Love to camp: Camping Lac de Veronne

Wij bezochten Camping Lac de Veronne in 2011, dus al even geleden. De camping ligt bij het plaatsje Monpazier in de Dordogne (Frankrijk). Goed in één dag te rijden vanaf (zuid) Nederland. Wij hadden deze camping uitgekozen omdat deze in de Dordogne lag, de plekken groot leken, er een meertje bij was en er was een ponyclub voor onze dochter. Hieronder lees je onze ervaringen.

Entree en standplaatsen

De entree nodigt niet heel erg uit, ziet er wat gesloten uit, maar wij hadden wel al snel iemand te pakken van de leiding. We mochten zelf een plek uitzoeken, dat was erg fijn. Het zag er goed uit, grote plekken en heel veel groen. Daar werden we blij van. We kozen een plek aan de rand waar we een mooi uitzicht hadden. De auto mag niet bij de tent die moeten buiten de camping op een terrein geplaatst worden. Voor kinderen is het fijn, maar zelf vonden we het wel onhandig dat de auto zo ver van onze tent stond, vooral met boodschappen doen.

Camping Lac de Veronne

Voorzieningen

We staan niet erg ver van het sanitair af. Deze oogt wel wat ‘oud’ maar voldoet wel qua hygiëne. Helaas waren er wel problemen met de watertemperatuur, hierdoor hadden we regelmatig een koude douche. De koelkasten die in de algemene ruimte staan ogen niet echt schoon. Wij hebben daar ook geen gebruik van gemaakt. Op de camping heb je een terras met gebouwtje waar je iedere ochtend brood kunt halen en waar je terecht kunt voor een kop koffie of ander drankje. Enkele keren in de week kun je er ook eten. Wij hebben er heerlijk eend gegeten, klaargemaakt door Richard, de eigenaar. Echt een aanrader! Bij het gebouw heb je ook een tafeltennistafel en er liggen tijdschriften die je kunt lezen, zoals Donald Ducks.

Camping Lac de VeronneCamping Lac de Veronne

 

Zwemmeertje

Er is een leuk natuurlijk zwemmeer op de camping waar je prima in kunt zwemmen. De kinderen vermaken zich er prima in. Er liggen bootjes waarmee je kunt varen (vond mijn dochter erg leuk) en er is een klimtoren midden in het meer waar je vanaf kunt duiken. Het meer is niet zo heel aantrekkelijk om aan te liggen, het strand nodigt niet echt uit. Wij gingen er vooral heen om er af te koelen.

Camping Lac de Veronne

Ponyclub

Onze dochter zou eigenlijk maar één week ponyclub doen, het werden er uiteindelijk twee. Dat zegt genoeg! Ze heeft er van genoten. Het is wel even wennen want de manier waarop ze lesgeven is anders dan in Nederland op de manege. Ze rijden zonder bit en zweepje 😉 Als je net een jaar of zo in Nederland op een manege zit dan is het lastig omschakelen. Voor onze dochter was het ook even wennen en soms ook best moeilijk, maar ze vond het wel leuk. Er wordt echt gekeken hoe goed je kunt rijden en het wordt goed begeleid. De ponyclubweek wordt afgesloten met een kampvuur en liedjes zingen op het strand. En ze kreeg bij thuiskomst de ponykrant, waarin de belevenissen van die week stonden beschreven. Leuk!

Camping Lac de VeronneCamping Lac de VeronneCamping Lac de Veronne

De omgeving

Dordogne is een mooie streek en de camping ligt bij een aantal leuke plaatsen en bezienswaardigheden. Wij vonden Monpazier erg gezellig en gingen er regelmatig wat eten. Chez Minou (oa pizza’s) en Bistro 2 zijn wat ons betreft echte aanraders. Je kunt in de Dordogne op zoek naar prehistorie en verschillende parken hierover bezoeken of kies voor actief en ga wandelen of kanoën op de rivieren de Dordogne of Vezere. Lees voor meer ideeën de andere blogs over de Dordogne.

Conclusie:

Wij vonden Lac de Veronne een leuke camping waar we ons heerlijk vermaakt hebben. Het is er niet heel erg georganiseerd, maar dat heeft ook z’n charmes vinden wij. Wel vonden we dat sommige zaken een vernieuwing konden gebruiken, zoals het sanitairgebouw. En ook sommige verhuur accommodaties ogen wat oud, beetje vergane glorie. Toch zouden we hier nog wel eens een keer willen gaan kijken. De rust en ruimte (en groen), het leuke speelmeertje, het lekkere eten/terras en de paarden trekken ons wel. En ook de omgeving vonden we erg leuk.

Lac de Veronne

7.9

Plekken

8.0/10

Kindvriendelijk

7.5/10

Voorzieningen

7.5/10

Omgeving

8.5/10

+

  • Rustige camping met veel groen en ruime plekken
  • Ponyclub
  • Zwemmeer
  • Lekker eten

_

  • Sanitair, douches waren koud
  • Vergane glorie, oogt wat versleten allemaal
  • Receptie is niet erg uitnodigend
  • Auto niet bij de plaats vonden we niet zo handig
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.