4x leuke campings met paarden in Frankrijk

Op zoek naar een camping in Frankrijk met Nederlandse eigenaren waar je ook kunt paardrijden? Zoek dan niet verder, ik heb vier campings met manege voor je uitgezocht en hier op een rij gezet. De campings hebben naast paardrijmogelijkheden ook allemaal een zwembad en andere activiteiten, zodat ook niet paardenliefhebbers zich hier vermaken.

Domaine de Merlanes

Domaine de Merlanes is een kindvriendelijke camping in de Tarn et Garonne. In de wei op de camping staan pony’s waarmee rondgelopen en geknuffeld kan worden. Er is ook een manege waar de grotere pony’s en paarden staan. Je kunt hier lessen nemen, binnen in de bak, maar ook mee op een buitenrit. Tijdens deze buitenrit ga je in rengalop de berg op. Als dit wat te spannend is, kan je ook een privéles boeken. De begeleiders bij de lessen en buitenritten spreken Nederlands. Is het te warm om te paardrijden, plof dan in één van de vier zwembaden.

4x leuke campings met paarden in Frankrijk
In rengalop de berg op

Domaine d’Esperbasque

Op camping Domaine d’Esperbasque in de Béarn zullen kinderen zich niet snel vervelend, zeker de wat oudere kinderen niet. Bij de camping vind je een manege waar je lessen kunt volgen en waar je ook op buitenrit kunt. De begeleiders spreken Nederlands of Engels. De kinderen kunnen in de ochtend meehelpen met het uit de wei halen van de paarden en ook op stal mogen ze helpen met het verzorgen van de paarden. Ook rijdt er een ponywagetje over de camping waar kinderen mee kunnen rijden. Geen paardenliefhebber? Je kunt ook mee met een van de outdooractiviteiten zoals raften of kanoën. Of neem een duik in het zwembad.

4x leuke campings met paarden in Frankrijk
De paarden en pony’s uit de wei halen
4x leuke campings met paarden in Frankrijk
Met het paardenwagentje over de camping
4x leuke campings met paarden in Frankrijk
Pauze tijdens de buitenrit

Le Pech Charmant

In de Dordogne vind je de kindvriendelijke camping Le Pech Charmant. Vooral jonge kinderen kunnen hier hun hart ophalen. Je kunt hier gaan wandelen met een ezel, ponyrijden en de dieren helpen voeren. Paardrijden kan op de manege in de buurt van de camping. Hier wordt Frans gesproken. Kinderen kunnen hier een buitenrit maken, waarbij eerst gekeken wordt welk niveau ze hebben. Er is volop ruimte om de pony’s voor en na de rit te verzorgen. Op deze camping vind je ook veel animatie. En je kunt bij warm weer lekker spelen in het zwembad.

4x leuke campings met paarden in Frankrijk
Buitenrit met pony’s
4x leuke campings met paarden in Frankrijk
Samen de dieren voeren op de camping

Lac de Veronne

Camping Lac de Veronne ligt in de Dordogne aan een eigen natuurlijk (zwem)meer. Kinderen vermaken zich hier prima met het duiken vanaf de toren en het varen meet kleine zeilbootjes. De jonge paardenliefhebbers kunnen hier naar de ponyclub. Je krijgt dan een week lang les en activiteiten met de pony’s en je maakt ook een aantal buitenritten. De lessen worden gegeven volgens het Natural Horesemanship. Dit betekent dat je op basis van lichaamstaal de paarden stuurt. De paarden rijden bitloos.

4x leuke campings met paarden in Frankrijk
Ponyclub, lessen op basis van het Natural Horsemanship
4x leuke campings met paarden in Frankrijk
Ochtendgymnastiek op de paarden

Naar welke paardencamping ga jij deze zomer?

Bekijk ook de andere tips voor groene charmecampings in Frankrijk, kindvriendelijk en kleinschalig, waarbij ruimte en natuur centraal staan. Vaak wel met zwembad of zwemgelegenheid en een restaurant of barretje met terras.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Margot 4 februari 2022 at 07:54

  Tip: de link naar Lac de Veronne is http://www.lacdeveronne.com (ipv france individuelle)

  • Reply Carolien 4 februari 2022 at 08:43

   Dank je wel, ik pas het aan

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

   

  This function has been disabled for Dream the world.