Love to camp: camping Domaine de Merlanes

Domaine de Merlanes is een leuke, kindvriendelijke camping in de Tarn et Garonne (Midi-Pyrénées) . Wij gingen hier voornamelijk heen omdat we lazen dat er grote plekken waren én omdat er een manege bij was. Verder zagen de zwembaden er ook aanlokkelijk uit. En het kreeg de goedkeuring van onze dochter. Dus een plekje gereserveerd.

De camping en speelplekken

De camping is een lang gerekt terrein met hoogteverschil. Zo ligt de entree met receptie en het zwembad hoger dan de kampeerplekken. Heb je geen eigen kampeermiddel, geen nood, er zijn voldoende accommodaties voor de verhuur beschikbaar, zoals vakantiewoningen, stacaravans/ chalets, safaritent of een grote Bardanitent. Genoeg keuze als je niet met je eigen spullen wilt slepen. De plek waar wij stonden (nr 14) is ideaal voor ouders met jonge kinderen, want je kijkt uit op de speeltuin en kinderen kunnen eigenlijk niet echt (ver) weg lopen. Zo kunnen ze lekker ‘rondscharrelen’ terwijl jij als ouder een boekje leest bij de tent. Aan het eind van het kampeerterrein heb je een klein speelmeertje met strandje.

Camping Domaines de MerlanesCamping Domaines de Merlanes

Zwembaden

Er zijn drie zwembaden op het terrein, waarvan twee wat kleinere speelzwembaden en een groter bad, meer geschikt voor de wat oudere kinderen. De baden zijn verwarmd. Het ziet er allemaal goed verzorgd uit. Minpuntje er zijn niet zo heel veel ligbedden rondom het zwembad. En drie zwembaden klinkt veel, maar ze zijn niet erg groot. Voor ons echter groot genoeg.

Camping Domaine de Merlanes

Pony’s en paarden

De camping heeft een wei met minipony’s die door iedereen geknuffeld mogen worden. Je mag ze uit de weide halen en er een stukje mee wandelen op de camping. Helaas hebben de pony’s niet altijd even veel zin. Gelukkig heb je ook nog pony’s en paarden op de manege. Hier kan echt op gereden worden, zowel binnen als buiten. Natalie heeft een springles en twee buitenritten gemaakt. Bij de buitenrit gaan ze in rengalop de berg op, dat is voor jonge (beginnende) rijders nog best spannend.

Camping Domaine de Merlanes

Restaurant

Niet ver van het zwembad is ook een restaurant waar themabuffetten worden geserveerd. Wij hebben er pizza gegeten bij aankomst en friet op de laatste avond, lekker makkelijk. Iedere avond kan je ook brood bestellen, wat je dan de volgende morgen vanaf 8.30 uur op kunt halen.

De omgeving

In de Tarn et Garonne vind je een paar leuke plaatsjes die je kunt bezoeken zoals Cordes sur ciel en Moissac. Het landschap vinden we echter niet zo heel bijzonder en we zijn er na een weekje dan ook wel uitgekeken. Wil je tips voor wat te doen in de omgeving? Lees dan: Tips voor bezienswaardigheden in Tarn et Garonne

_MG_8485

Conclusie camping:

Wij vonden deze camping vooral geschikt voor wat jongere kinderen, die waren er dan ook volop en voor paardenmeisjes, zij kunnen ook hun hart ophalen. Alhoewel mijn dochter het wel jammer vond dat ze niet echt mocht helpen op de manege. Je bent er alleen welkom als je een (betaalde) les volgt. De campingplekken zijn heel erg groot en het terrein goed onderhouden (er zou wat mij betreft best wat minder gemaaid mogen worden).  De omgeving vonden wij niet zo heel bijzonder. Maar al met al is Domaine de Merlanes een fijne camping voor een leuke en ontspannen vakantie.

Meer informatie: www.domaine-de-merlanes.com

Domaine de Merlanes

8

Plekken

8.0/10

Kindvriendelijk

9.0/10

Voorzieningen

9.0/10

Omgeving

6.0/10
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lilian 26 maart 2018 at 08:37

  Dank je voor de post met foto’s Carolien. Ik ga er van de zomer naartoe en heb nu al een beetje beter beeld van de camping hierdoor. Leuke kindvriendelijke camping (met als minpunt dat er niet al te veel te doen is in de omgeving, dus ik zorg voor een extra leesboek in mijn koffer 🙂

  • Reply Carolien 26 maart 2018 at 08:45

   Zeker een heerlijke keuze hoor, je gaat het hier naar je zin hebben! Ik vond het een fijne camping met veel grote plekken. Wij hadden het jaar hiervoor ook al een week in hetzelfde gebied op een camping gestaan dus dat speelt misschien ook nog wel een rol. Sommige gebieden kan ik ieder jaar terug komen en bij andere heb ik het sneller gezien. Maar je hebt een paar leuke oude plaatsjes in de omgeving. Heel veel plezier!

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.