Florida top 5 bezienswaardigheden

Wat is er te doen in Florida? Deze bezienswaardigheden mag je zeker niet overslaan! Zwemmen met manatees, snorkelen, the Everglades verkennen en meer.

De meivakantie is een goede periode om naar Florida te gaan. De tickets zijn redelijk gunstig, het weer is goed en je hebt meestal (nog) geen last van orkaanseizoen (juni – november). Florida is niet zo heel groot, dus je kan in ongeveer 2 weken een groot gedeelte zien. Als je wat anders wilt dan de pretparken en Miami en meer op zoek bent naar natuur en outdoor activiteiten dan raad ik je de volgende Florida bezienswaardigheden aan.

1. Zwemmen met manatees (zeekoeien)

In Florida kan je heel goed zwemmen met Manatees oftewel zeekoeien. Crystal River is daar de beste plek voor. Naast het zwemmen met manatees ga je ook naar de bron van de rivier en daar is het zo mooi helder. Echt een aanrader. Onze dochter vond het leuker dan Disneyworld, dus dat zegt wel wat.

Florida zwemmen met manateesFlorida top 5 bezienswaardigheden zwemmen met manatees

2. The Everglades

The Everglades is hét natuurpark van Florida! Hoewel je overal heel veel natuur en dieren in Florida kunt vinden, is The Everglades wel het bekendste natuurpark. Je kunt hier goed een rondrit maken en genieten van de natuur tijdens (korte) wandelingen. Een tocht met de airboat maken is ook mogelijk, maar dat is niet zo goed voor de natuur en de dieren dus dat zou ik toch niet aanraden. Wij hebben het in ieder geval niet gedaan mede om deze reden. Als je niet bij Crystal River komt, dan heb je hier ook de kans op wildlife en zeekoeien te spotten tijdens een Manatee eco tour.

Florida The EvergladesFlorida The EvergladesFlorida The Everglades

3. Bezoek de stranden bij Fort de Soto

Nergens vind je zulke mooie stranden mét heerlijke golven als bij Fort de Soto. Je kunt hier makkelijk parkeren en er zijn veel picknickplekken, dus geniet hier van een barbecue met uitzicht op een prachtige zonsondergang. Bij de pier bij Fort de Soto kan je heel goed dolfijnen zien. Ze jagen op dezelfde vis als de vissers die hier hun hengeltje uitgooien. Leuk om even naar te kijken.

Florida Dolfijn Fort de Soto Florida top 5 bezienswaardigheden

4. Snorkelen John Pennekamp Coral Reef

Wij overnachten op de camping in John Pennekamp State Park en boeken een snorkeltour bij het visitor center. Het koraal is – in vergelijking met andere landen- niet zo mooi, maar op de bodem liggen wel hele grote schelpen. En we zien ook een hoop vissen, waaronder barracuda’s. Al met al toch zeker de moeite waard om een snorkeltrip te boeken. Vlakbij de camping kan je ook het water in bij Canon Beach en snorkelen rondom artefacten uit een vroeg 17e eeuws Spaans scheepswrak. Hier vind je ook veel vissen!

Florida Snorkelen John Pennekamp Coral ReefFlorida Snorkelen John Pennekamp Coral Reef

Florida Snorkelen John Pennekamp Coral Reef

Overblijfsel van 17e eeuws Spaans scheepswrak

5. The Keys

Een bezoek aan Florida is niet compleet zonder een bezoek aan the Keys. Alleen al het rijden over de vele bruggen van de Overseas Highways is al een belevenis. Bezoek zeker Key West, het uiterste eiland en eindpunt van de weg. Hier vind je volop entertainment en hotels/restaurants. Op No Name Key en Big Pine Key vind je vooral heel veel herten (key deer). Bij Bahia Honda Key staat de oude spoorbrug en kan je uitstekend zwemmen.

Florida Bahia Honda the Keys

De oude spoorbrug bij Bahia Honda Key

Key deer Florida

Lees meer over Florida:
Online reisgids over rondreizen in Florida
Meer weten over rondreizen in Florida? Lees dan ook onze post over onze 2-weekse route door Florida.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Diana 12 februari 2018 at 12:37

  Mijn lijken de Everglades echt heel tof. Maar ook in de Keys rond toeren is niet verkeerd. Eigenlijk zou ik ze alle 5 mee pakken als ik die kant op zou gaan.

  • Reply Carolien 23 februari 2018 at 08:29

   Ja, is allemaal leuk voor een korte trip naar de zon 🙂

 • Reply Runa Popje 14 februari 2018 at 17:32

  Oh zo leuk. Vooral met de dolfijnen. Magnifiek.

  • Reply Carolien 23 februari 2018 at 08:29

   Ja die dolfijnen zijn echt zo mooi om te zien! Geeft je gelijk het gevoel ver weg te zijn in een tropisch paradijsje

 • Reply anto 19 februari 2018 at 22:37

  Ik heb ooit een roadtrip door Flordia overwogen maar het leek me uiteindelijk toch niet interessant genoeg, nadat ik al in het westen was geweest. Achteraf jammer want nu ik ook weer op jouw blog lees, is er meer dan genoeg te zien en te doen! Voor de Everglades lijken me erg gaaf. En de art deco van Miami trouwens 🙂

  • Reply Carolien 23 februari 2018 at 08:31

   Ik snap dat je er aan twijfelt. Zelf wilde ik helemaal niet naar Florida toen mijn vriend dat voorstelde. Wat heb je daar nu aan outdoor en natuur dacht ik. Alleen meer pretpark gekte en strand. Maar er is echt een hoop te zien en ook veel natuur, veel meer dan ik dacht. Bijkomend voordeel, tickets zijn – ook in de vakanties- betaalbaar

 • Reply Daphne 20 februari 2018 at 09:36

  Een rondreis door Florida heeft me op een of andere manier nooit zo getrokken. Amerika wel, maar ik dacht altijd dat ik Florida saai zou vinden; alleen maar mooie stranden en dat is saai, dacht ik haha. Maar die manatees zijn echt heel schattig en The Everglades zien er toch ook wel mooi uit. Misschien toch maar eens die kant op. In mei zo te lezen 😉

  • Reply Carolien 23 februari 2018 at 08:32

   Mij trok het ook nooit, mijn vriend stelde het voor en ik ging eerst in de nee-stand. Toen heb ik me er meer in verdiept en zag dat je er toch wel veel kon doen en er is nog behoorlijk wat natuur, ik heb er echt genoten!

 • Reply Yvonne 20 februari 2018 at 20:39

  Die zeekoeien lijken me zulke maffe dieren om te zien. Heel bijzonder om daar dan naast te zwemmen. The Everglades lijkt me heel gaaf om te bezoeken en ook al is het niet zo goed voor de natuur.. die airboat lijkt me wel heel cool, haha. Maar kan me voorstellen dat je het juist niet doet en het lijkt me ook wel heel lawaaiig. 🙂

  • Reply Carolien 23 februari 2018 at 08:34

   Ja die zeekoeien zijn echt heel groot! Net stofzuigers zoals ze over de grond gaan met open bek om die grassen op te eten. Als ze onder je door zwemmen – zeker als je weinig zicht hebt en je dus ineens verrast wordt- is het best indrukwekkend en schrikken, haha. En ja, ik moet eerlijk zeggen dat die Airboat me ook wel leuk lijkt haha… maar ik heb toch andere keuzes gemaakt.

 • Reply Aniek 21 februari 2018 at 12:56

  Ik zou graag het Ernest Hemingway House bezoeken, in Key West, Florida. Het is het huis waarin Hemingway ooit woonde. Nu is er een opvang van katten die afstammen van Hemingways katten. En mijn kat heet…. Hemingway. Dus daarom moet ik er een keer naartoe gaan!

  • Reply Carolien 23 februari 2018 at 08:36

   Goede reden! Grappig zeg. Wij wilden eigenlijk ook nog naar het huis van Edison en Ford, maar dat is er niet meer van gekomen. Je kunt niet alles.

 • Reply Laura 4 maart 2018 at 19:43

  The Keys en The Everglade lijken me heel vet om eens te bezoeken! Als wij vakanties plannen passeren altijd veel plekken de revue. Dit jaar hebben we zitten twijfelen tussen Thailand, Florida en Israël en uiteindelijk toch gekozen voor Thailand, wegens een te fijne aanbieding.

  • Reply Carolien 5 maart 2018 at 07:56

   Wat een verschillende soorten bestemmingen had je op het oog! Thailand is inderdaad heel toegankelijk. En hoewel Florida echt heel anders is, kan ik het je ook aanraden. Zeker als je maar kort de tijd hebt (10 dagen – 2 weken) is dit een heerlijke bestemming.

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.