North Stradbroke Island Australië moet op je bucketlist

Als we op reis zijn ben ik altijd op zoek naar plekken die nog niet door de massa bezocht worden. Dit betekent goed zoeken, veel lezen en dan vooral ook op zoek naar plekken waar de lokale bevolking zelf naartoe gaat. Zo kwam ik tijdens de voorbereiding van onze reis naar de Oostkust van Australië, North Stradbroke Island tegen én dat bleek achteraf één van de hoogtepunten van onze reis te worden. Nieuwsgierig? Ik laat je zien waarom dit eiland op jouw bucketlist moet.

North Stradbroke Island Australië

North Stradebroke Island Australië moet op je bucketlist omdat:

1. Geen Nederlandse toeristen gezien

Vanaf Cleveland (vlakbij Brisbane) vertrekt de autoferry naar Stradbroke Island. Met de auto de overtocht maken naar Stradbroke Island is niet goedkoop (ongeveer 60 dollar, enkele overtocht), dus je kunt het beste meerdere dagen plannen op dit eiland. Tickets voor de autoferry moet je vooraf boeken, dit kan bij Stradbroke Ferries. Onze ferry vertrekt pas om 11.00 uur. We zijn al om 10.00uur bij de ferry, daarom drinken we nog een bak koffie bij het ‘terminal café’. Er zijn veel 4WD auto’s met visuitrusting die klaar staan voor de oversteek naar het eiland. Onze auto is maar klein vergeleken met deze auto’s. We zien veel Australische toeristen en weinig ‘Europese’ toeristen (zeker geen campers!). Dat geeft wel een goed gevoel, gaan we toch nog een plekje in Australië ontdekken waar weinig ‘buitenlandse’ toeristen komen (kan ook komen door de hoge ferrykosten ; ) ), we voelen ons heel stoer tussen al die stoere Australiërs met hun grote 4x4WD. De overtocht duurt 45 minuten. Onderweg zien we nog dolfijnen, schildpadden en waarschijnlijk nog een zeekoe (een donkere schaduw). Die komen hier ook veel voor, maar ze zijn moeilijker te zien omdat ze nogal schuw zijn.

North Stradbroke Island Australië

2. Kamperen aan het strand

Er zijn meerdere campings op het eiland, die je het beste van tevoren kunt boeken. Het zou zonde zijn als je de overtocht hebt gemaakt en er is geen campingplek. Wat me helemaal gaaf lijkt: je kunt op dit eiland op een aantal plekken kamperen op het strand. Dit is alleen mogelijk met een 4x4WD en een permit. Helaas hebben wij geen 4x4WD auto, dus wij moeten genoegen nemen met een gewone camping. Wij hebben gekozen voor Adder Rock en dat bleek een uitstekende keuze. Op deze camping heb je plekken direct aan het strand. Je hoeft alleen een campingpad en klein kreekje over en je staat met je voeten in het zand. Deze plekken zijn gek genoeg nog helemaal leeg, waarschijnlijk vinden de meeste mensen en vooral gezinnen dit geen handige plek, omdat je verder moet lopen naar de speeltuin en de wc’s, maar dat vinden wij helemaal niet erg. Wij lopen zo het strand op. Dit is ook heerlijk met onze dochter, die dan nog vrij klein is, zij kan zo het strand op. We kunnen zandkastelen bouwen, schelpen zoeken en afkoelen in de zee. De zee is hier nogal ruig dus echt zwemmen wordt afgeraden, maar poedelen en pootje baden kan wel. Maar het mooiste van deze plek aan de zee zijn de avonden. Tijdens het eten hebben we uitzicht op de mooiste zonsondergang in de zee. Alles kleurt oranje / rood, schitterend! Je kan een slechter uitzicht hebben bij je diner. En we slapen iedere keer heerlijk door de zee geluiden op de achtergrond. Het is het ook het enige geluid wat we horen, want we zitten ver van andere mensen. Voor mij echt een superplek!

North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island AustraliëNorth Stradbroke Island AustraliëNorth Stradbroke Island Australië moet op je bucketlist

3. Wandeling langs de ruige kust (Gorge Walk)

Bij Point Lookout (het woord zegt het al), kan je terecht voor mooie uitzichten op de kust. Echter als je kiest voor de Gorge Boardwalk, een wandeling over de rotsen langs de kust, dan zie je pas echt goed de ruigheid van de zee én wordt je getrakteerd op héél véél dolfijnen én walvissen! Deze wandeling kan je normaal helemaal rondlopen, maar toen wij er waren werd er aan gewerkt en was een deel afgesloten. We kunnen de wandeling wel in twee gedeelten doen. We lopen eerst het verste gedeelte. We zien ook weer wat walvissen in de verte. Het is wel ver weg, dus een verrekijker is aan te raden. We zien veel spectaculaire uiteen spattende golven. En we zien een aantal dolfijnen. Na het eerste gedeelte van de wandeling drinken we lekker een cappuccino met een muffin bij de bakery. Na deze koffiestop lopen we het tweede gedeelte van de Gorge Walk. Hier hebben we een hele tijd op een uitstekende rots gezeten. We zagen heel veel dolfijnen bij elkaar (onze dochter telde er wel 19) en ze waren ook heel actief in de golven. Leuk om te zien. We zien ook wat walvisactiviteiten (met name ‘spuiten’), maar niet zoveel als een dag eerder, toen sprongen ze echt uit het water. We zien ook een visser spelen met z’n leven. Zie jij op de foto hoe groot de golven zijn? Hij moest er iedere keer voor weg sprinten, anders lag hij in de zee. Gevaarlijk hoor!

North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island AustraliëNorth Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië

4. Dolfijnen! Nog nooit zoveel dolfijnen gezien

Tijdens de Gorge Boardwalk heb je vanaf de rotsen zicht op de zee. Als je net zoveel geluk hebt als wij, dan kan je ook zoveel dolfijnen zien, zonder dat je met een excursie op pad moet. Wij tellen er wel 19 maar volgens mij zijn het er nog veel meer. We hebben echt ons ogen uitgekeken en op een bankje er heel lang van genoten.

North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië5. Walvissen vanaf de kant

Vanaf Point Lookout kan je in het goede jaargetijde (juni-november) de bultrugwalvissen voorbij zien zwemmen. Het is wel wat ver weg, dus neem een verrekijker en telelens mee. Als je geluk hebt zie je ze ook spuiten en springen. Een heel mooi zicht!

North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië

6. Terrasjes bij Point Lookout

Bij Point Lookout vind je een aantal leuke terrassen en lekkere adressen om bij te komen na je (Gorge Walk) wandeling langs de kust. Hier wordt ook veel gesurft, dus je ziet er ook veel surfdudes langslopen (je hoort mij niet klagen ). Probeer vooral ook het ijs of de muffins bij Oceanic Gelati & Coffee Bar, jammie! Wij hebben ook lekker geluncht bij Fishes.

7. Blue & Brown Lake

Op North Stradbroke Island zijn twee meren die het bezoeken waard zijn, de Blue en de Brown Lake (de kleuren van de meren laten zich raden). We proberen de 4wd route maar daar is onze auto toch niet echt geschikt voor, we lopen al snel vast. We nemen geen risico’s en draaien ons om en nemen de geasfalteerde weg. Eerst gaan we naar Brown Lake, hier kun je met de auto gewoon komen. Het water van het meer is echt bruin, dat ziet er raar uit. Heel apart, een beetje geel/bruin. Je kunt er zwemmen maar dat doen we niet, we vinden het er niet zo uitnodigend uitzien. Het water wordt bruin door de bladeren van de Paperbark Melaleuca and Ti-trees Leptospermum (bomen) die rondom het meer staan. Deze bladeren kleuren het water theebruin. Natalie ziet gelijk het speeltuintje en kan zich even lekker uitleven. We rijden vervolgens verder naar Blue Lake. Daar kun je niet met de auto komen. Het is nog 2,6 km lopen (5,2km retour). Een behoorlijk eind voor onze dochter, zeker omdat het pad nogal eentonig is. Toch loopt ze het hele stuk zelf. Het meer is inderdaad helemaal blauw. We zien onderweg weinig wildlife, helaas (wel bordjes met kangaroes en koalas). Naast een wandeling naar het meer kan je ook nog naar een outlook wandelen.

North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië

8. Amity Point

Bij Amity Point is een stuk van de zee afgezet om in te zwemmen. Aan deze kant komen nogal veel haaien voor, dus een veilig stukje om in te zwemmen is geen luxe. Er zijn picknicktafels bij de zee waar je heerlijk kunt lunchen. Voor kinderen is er ook een speeltuintje, dus zeker voor gezinnen is dit een leuke en relaxte plek om even bij te komen, bijvoorbeeld na de wandeling naar het meer.

North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië

9.Genieten van het strand

Je zit op North Stradbroke Island nooit ver weg van de kust en het strand. Ook als je wienig zin hebt om iets te ondernemen, wat ik me nauwelijks kan voorstellen na wat ik hierboven heb laten zien, zit je hier goed. Je kunt lekker niksen, wandelen, maar ook autorijden op het strand. Let wel op dat je een 4x4WD hebt of blijf op het harde zand als je die niet hebt. Wij namen ’s avonds een koelbox met hapjes mee het strand op om te ‘picknicken’. Met in de ene hand een crackertje brie en in de andere hand een lekker koud drankje zien we de zon in de zee zakken. Het is een mooi gezicht en je hebt niet veel meer nodig om even simpelweg gelukkig te zijn!

North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië North Stradbroke Island Australië

Kortom, wij hebben genoten op dit eiland en ik vind het echt een must do tijdens je reis langs de Oostkust. Het is de combinatie van een heerlijke camping aan het strand met die mooie zonsondergangen, het wildlife wat je ziet tijdens de wandeling langs de kust en het lekkere eten. Wij wilden eigenlijk niet meer weg. Wij zijn er drie dagen geweest en dat was op zich voldoende om het eiland te verkennen.

Meer lezen over onze reis naar Oostkust Australië:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Yvonne 27 juni 2016 at 22:28

  Wat een onwijs gaaf kampeerplekje daar aan dat strand zeg! Genieten! Van alle rust en ruimte en natuurlijk het strand… vast lekker slapen met het ruisen van de zee op de achtergrond.

  • Reply Carolien 29 juni 2016 at 18:13

   Heerlijk!! Zo fijn om zulke mooie zonsondergangen te hebben en zo dicht aan het strand te zitten.

 • Reply Aniek - travelwriter.nl 28 juni 2016 at 08:21

  Wow wat veel dolfijnen! De ferry overtocht alleen al is gaaf. En de natuur! Ik ben verliefd <3 .

  • Reply Carolien 29 juni 2016 at 18:12

   Ja, ik ook! Die dolfijnen waren zo leuk!!

 • Reply Jenny - ikreis.net 30 juni 2016 at 07:43

  Wat een heerlijk eiland!

  M’n vriend gaat volgende week naar Australië (voor werk), ik ben benieuwd naar zijn ervaring.

  • Reply Carolien 30 juni 2016 at 22:11

   Oh ik ben ook benieuwd, waar gaat hij heen? Niet verkeerd, voor je werk naar Australië 😉

 • Reply Judith | Worldwife.nl 1 juli 2016 at 10:22

  Ziet er heel gaaf uit! Doet me weer denken aan mijn reis door Australië. Op North Stradbroke Island zijn we niet geweest. Een gemiste kans zo te zien! Al zijn we wel op veel andere gave plekken geweest.

  • Reply Carolien 1 juli 2016 at 15:06

   Ja gemiste kans, haha, maar je kunt niet alles hé. Het scheelt dat wij er voor de tweede keer waren, dan pak je toch weer andere plekken.

 • Reply Denise - Follow my footprints 1 juli 2016 at 21:39

  Mooi! Gekke ‘palmpjes’ bij 7, leuk! En die dolfijnen, gaaf hoor! Walvissen heb ik ook gezien (bij de Azoren), maar dolfijnen nog nooit.

  • Reply Carolien 9 juli 2016 at 08:53

   Oh echt nog nooit dolfijnen gezien? Dat is zo leuk! Wij zagen ze in Florida, Australië en Costa Rica.

 • Reply Danielle 9 januari 2018 at 15:37

  Wat een goede tip! Ik had North stradbroke al op mijn lijstje staan om te bezoeken deze zomer, maar nu denk ik dat met een overnachting erbij nog beter is! We gaan met een camper, zou dat ook mogelijk zijn?

  • Reply Carolien 9 januari 2018 at 18:34

   Ja zeker dat is mogelijk hoor! Ik weet niet precies wat de kosten daarvoor zijn. Ik vond de overtocht niet goedkoop, maar het meer dan waard.

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.