Op de step Limburg verkennen

Als ik in Limburg ben, heb ik altijd een vakantiegevoel. Zodra ik aankom en de heuvels met de vakwerkhuizen zie, lijkt het alsof ik in het buitenland ben. Limburg heeft iets on-Nederlands. Vooral de regio rondom Valkenburg blijft mij trekken. Eerder bezocht ik de plaats Valkenburg wandelde ik in het Vijlenerbos en hielp ik mee met de druivenoogst in Vijlen. Dit keer verblijf ik in Schin op Geul. En ik besluit hier om de omgeving eens op een andere manier actief te verkennen: met de step de Limburgse heuvels op en af.

De steps staan al voor ons klaar bij ASP Adventure

Steppen door het Limburgse Heuvelland

Het lijkt ons weer eens wat anders: het Limburgse heuvellandschap ontdekken per step. We hebben een steptour met gids geboekt bij ASP Adventure. De avond voor vetrek worden we gebeld met de vraag of we onderaan de berg willen starten of toch liever bovenaan beginnen. De tocht schijnt behoorlijk pittig te zijn en daarom wordt er voor de zekerheid nog even gevraagd wat we willen. De meerderheid wil onderaan beginnen, dus de volgende morgen gaan we vol goede moed naar ons vertrekpunt bij Schin op Geul. De gele steps staan al op ons te wachten. We stellen de steps af en rijden een proefrondje op het terrein. Zoeken onze helmen uit en dan zijn we klaar voor de tocht door de heuvels.

Klaar om te steppen, alleen de helm ontbreekt hier nog

Genieten van het Gerendal

De tocht begint gelijk pittig, want we moeten bergje op. Pfft, dat valt nog niet mee dat steppen. Het zit niet helemaal in mijn natuur. Op een gegeven moment is de berg te steil en moeten we met step op onze schouders de berg beklimmen. Hmmm, wat mij betreft hadden we beter bergop kunnen beginnen, haha. Maar we gaan door. En na een stop op een terrasje voor het nodige vocht, gaan we eindelijk bergaf. Joehoe, dat is leuk! Lekker op hoog tempo naar beneden sjezen. Eindelijk rijd ik dan ook eens voorop. We steppen door het mooie Gerendal, dus ik vergeet zeker niet om van de groene omgeving te genieten. We eindigen weer waar we begonnen. Onze conclusie: steppen is een leuke en actieve manier om de omgeving te verkennen.

Als je twijfelt over je conditie, begin dan bovenop de berg. Dan ga je voornamelijk downhil en dat is wel zo lekker

Groepsfoto moment in het Gerendal
De omgeving is zo mooi groen, stap dus af en toe af en geniet!

Schin op Geul, uitstekende uitvalbasis voor een weekendje of weekje Zuid-Limburg

Wij zitten voor ons weekendje weg op een vakantiepark in Schin op Geul, vlakbij Valkenburg. Een ideale plek voor een korte vakantie in eigen land. Door de vele heuvels en vakwerkhuizen waan je je in een ander land. Je bent hier niet snel uitgekeken. Naast steppen kan je ook fietsen of een scooter huren en zo de omgeving verkennen. Er zijn heel veel wandelroutes door het glooiende landschap. Vanaf het vakantiepark wandel je zo via een mooie route naar Valkenburg. Onderweg maak je een stop bij Kasteel Schaloen. En geniet van een heerlijke lunch of borrelplank. Meer zin in cultuur? In Valkenburg valt genoeg te ontdekken. En de militaire begraafplaats Margraten is ook een bezoek waard. Hier in de buurt zijn ook verschillende wandelroutes. Kortom een weekend is veel te kort!

Natuurlijk genieten we van de echte Limburgse vlaai, van de bakker in Schin op Geul
Militaire erebegraafplaats in Margraten
Mooie wandelroute van Schin op Geul naar Valkenburg, oa. ook langs Kasteel Schaloen

Zuid-Limburg heeft veel te bieden. Zowel de actieve outdoorliefhebbers, als de natuur- en cultuurliefhebbers hoeven zich hier niet te vervelen. En als bourgondische provincie hoeven we het natuurlijk niet eens te hebben over al dat lekkere eten en drinken.

Tip: ben je al een paar keer in Zuid-Limburg geweest? Denk dan eens aan de Maasvallei of aan De Meinweg NP. Ook hier valt genoeg te ontdekken voor de outdoor- en natuurliefhebber.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.