Tulpenvelden in Zeeland

Waar vind ik tulpenvelden in Zeeland? Zijn die er eigenlijk wel? Of moet ik daarvoor toch echt naar Noord-Holland en de Keukenhof? Ik pakte de auto en met wat hulp van anderen vond ik verschillende tulpenvelden in Zeeland. Hoewel ze niet altijd zo heel groot zijn, zoals in Holland, ben je er wel lekker vaak alleen. En wat ook leuk is: er zijn ook meerdere pluktuinen zodat je je eigen tulpenboeket kan samenstellen.

Let op: bij tulpenvelden waar niet duidelijk staat vermeld dat je mag plukken, wordt dit ook niet gewaardeerd!

Tulpenveld Zeeland Mariekerke
Tulpenveld Serooskerke

Tulpenvelden Walcheren

Tulpenveld bij Mariekerke – zelf plukken

Tegenover Kaasboerderij Mariekerke vind je een klein bollenveld, vol tulpen in allerlei kleuren en soorten. Een deel van het veld is al wat kaal. Als ik goed kijk zie ik ineens een tafeltje staan, met mesjes en elastiekjes. Je mag hier zelf je tulpen plukken. Leuk!

Adres: Mariekerke 24, Meliskerke. Tegenover Kaasboerderij Mariekerke

Tulpenvelden Zeeland
Tulpenvelden Zeeland
Tulpenvelden Zeeland
Tulpenvelden Zeeland
Tulpenvelden Zeeland

Serooskerke Pluktuin La Fleur – zelf plukken

Vlakbij Restaurant & Molen De Jonge Johannes vind je de pluktuin van La Fleur. Hier staat een bontgekleurd gezelschap aan tulpen. Maar bordjes kondigen ook pioenrozen aan. De tuin is toegankelijk van 8.00-20.00 uur en hier liggen ook mesjes en elastiekjes klaar.

Adres: Vrouwenpolderseweg in Serooskerke, vlakbij de molen.

Tulpenvelden Zeeland
Tulpenvelden Zeeland
Tulpenvelden Zeeland
Tulpenvelden Zeeland

Tulpenvelden Bevelanden

Voor zover ik weet zijn er geen tulpenvelden op de Bevelanden. Alleen die van Pluktuin La Fleur in Yerseke. Vorig jaar was er een veld bij Heinkenszand, maar dit jaar heb ik het zelf niet kunnen vinden. Mocht je zelf nog een tulpenveld weten op Noord- of Zuid-Beveland, geef het dan door.

Adres: Pluktuin La Fleur vind je aan de Postweg 1 in Yerseke.

Tulpenvelden Schouwen-Duiveland

Zonnemaire – Akkerleven

Bij Zonnemaire zitten twee tulpenvelden van Akkerleven. Bart en Eric Goudzwaard, vader en zoon, zorgen voor de verschillende tulpenvelden. “Het gaat ons eigenlijk niet om de tulpen, maar om de bol’, legt Bart uit. “Die moet zo goed en groot mogelijk zijn, zonder ziekten”. Zodra de tulpen uitgebloeid zijn worden ze getopt. De tulp is in feite afval. Als de bloemen eraf zijn, gaat er meer voeding naar de bol. Deze wordt groter en van betere kwaliteit en dat levert meer op. De tulpenbollen gaan naar kassen, waar er tulpen van gekweekt worden voor de consument. De tulpen worden dan afgesneden zodra ze kunnen zien welke kleur het is. Deze tulpen worden verkocht en de bollen komen weer terug bij de akkerbouwers. En dan begint het proces weer van voor af aan.

Tulpenvelden Zeeland Akkerleven
Tulpen Zeeland Akkerleven
Tulpen Zeeland Akkerleven

De tulpenvelden vind je achter camping Akkerleven. Vanaf de camping rijd je richting het dorp, daar ga je links af en bij de rotonde weer links af. Daar vind je het eerste veld. Voor het tweede veld moet je bij de rotonde rechtsaf en ongeveer 3 kilometer zoveel mogelijk rechtdoor rijden (het is een beetje een kronkelweg). De tulpen staan er zeker nog t/m Paasweekend. Hoe lang ze daarna nog staan ligt aan het weer. Hoe warmer het is, hoe sneller de tulp uitgebloeid is.

Tulpenvelden Zeeland
Tulpenvelden Zeeland
Tulpenvelden Zeeland
Tullpenvelden Zeeland
Tulpenvelden Zeeland

Overnachten vlakbij de tulpenvelden? Dat kan bij camping Akkerleven. Hier kampeer je op een boerderij die fulltime in werking is. Een akkerbouwbedrijf. Je vindt de camping aan Oostweg 8 in Zonnemaire.

Noordgouwe Pluktuin La Fleur – zelf plukken

Ook op Schouwen-Duiveland vind je een pluktuin van La Fleur. Met heel veel verschillende gekleurde tulpen. De een bijna uitgebloeid, de ander nog in de knop.

Adres: Brouwerijstraat 18, Noordgouwe

Tulpenvelden Zeeland

Tulpenvelden Zeeuws-Vlaanderen

Een van de beste plekken om tulpenvelden in Zeeland te bekijken is Zeeuws-Vlaanderen. In de buurt van de plaatsen Clinge en Graauw vind je meerdere velden. Bollenvelden zover je oog reikt. In meerdere kleuren.

Tulpenvelden Zeeland
Tulpenveld bij Clinge. Foto: Nicolette Kistenkas

Half april is er een Zeeuwse Bloembollenroute waar verschillende tuinen worden opengesteld tegen een kleine bijdrage.

Let op: tijdens het schrijven van dit artikel stonden de tulpen (nog) in bloei. Je vindt de tulpenvelden alleen in het voorjaar, vanaf ongeveer half maart. Tot hoe lang je tulpen vindt is per veld verschillend. Je moet dus een beetje geluk hebben met het bezoeken van bollenvelden.

Weet je nog meer bloembolvelden in Zeeland? Laat het me weten en ik vul dit artikel aan.

Tip: Wil je wandelen in Zeeland tijdens de meivakantie? Check dan ook het artikel met de mooiste lentewandelingen in Zeeland

Bewaar deze tips op Pinterest

Meer ontdekken in Zeeland? Bekijk dan eens deze gids:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.