De mooiste tropische stranden in Australië

Stranden die te mooi om waar lijken te zijn. Mooie blauwe zee en witte stranden. Ze blijken toch echt te bestaan! Bekijk deze stranden maar eens: De mooiste tropische stranden in Australië. Kijk mee, geniet en plaats ze op je bucketlist.

Whitehavenbeach – Whitsunday islands- Oost Australië

Een van de mooiste stranden van heel Australië  (en misschien wel van heel de wereld) is Whitehavenbeach bij de Whitsunday Islands. Zulk wit strand heb ik nog nooit gezien! En dan ook nog omringd door een mooie blauwe zee. Je kunt er alleen komen met een boot op een dagtocht of met een meerdaagse zeiltocht langs de eilanden. Een must see in Oost Australië!

De mooiste tropische stranden in Australië

Franklin Islands – Normanby Island – Oost Australië

Normanby Island maakt onderdeel uit van de Franklin Islands. Je kunt er naartoe met een dagtocht vanuit Cairns. Wij kozen voor deze tocht omdat we met baby op pad waren en dit een vrij toegankelijke trip was. Je vaart op een grote luxe boot en je legt aan op het strand van Normanby. Hier verblijf je vrij lang, dus alle tijd om te zwemmen. Je kunt mee met een klein bootje met glasbodem, een (proef) duik maken of snorkelen. Alwin maakte een proefduik, Natalie en ik gingen met de glassbottom boat mee. En we zagen naast veel vissen ook nog een  schildpad!

De mooiste tropische stranden in Australië

Shellbeach – West Australië

Shellbeach ligt in Sharkbay, West Australië en bestaat helemaal uit schelpen! Heel bijzonder. Met deze schelpen maakten ze vroeger allerlei gebouwen. Doordat het water erdoor sijpelde ontstond er een soort cement en konden ze er mee bouwen. Heel handig want er zijn nauwelijks bomen of stenen voorhanden in dit gebied.

De mooiste tropische stranden in Australië De mooiste tropische stranden in Australië

Cape Peron- West Australië

Cape Peron, het noordelijkste puntje van Shark bay, heeft mooie witte stranden, rode zandduinen en hele blauwe zee. Dit strand is misschien niet zozeer tropisch, maar wel heel erg mooi door die verschillende kleuren. François Perron National Park is echt een bezoek waard als je een 4WD hebt.

De mooiste tropische stranden in Australië

Coral Bay – West Australië

Coral Bay heeft een heel mooi strand, maar de grootste aantrekkingskracht is de onderwaterwereld. Je kunt direct vanaf het strand de mooiste vissen en koraal zien. We hebben, naast mooie vissen en koraal, ook roggen zien zwemmen. Echt zo mooi en heel makkelijk met kinderen dat je zo vanaf de kant kan gaan snorkelen. En ben je het snorkelen beu dan kan je ook nog een kano huren, ook leuk met (oudere) kinderen.

De mooiste tropische stranden in Australië

Turquoise Bay – West Australië

Turquoise Bay ligt in het Cape Range NP en bij het Ningaloo reef. Naast een mooi wit strand is Turqouise Bay vooral een heel mooie snorkelplek. Ook hier kan je direct vanaf het strand boven koraal snorkelen. Je kunt kiezen tussen een dieper stuk met meer stroom waarbij je al snorkelen boven het rif laat meedrijven tot een bepaald punt of snorkelen op meer ondiep stuk zonder (veel) stroming. Met Nathalie erbij kozen we voor het laatste, toch wat veiliger. We hebben weer heel veel mooie vissen gezien, onder andere clownfish.

De mooiste tropische stranden in Australië

Creek Cape Range NP – West Australië

Weer een strand bij Cape Range. Dit is niet echt een strandgedeelte om te liggen want hier steek je met je 4WD auto de kreek over als je van Coral Bay naar Exmouth rijdt via de offroad route.

De mooiste tropische stranden in Australië

Ben jij al eens op één van deze stranden geweest?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sanne 28 maart 2016 at 20:31

  Oh, West Australië! Wat is het toch prachtig!!

  • Reply Carolien 29 maart 2016 at 14:02

   Ja, heel Australië vind ik mooi

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.