op het grasveld bij Zion Lodge zagen we ook veel vogels. Neem je verrekijker en telelens dus zeker mee als je wild gaat spotten in Zion National Park.

Alles over de shuttlebus in Zion National Park

Van het voorjaar tot de herfst mag je niet met de auto in het Nationale Park rijden. Dan moet je gebruik maken van de shuttlebus. Parkeerplaatsen zijn in de zomer al snel overvol. Het beste is om ook vanaf je overnachtingsplaats een (shuttle)bus naar het Nationale Park te nemen, of om te kamperen op een van de campings in het park. Van hieruit kan je lopen naar beginpunt van de shuttlebus. De shuttlebussen rijden af en aan. Meestal hoef je niet lang te wachten. Hoewel in de zomer er wel lange rijen kunnen staan. Zelfs al om 7.00 uur ’s ochtends. Kom zo vroeg mogelijk, neem veel water mee en zorg voor bescherming tegen de zon, want er zijn plekken waar geen beschutting is. Download de route voor de shuttlebus (pdf, spring 2019)

Shuttlebus Zion Park plattegrond
Plattegrond Shuttlebus

Bezienswaardigheden en fotostop per shuttlebushalte

Stop 1: Visitor Center

De Park shuttlebus start bij het Visitor Center. Dit is een vrij drukke halte, zeker in het begin en aan het eind van de dag. Bezoek het Visitor Center om meer te weten te komen over het park en over de wandelingen die je hier kunt maken. Er vertrekken hier ook een aantal routes, waaronder de enige fietsroute de Pa’rus Trail.

Wandelroutes:

Watchman Trail 4,3 kilometer/ 2 uur

Pa’rus Trail 5,6 kilometer / 2 uur (fiets- en wandelroute)

Archeology Trail 0,6 kilometer / 0,5 uur


Stop 2: Museum

Deze hebben wij overgeslagen, omdat we vooral voor de natuur kwamen. Maar als je meer wilt weten over de mensen in dit gebied door de jaren heen, dan is het Zion Human History Museum een bezoek waard.

Stop 3: Canyon Junction

Hier valt eigenlijk weinig te zien. Het is het eindpunt van de Pa’rus trail. En hier sta je op het kruispunt met de weg richting Bryce NP via de tunnel. Voor ons geen reden om hier uit te stappen.

Zion National Park
Uitzicht vanaf Weeping Rock

Stop 4: Court of the Patriarchs

Bij deze halte wandel je via een kort steil pad naar het uitkijkpunt Court of the Patriarchs. De drie zandstenen rotsen, ruim 2000m hoog, zijn vernoemd naar 3 bijbelse figuren: Abraham, Isaac en Jacob. Het is hier heerlijk rustig. Met een beetje geluk kan je hier alleen van het uitzicht genieten.

Abraham, Isaac en Jacob. Alle drie ruim 2000 meter hoog
Prachtig uitzicht en helemaal voor ons alleen

Stop 5: Zion Lodge

Zion Lodge is een goed punt om te lunchen en om uit te rusten. Wij lunchten hier meerdere keren en een keer aten we ’s avonds in het restaurant. Het smaakte allemaal prima. Ook genoten we van een drankje op het grote grasveld. Waar we dankbaar gebruik van maakte voor onze siësta. Met de hitte in de zomer is het fijn om hier onder de grote boom even uit te rusten na een wandeling. En als je goed kijkt zie je nog heel wat wildlife hier. Bij Zion Lodge start de wandelroute naar Lower en Upper Emerald Pools. Bij ons waren deze grotendeels gesloten. Ook start hier paardrijroutes. Niet ver van de Lodge vind je de paarden en kan je jouw rit boeken.

Wandelroutes:

Lower Emerald Pool trail 1,9 kilometer / 1 uur

Upper Emerald Pool trail 1,6 kilometer / 1 uur (gesloten op moment van schrijven)

Paardrijroute langs de Sand Bench Trail, 1 uur


Op weg naar Lower Emerald Pools
Zion National Park
Paardrijden in Zion National Park
Paardrijden in Zion National Park

Stop 6: The Grotto

Deze halte was gesloten tijdens ons bezoek, doordat noodweer hele paden weggeslagen had. Toen wij er waren (juli 2018) waren de wandelroutes hier ook niet toegankelijk. The Kayenta Trail is nu nog steeds gesloten (spring 2019). De beroemde Angels Landing Trail is wel weer toegankelijk. Alleen voor mensen zonder hoogtevrees!

Wandelroutes:

The Grotto Trail 1,6 kilometer / 0,5 uur

Angels Landing 8,7 kilometer / 4 uur

Kayenta Trail 3,2 kilometer / 1,5 uur (gesloten op moment van schrijven)

Stop 7: Weeping Rock

Bij halte 7 starten meerdere wandelroutes, waarvan wij alleen de Weeping Rock Trail liepen. De huilende rots krijgt zijn bijnaam omdat er water uit de rots sijpelt. Hierdoor zijn er allerlei planten tegen de wand aan gaan groeien. Een hangende tuin. Heerlijk om af en toe zo’n koude straal water op je te krijgen. Het uitzicht is ook de moeite waard. Heb je meer energie dan kan je ook kiezen voor de Hidden Canyon Trail of Observation Point. Helaas wel gesloten op moment van schrijven.

Wandelroutes:

Weeping Rock Trail 0,6 kilometer / 0,5 uur

Hidden Canyon Trail 3,9 kilometer / 2,5 uur (gesloten op moment van schrijven)

Observation Point 12,9 kilometer / 6 uur (gesloten op moment van schrijven)

Stop 8: Big Bend

Bij halte 8 maak je een korte wandeling naar de Big Bend in de rivier. Dit is waar je op kijkt vanaf Observation Point en Angels Landing. Wij wandelen een stuk langs de rivier. En genieten van het uitzicht op de hoge rode rotsen die hoog boven ons uit toornen. En bijkomend voordeel, we zijn de enigen hier.

Big Bend

Stop 9: Temple of Sinawava

De laatste halte van de shuttlebus. Veel mensen stappen hier uit om de Riverside Walk en aansluitend The Narrows te wandelen. Kijk voordat je aan de laatste begint goed wat de voorspellingen zijn. Je wilt niet verrast worden door een vloedgolf. Wij houden het bij een wandeling langs het water. Als je van het pad afwijkt en richting water loopt, is het een stuk rustiger. Even de sokken en schoenen uit en relaxen bij het water.

Wandelroutes:

Riverside Walk 3,5 kilometer / 1,5 uur

The Narrows (via Riverside Walk) 15,1 kilometer / 8 uur


Riverside Walk
Stukje door het water richting the Narrows

Bezoek je het Zuidwesten van Amerika? Lees dan ook mijn artikel over de route die wij reden. En het artikel over Yosemite National Park.

Bewaar deze tips op Pinterest

Reisgids 20-daagse rondreis inclusief highlights

Dit artikel bevat een affiliatelink

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.