Roadtrip Florida – de beste route

De beste route voor je roadtrip door Florida

Op zoek naar de beste route door Florida voor jouw rondreis? Bekijk dan deze 2-weekse roadtrip route door Florida. Florida is een heerlijk land voor een rondreis met een auto of een camper. De wegen zijn breed, de afstanden zijn relatief klein en er valt heel veel te zien en te doen. En de temperatuur is over het algemeen ook aangenaam. Soms een tikkie te warm zelfs. Er zijn genoeg leuke campings bij Stateparks waar je heel betaalbaar kunt overnachten. En er is heel veel water waar je heerlijk in kunt zwemmen én snorkelen. Wij maakten met onze huurauto een rondreis van twee weken in de meivakantie.

De kenmerken en route van onze Roadtrip Florida

Dit is de beste route voor Florida als je veel natuur, strand en wildlife wilt zien! En als je veel wilt kamperen, vlakbij het strand. Hieronder alle details en tips voor huren van een auto.

Lengte: ca 2000 km

Duur: 2 weken

Wanneer: april/mei

Hoogtepunten: Crystal River, Everglades, Sanibel Island, Fort de Soto, Corckscrew Swamp Sanctuary, The Keys

Kenmerken: strand, snorkelen, dieren en natuur

Overnachtingen: statepark campings en hotels (Orlando en Miami)

Tips autohuur en visa

Wij huurden onze auto bij Alamo. De auto stond keurig klaar op het vliegveld van Miami. Een ideale start van de rondreis.

Voor reizen naar Amerika heb je een visum nodig.

  Miami Beach – 1 nacht

  We landen op Miami Airport en halen hier onze auto op bij Alamo autohuur. Vervolgens rijden we in één keer naar ons hotel op Miami Beach. We genieten de avond van de gekke optocht van mensen die hier voorbij paradeert, terwijl we op terras dineren. De volgende ochtend maken we in alle rust een strandwandeling voordat we onze roadtrip echt gaan beginnen.

  Accommodatie: Colony Hotel

  Crystal River – 2 nachten

  Na een kort bezoek aan Miami rijden we vandaag een lange route en steken Florida dwars over: van Miami naar Crystal River. Hier verblijven we 2 nachten op een camping. De hoofdreden dat we hier komen: we gaan zwemmen met manatees (zeekoeien). Wat een superleuke tour was dat.  Ook bezoeken we Silver River Statepark waar we een wandeling maken.

  Accommodatie: Crystal Isles RV resort camping

  Zwemmen met Manatees Florida

  Orlando – 2 nachten

  Orlando staat bekend om zijn pretparken. Dat is ook de reden dat wij hier zijn. De ene dag bezoeken we Magic Kingdom Themepark en de andere dag SeaWorld. Het zijn lange dagen, zeker die bij Magic Kingdom, want daar blijven we totdat de vuurwerkshow is geweest tegen middernacht. We eten ’s avonds ooknog een keer in Downtown Disney.

  Accommodatie: Disney’s All- Star sportresort

  Fort de Soto – 2 nachten

  Bij Fort de Soto genieten we vooral van de mooie stranden, heerlijk zwemmen, genieten van zonsondergangen en picknicken met oceanview. Daarnaast spotten we dolfijnen bij de pier, waar ze samen met de vissers op jacht zijn naar een visje. We bezoeken St Petersburg en eten hier een visje in een Ierse Pub (weer eens wat anders dan hamburgers en vette hap). We genieten van de natuur in Hillsborough River National park, waar we een wandeling maken.

  Accommodatie: Fort de Soto campground

  Estero (niet ver van Fort Myers) – 2 nachten

  We willen bij Fort Myers kamperen maar hier vinden we geen leuke camping dus we wijken uit naar een State Park camping net iets verder van de kust. Van hieruit zwemmen we bij Bonita Beach. Bezoeken we Sanibel Island waar we wildlife spotten, schelpen zoeken, zwemmen en het schelpenmuseum bezoeken. Ook bezoeken we het de wildernis van Corkscrew Swamp Sanctuary.

  Accommodatie: Koreshan State Park campground

  Sanibel Island schelpeneiland

  Key Largo – 2 nachten

  We rijden via de Tamiami Trail (Tampa- Miami) en het Big Cypress National Preserve naar Key Largo. Spannend, onderweg zien we steeds borden van overstekende panters. Deze zien we uiteraard niet. Vanuit Key Largo bezoeken we een volle dag het Everglades National Park. We zwemmen en snorkelen bij de camping en gaan ook nog mee met een snorkeltrip verder het rif op.

  Accommodatie: John Pennekamp Coral Reef Statepark camping

  De beste route voor je roadtrip door Florida

  The Keys /Long Key – 2 nachten

  De laatste dagen willen we op een van the Keys doorbrengen. We belanden op een camping op Long Key en bezoeken vandaaruit Bahia Honda Statepark, waar we de oude spoorbrug bekijken en genieten van het mooie strand. ’s Avonds eten we in Key West en genieten van de zonsondergang en het straattheater. We gaan op zoek naar de Keydeer (herten) bij Big Pine Key en No Name Key. Voordat we weer terugvliegen naar Nederland bekijken we nog door Coral Gables en Key Biscaine in Miami. Daarna zit onze roadtrip er echt op.

  Accommodatie: Long Key Statepark campground

  Keydeer herten spotten in Florida

  Blogs over deze roadtrip

  Natuur en dieren in Florida, onze tips
  De dieren van Florida
  Sanibel Island: wildlife en schelpen
  Verborgen parel: de wildernis van Corkscrew Swamp Sanctuary
  Zwemmen met manatees (zeekoeien)
  Love to camp: Fort de Soto
  Love to camp: Long Key

  Winkeltip: Op zoek naar nog meer tips voor jouw rondreis? Bekijk dan deze (online) gids eens

  In deze blog vind je affiliatelinks en samenwerking met bedrijven

  Previous Post Next Post

  You Might Also Like

  No Comments

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

   

  This function has been disabled for Dream the world.