Kangaroo Island Zuid-Australië

“There really aren’t enough adjectives to accurately describe the beauty of Kangaroo Island. In fact, words can almost spoil the moment. Even photos don’t do this wildly gorgeous destination justice”. Isaac Bober, Symmetry, Australia.

Dit citaat staat op de toeristische site van Kangaroo Island en klinkt mij wel een beetje overdreven in de oren. Maar toch. Al sinds we hebben besloten om het Zuidelijk deel van Australië te gaan verkennen, komt dit eiland steeds terug op mijn lijstje. De voornaamste reden is dat je er – naar het schijnt- veel dieren kunt zien, er mooie natuurparken zijn én je er goed kunt kamperen. Nadeel is dat het een eiland is en dat betekent dat je er niet zomaar naartoe kunt rijden. Je moet met de ferry én die is niet goedkoop. Toch besluiten we het er op te wagen. Ik wil gewoon heel erg graag de dieren van Kangaroo Island zien. Zeg nou zelf, die naam alleen al, daar wil je toch heen als je in Australië bent?

Lees hier onze route door Zuid-Australië, deel 1 en deel 2

Pinguïns en inktvissen

Wij willen meerdere dagen op het eiland verblijven, om echt het maximale uit de overtocht te halen. Als wij bij de Ferry aankomen, kunnen we niet meer mee die dag. We boeken een overtocht voor de volgende dag en zetten onze tent op bij een camping in Second Valley. Nadat de tent staat lopen we even naar het strand en ja hoor, daar zie ik ineens een pinguïn! Wat een grappig (klein) beestje. Het scheerde echt heel snel door het water. Ik kan er een hele tijd naar kijken. Op de jetty zijn ook veel vissers, ze blijken op inktvis te vissen. Er zit hier dus genoeg leven in het water.

06020013

06020008

Op naar Kangaroo Island

De volgende ochtend rijden we op ons gemakje richting de ferry. Onze boot vertrekt pas om 12.00 uur, dus we hebben geen haast. De overtocht duurt 50 minuten. Kangaroo Islansd Sealink is de uitvoerder van de ferry. Zie voor meer informatie www.sealink.com.au.

Vakantie Australie- Bangkok_3 008

De boot komt aan in Penneshaw, vandaar rijden we door naar Kangaroo Island Caravan Park, vlakbij het Flinders Chase National Park. Het is een leuke camping in de ‘bush’ met wilde dieren op het terrein, waaronder Tammar Wallibies, Kangaroo Island Kangaroo en Koala’s! De kangaroo is wel wat opdringerig. Hij blijft steeds bij ons in de buurt grazen. Ik vind hem gewoon een beetje eng. Kangaroos zijn best groot als ze op hun achterpoten staan en kunnen flink boksen. Ik geef toe, ik ben gewoon een watje en durf bijna mijn eigen tent niet meer in, als hij besloten heeft dat het gras bij ons toch écht groener is dan aan de overkant. De koala’s zijn erg leuk. Ze zitten gewoon in de bomen op de camping, mét kleintjes! Cuties ♥

06020003 06020001

06010014Vakantie Australie- Bangkok_3 011

De zoektocht naar de Platypus

De volgende ochtend staan we heel vroeg op, want we gaan op zoek naar de platypus, oftewel het vogelbekdier. Ik wil dit gekke dier erg graag met eigen ogen zien en volgens de LonelyPlanet komen ze hier voor. Het duurt even voordat we de wandelroute vinden, die we willen lopen. Als we een vogelbekdier standbeeld zien, weten we dat we bij de goede route zijn. Er zijn verschillende uitkijkpunten onderweg, maar hoe we ook turen en kijken, geen vogelbekdier. Wat een teleurstelling. We doen het maar met het bronzen beeld. Tijd voor ontbijt op de camping, daar hebben we wel zin in!

Vakantie Australie- Bangkok_3 015

Flinders Chase National Park

Na het ontbijt vertrekken we naar het Flinders Chase NP, naar Cape du Couedic. Hier kun je goed Nieuw Zeelandse zeeleeuwen zien. Ze zitten op rotsen vlakbij de ruige zee. De zee heeft hier heel veel kracht en het spat omhoog tegen de rotsen. We waaien ook bijna weg. Brrr… best fris hier, ik ben blij met mijn warme fleece jas. We bekijken ook de Admiral Arch, een natuurlijk gevormde boog door de zee. Dan is het tijd voor de Remarkable Rocks. Grillig gevormde rotsen door de zee. Ze zien er gek uit. We nemen ruim de tijd om hier rond te kijken.

06010001 06010008 0601000506010011 05960031 05960029

05960028

Remarkable Rocks

Little Sahara

Op weg naar Seal Bay, rijden we langs de ‘little Sahara’. Dit is een hoog zandduin gebied, wat op een woestijn lijkt. We zijn een heel eind het duin opgeklomen.

05960017

Seal Bay

Om de zeeleeuwen bij Seal Bay te kunnen zien, moet je een guided walk boeken. Dit kan ter plekke, waar je dan misschien even moet wachten voordat je met een tour mee kunt. Ik ben meestal niet zo van een groepstour. Ik zie altijd zelf veel te veel leuke dingen, waar ik naar wil kijken én waar ik foto’s van wil maken. En zo raak ik altijd de groep kwijt. Hier zijn ze echter streng, je mag niet achterblijven en de zeeleeuwen niet te dicht naderen. Dat laatste vind ik dan wel weer een goed punt, want de dieren moeten natuurlijk geen last van ons krijgen. De gids vertelt dat de moeder zeeleeuwen net terug komen van de ‘jacht’. We horen overal de kleine zeeleeuwtjes hun moeders zoeken. Het is een hels kabaal. En dan zie ik ineens een klein zeeleeuwtje alleen bij de waterkant. Hoopvol kijkend naar iedere moeder die terugkomt uit de zee. Ben jij mijn mama? We zien haar niet komen. Het komt voor, zegt de gids, dat een moeder niet terugkomt doordat ze is opgegeten. Soms worden kleintjes dan ‘geadopteerd’ door een andere moeder, soms ook niet en gaan ze dood. Snik. Een brok in mijn keel. Ik hoor nog steeds het zeeleeuwtje piepen. Wij moeten weer door, maar ik wil eigenlijk niet. Ik kan me niet losrukken van het kleintje. Zou je een zeeleeuwtje kunnen adopteren? Vraag ik me af..

Je bent ongeveer een uur zoet met de ‘tour’. Echt een aanrader als je van fotograferen houdt want je kunt er best dichtbij komen.

Kangaroo Island Zuid Australië05960001Kangaroo Island Zuid Australië

Kangaroo Island Zuid Australië

Kleintje wacht op zijn moeder

Pinguïnwalk

Onze volgende overnachtingsplaats is de camping bij Kingscote. Onderweg naar de camping zien we ineens nog een echidna de weg oversteken. Vol in de remmen natuurlijk! Wat een gek dier is dat. Natuurlijk moeten we daar foto’s van maken. Vanuit de camping kun je makkelijk een pinguïn walk doen. Je gaat dan mee op een tour om pinguïns te bekijken. Die komen ’s avonds uit hun holletjes om actief te worden. Wij zitten met een dochter die echt even rust nodig heeft, dus wij slaan deze pinguïnwalk over. De rest van ons gezelschap gaat wel. De volgende dag zijn we zelf nog even bij de holletjes gaan kijken en jawel hoor, ik zie 2 poten en een snavel 🙂 Ook zien we nog zwarte papegaaien, zwarte zwanen en pelikanen. Voor ons eindigt hiermee ons bezoek aan Kangaroo Island. Wij moeten de ferry halen om weer terug te gaan naar Cape Jervis.

05810008 Kangaroo Island Zuid Australië05810012

Conclusie

Zo lyrisch als in het citaat aan het begin, ben ik wellicht niet, maar ik vond het eiland zeker een bezoek meer dan waard. Je hebt echt heel veel verschillende dieren die je heel makkelijk kunt zien (behalve dan de platypus). De ruige kusten, afgewisseld met de hoge zandduinen en de leuke campings, maakten dit voor mij een prima plek voor een paar dagen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Yvonne 10 april 2016 at 16:08

  Haha, inderdaad daar wil je absoluut heen, met zo’n naam, als je in Australië bent! Ohhhhooooowww, een platypus, die ken ik alleen uit een prentenboek hier thuis, zo super om die in het echt te zien. En wat gaaf: koala’s op de camping. Jullie dochter is echt nog mini op de foto’s, schattig hoor. 🙂

  • Reply Carolien 11 april 2016 at 07:07

   Ja het is echt een leuk eiland! Platypus zagen we daar helaas niet, maar hebben we inmiddels wel paar keer ergens anders gezien. Ze zijn zo grappig. Haha ja onze dochter is hier echt nog mini, nog geen jaar oud. Haar eerste verre reis! Het is dus al een tijdje geleden dat we daar waren..

 • Reply Daphne | Travelshot.nl 10 april 2016 at 22:26

  Wat een bijzondere bestemming met die ruige kust en vuurtoren, prachtig ! Leuk ook dat je die zeeleeuwen van zo dichtbij hebt kunnen spotten 🙂

  • Reply Carolien 11 april 2016 at 07:19

   Ja, echt een ruige kust (met veel wind, haha), en de dieren zijn er echt te gek!

 • Reply Bianca 11 april 2016 at 19:25

  Wat leuk om over deze bestemmingen te lezen! Ik kende het helemaal niet en door jouw blog heb ik ook een nieuw dier leren kennen: de echidna. Wat grappig! Ooit hoop ik ook een keer Australië te bezoeken, vooral voor alle dieren die daar leven. Heel bijzonder 🙂

  • Reply Carolien 13 april 2016 at 18:53

   Ja de dieren zijn bijzonder, zoals de Echidna! Maar het vogelbekdier spant de kroon. Kende je die al wel?

 • Reply Sandra 14 april 2016 at 19:27

  Ik heb echt altijd een heel ander beeld van Australië, leuk om te lezen dat dit soort natuurgebieden ook bestaan. Jammer dat jullie geen vogelbekdier hebben gezien, dat zijn zulke vreemde dieren haha! Nou ja, gelukkig was er een standbeeld. En die zeeleeuwen, ach, dat arme beestje! Ik hoop volgende week op de Galápagos ook heeeeel veel zeeleeuwen te zien, maar dan wel met gezin als het even kan 😉 Leuk uitgebreid artikel!

  • Reply Carolien 15 april 2016 at 18:38

   Nu ben ik wel benieuwd wat voor beeld jij dan van Australië hebt Sandra? 😉

 • Reply ivonne 15 april 2016 at 09:50

  Ja, Kangaroo Island, ook één van onze favoriete gebieden op reis. Wel de plek waar we het meeste aangereden wildlife langs de weg zagen, het hield soms niet op, zo triest. We hebben even serieus staan twijfelen toen we bij de veerboot hoorden hoe duur het was om met de auto over te gaan, maar hebben het uiteindelijk toch gedaan. Echt een heerlijk eiland.

  • Reply Carolien 15 april 2016 at 18:39

   Nou inderdaad hé, wij moesten ook even slikken bij de prijs van de ferry, maar ik vond het echt de moeite waard! Heerlijk genoten en veel dieren gezien.

 • Reply Marijke 15 april 2016 at 12:29

  Lijkt me echt wel een heel leuke uitstap. Zo jammer van de vogelbekdieren, maar het lijkt me alsnog een heerlijke belevenis. Wat een triest verhaal van die zeeleeuwen. Ik had er geen idee van dat het zo ging bij die diertjes… ik zou het zo meegenomen hebben 😉

  • Reply Carolien 15 april 2016 at 18:39

   Ja, helaas, geen vogelbekdieren hier, gelukkig heb ik ze wel ergens anders gezien! Ja, mijn moederhart brak, maar ja, dat is de natuur helaas 🙁

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.