Valley of the fire State Park

Een rondje Zuid-West Amerika gaat voornamelijk langs bekende nationale parken. Maar vergeet ook de state parks niet. Zoals Valley of the Fire State Park in Nevada. Dit park heeft zijn naam gekregen door de vuurrode rotsen, die bij zonsopkomst en -ondergang de rotsen in vuur en vlam zetten. Reken op ongeveer een uur voor een rondrit door het park inclusief stops bij een aantal bezienswaardigheden en als je gaat wandelen wat langer. Het is een prima tussenstop tussen Las Vegas en Zion National Park.

Pas op: als je in de zomer gaat is het er bloedheet en wordt wandelen zeer afgeraden in verband met oververhitting. Neem deze waarschuwingen serieus.

Valley of the fire State Park
Valley of the fire State Park is goed te bezoeken met eigen auto
Valley of the fire State Park
De weg zindert in de hitte van de zomer

Beehives – eeuwenoude rotsformaties

De zandstenen rotsformaties in Valley of the Fire State Park zijn uitgesleten door water en wind. Ze lijken op bijenkorven, vandaar de naam beehives. Er loopt een korte wandelroute langs de rotsformaties.

Beehive Valley of the fire State Park
Beehive

The arch rock

Je moet even van de hoofdweg af voor deze natuurlijk gevormde rotsboog: the Arch Rock. Er zijn nog veel meer rotsen met aparte vormen te zien in het park, zoals Piano Rock en Elephant Rock. Ook zijn er meerdere versteende boomstammen te vinden, die hier door overstromingen terecht zijn gekomen.

Arch Rock
Overal vreemde rotsformatie, spel van water en wind

Atatl Rock

Iets verder langs de weg vind je Atatl Rock, waar je veel Pteroglyphs kunt zien. Deze rotstekeningen zijn meer dan 4000 jaar oud en laten belangrijke elementen uit het leven van de inwoners van toen zien. Een van de afbeeldingen is de Atatl, een primitieve voorloper van onze pijl en boog. Om de rotstekeningen te zien moet je wel een 12 meter hoge trap beklimmen, want de tekeningen zitten hoog in de rotswand.

Petroglyphs

Bezoekerscentrum Valley of Fire State Park

In het bezoekerscentrum bekijken we een film en leren we meer over het gebied én we zien welke dieren er wonen. Onder andere coyotes, reptielen, lynxen, vossen en deze Desert Bighorn Sheep. We hebben helaas geen dieren gezien. Het was erg warm, dus de meeste dieren zaten vast in hun hol of ergens achter een rots in de schaduw.

Desert Bighorn Sheep, helaas niet in levende lijve gezien
Typische woestijn vegetatie in het Valley of fire State Park

Wij eindigen onze rondrit en bezoek aan Valley of the Fire State Park bij het bezoekerscentrum. Als wij er zijn in juli is het hoogzomer en wandelen is niet te doen. Hierdoor missen we een aantal bezienswaardigheden zoals de Fire Wave en de Fire Canyon, naar het schijnt een erg mooi deel van het park. We zullen nog een keer terug moeten, maar dan als het minder warm is.

Reisgids over Zuidwest USA


Pinterest

Bewaar dit State Park op Pinterest

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.