3x De mooiste natuurgebieden van Duitsland

Wil je naar het buitenland, maar heb je geen zin om dagen in de auto te zitten of het vliegtuig te pakken? Duitsland is een verrassend mooie bestemming voor natuurliefhebbers. Wat dacht je van hiken in de Allgäu of zomerrodelen in het Zwarte Woud? Heb je weleens rond de Bodensee gefietst met een heerlijke zwemstop in Bregenz? In dit artikel lees je over 3 prachtige natuurgebieden op minder dan 1000 km rijden. Wie zegt dat je ver weg moet zijn om te genieten van zoveel moois? Met deze tips beleef je een onvergetelijke outdoor-vakantie bij onze Oosterburen.

1. De adembenemende Allgäu

Of je nu ‘s zomers of ‘s winters naar één van de meest zuidelijke gedeelten van Duitsland afreist, de Allgäu maakt voor een prachtige vakantie. Dit gebied op de grens met Oostenrijk en Zwitserland is één van de meest sneeuwzekere gebieden voor een wintersport in Beieren. In Skiarena Steibis, Balderschwang en Oberstdorf vind je tientallen kilometers piste voor zowel beginners als gevorderden. Je kunt hier niet alleen heerlijk skiën, maar ook snowboarden, langlaufen, skispringen en rodelen. ‘s Zomers zijn er prachtige wandelingen te maken in de Oberallgäu tussen de 800 en 1700 meter hoogte. Dit middelgebergte met op de achtergrond de besneeuwde toppen van Oostenrijk is een fantastische bestemming voor jong en oud. Bovendien telt de regio meerdere kuuroorden, waar je heerlijk kunt bijkomen na een actieve dag in de buitenlucht.

2. Outdoor in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud in Baden-Württemberg dat grenst aan Frankrijk is dé plek voor zomerse outdooractiviteiten. Dit dichtbeboste middelgebergte is tegelijkertijd lieflijk bedeeld met kleurrijke bergdorpjes en ruig door rotsen, grotten en snelstromende rivieren. Kamperen in het Zwarte Woud is een dankbare besteding van je mei- of zomervakantie en ook in de herfst is deze regio prachtig. Je kunt hier zomerrodelen, kanoën, zwemmen en natuurlijk wandelen. In de winter zijn er ook meerdere skipistes te vinden in het Zwarte Woud, maar door het instabiele klimaat staat de regio niet bekend om haar sneeuwzekerheid. Heb je geen zin om te kamperen? Dan kun je een fijne accommodatie boeken in de buurt van Baden Baden of Freiburg im Breisgau met vakanties naar Duitsland van FTI.

Bron: VisitBaWu

3. Bijkomen aan de Bodensee

De Bodensee is een fantastische plek om stoom af te blazen. Dit mooie natuurgebied in Duitsland heeft voor ieder wat wils. De Bodensee is een meer met een lengte van pakweg 69km en ligt op het drielandenpunt van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De bergachtige omgeving, besneeuwde Zwitserse 3000’ers en glooiende wijngaarden maken het plaatje compleet. De Bodensee leent zich perfect voor een relaxte fietsvakantie, een campingavontuur of een fijn daguitstapje naar één van de vele stranden. Ook de steden Lindau, Bregenz en Friedrichshafen zijn de moeite van het bezoeken waard. Na een actieve dag rust je uit op het terras met een groot glas bier of een heerlijke Currywurst mit Pommes.

Bron: pixabay

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met FTI

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

 

This function has been disabled for Dream the world.