Walvissen spotten in Hervey Bay

Bij ons bezoek aan de Oostkust van Australië stond één activiteit hoog op ons lijstje en dat is walvissen spotten met een Whale Watching tour bij Hervey Bay. En we werden niet teleurgesteld!

Een whale watching tour kun je makkelijk ter plekke regelen. Wij kwamen ’s middags op de camping en konden de volgende dag al mee. Let op: deze tour is alleen te boeken in de ‘goede periode’ namelijk van midden van juli t/m begin november.

Walvissen spotten in Hervey Bay

Om 12.00uur moeten we klaar staan bij de bushalte voor de Whale watching tour. Met een bus reden we naar de Marina waar de boot een uurtje later vertrok. Het was vrij ‘wild’ water en al gauw werd duidelijk dat we op een verkeerde plek op de boot zaten (we werden drijfnat). Gelukkig konden we nog opschuiven en enigszins droog zitten. We kregen na circa een half uur varen een lunch geserveerd. Het was lastig om je eten te halen want de boot ging wel erg op en neer. Er waren ook een paar mensen zeeziek. Wij  hadden gelukkig nergens last van. Na ca. 1,5uur varen zagen we de eerste walvissen. Ze waren nog wat ‘mat’ en zwommen alleen wat heen en weer en bleven ook wat op een afstand. Na een tijdje werden ze wat actiever. Net toen we even wat  minder aan het opletten waren sprong er een walvis vlakbij de boot hoog uit het water. Ik zag het nog net gebeuren, maar Alwin en Natalie niet. Natalie was helemaal teleurgesteld. Gelukkig bleek dit nog maar het begin te zijn. Tegen het einde van de tour, gaven 2 walvissen nog even een showtje weg, vlakbij de boot. Ze sprongen om de beurt hoog uit het water, soms achterste voren en niet een keer, maar wel 25x of zo. Echt FANTASTISCH om het van zo dichtbij te zien. Wat een sprongen en wat een splash als ze weer terugvielen/duiken. Ik zei nog zo geen bommetje ; ) Heel mooi en bijzonder om dit zo te kunnen zien. Kippenvel op mijn armen. We zijn er helemaal vol van dat we dit zo hebben mogen meemaken.

IMG_6951Walvissen spotten in Hervey BayWalvissen spotten in Hervey BayIMG_6975bIMG_6962 IMG_6948IMG_6981

Tips om mee te nemen op de tour:

  • zonnebrand
  • warm vest
  • middel tegen zeeziekte als je hier gevoelig voor bent
  • verrekijker
  • je fotocamera met telelens
  • schoenen die makkelijk lopen en nat mogen worden
  • een handdoek mocht je nat gespetterd worden zoals wij 😉

Waar wij verder nog walvissen hebben gezien in Australië:

Zie ook onze verslagen:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.