Florida top 5 bezienswaardigheden

De meivakantie is een goede periode om naar Florida te gaan. De tickets zijn redelijk gunstig, het weer is goed en meestal (nog) geen last van orkaanseizoen (juni – november). En in Florida kan je met ongeveer 2 weken een groot gedeelte zien. Als je wat anders wilt dan de pretparken en Miami en meer op zoek bent naar natuur en outdoor activiteiten dan raad ik je de volgende Florida top 5 bezienswaardigheden aan.

Florida top 5 bezienswaardigheden:

1. Zwemmen met manatees (zeekoeien)

In Florida kan je heel goed zwemmen met Manatees oftewel zeekoeien. Crystal River is daar de beste plek voor. Naast het zwemmen met manatees ga je ook naar de bron van de rivier en daar is het zo mooi helder. Echt een aanrader. Onze dochter vond het leuker dan Disneyworld, dus dat zegt wel wat.

2. The Everglades

Hét natuurpark van Florida! Hoewel je heel veel natuur en dieren in Florida kunt vinden, is The Everglades wel het bekendste natuurpark. Je kunt hier goed een rondrit maken en genieten van de natuur tijdens (korte) wandelingen. Je kunt ook met een airboat, maar dat is niet zo goed voor de natuur en de dieren dus dat zou ik toch niet aanraden. Wij hebben het in ieder geval niet gedaan mede om deze reden.

3. Bezoek de stranden bij Fort de Soto

Nergens zulke mooie stranden mét heerlijke golven als bij Fort de Soto. Je kunt hier makkelijk parkeren en er zijn veel picknickplekken, dus je kunt hier ook heerlijk genieten van een barbecue bij zonsondergang. Bij de pier bij Fort de Soto kan je heel goed dolfijnen zien. Ze jagen op dezelfde vis als de vissers die hier hun hengeltje uitgooien. Leuk om even naar te kijken.

4. Snorkelen John Pennekamp Coral Reef

Wij overnachten op de camping in John Pennekamp State Park en boeken een snorkeltour bij het visitor center. Het koraal is – in vergelijking met andere landen- niet zo mooi, maar op de bodem liggen wel hele grote schelpen. En we zien ook een hoop vissen, waaronder baracuda’s. Al met al toch wel de moeite waard om een snorkeltrip te boeken. Vlakbij de camping kan je ook het water in bij Canon Beach en snorkelen rondom artefacten uit een vroeg 17e eeuws Spaans scheepswrak. Hier vind je ook veel vissen!

Overblijfsel van 17e eeuws Spaans scheepswrak

5. The Keys

Een bezoek aan Florida is niet compleet zonder een bezoek aan the Keys. Alleen al het rijden over de vele bruggen van de Overseas Highways is al een belevenis. Je kunt een bezoek brengen aan Key West, het uiterste eiland en eindpunt van de weg. Hier vind je volop entertainment en hotels/restaurants. Op No Name Key en Big Pine Key vind je vooral heel veel herten (key deer). Bij Bahia Honda Key vind je de oude spoorbrug en kan je uitstekend zwemmen.

De oude spoorbrug bij Bahia Honda Key

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Diana 12 februari 2018 at 12:37

  Mijn lijken de Everglades echt heel tof. Maar ook in de Keys rond toeren is niet verkeerd. Eigenlijk zou ik ze alle 5 mee pakken als ik die kant op zou gaan.

 • Reply Runa Popje 14 februari 2018 at 17:32

  Oh zo leuk. Vooral met de dolfijnen. Magnifiek.

 • Reply anto 19 februari 2018 at 22:37

  Ik heb ooit een roadtrip door Flordia overwogen maar het leek me uiteindelijk toch niet interessant genoeg, nadat ik al in het westen was geweest. Achteraf jammer want nu ik ook weer op jouw blog lees, is er meer dan genoeg te zien en te doen! Voor de Everglades lijken me erg gaaf. En de art deco van Miami trouwens 🙂

 • Reply Daphne 20 februari 2018 at 09:36

  Een rondreis door Florida heeft me op een of andere manier nooit zo getrokken. Amerika wel, maar ik dacht altijd dat ik Florida saai zou vinden; alleen maar mooie stranden en dat is saai, dacht ik haha. Maar die manatees zijn echt heel schattig en The Everglades zien er toch ook wel mooi uit. Misschien toch maar eens die kant op. In mei zo te lezen 😉

 • Reply Yvonne 20 februari 2018 at 20:39

  Die zeekoeien lijken me zulke maffe dieren om te zien. Heel bijzonder om daar dan naast te zwemmen. The Everglades lijkt me heel gaaf om te bezoeken en ook al is het niet zo goed voor de natuur.. die airboat lijkt me wel heel cool, haha. Maar kan me voorstellen dat je het juist niet doet en het lijkt me ook wel heel lawaaiig. 🙂

 • Reply Aniek 21 februari 2018 at 12:56

  Ik zou graag het Ernest Hemingway House bezoeken, in Key West, Florida. Het is het huis waarin Hemingway ooit woonde. Nu is er een opvang van katten die afstammen van Hemingways katten. En mijn kat heet…. Hemingway. Dus daarom moet ik er een keer naartoe gaan!

 • Leave a Reply