Love to camp: camping Le Pech Charmant

Onze eerste kennismaking met camping Le Pech Charmant was op de vakantiesalon in Antwerpen (de Belgische vakantiebeurs). We maakten kennis met de eigenaresse, die enthousiast over de camping vertelde. We namen een foldertje mee en eenmaal thuis boekten we een staanplaats voor een tent voor een paar weken in de zomervakantie.

Camping Le Pech Charmant
In Les Eyzies vind je een groot prehistorisch museum

De staanplaatsen

De camping ligt in het mooie Dordogne, bij Les Eyzies. Je moet een flinke heuvel beklimmen, voor een gewone auto geen probleem, maar voor caravans best pittig. We kregen een plek ergens tegen de bosrand niet ver van wat stacaravans. Bij de kampeerplekken direct na de entree is het ons kent ons gehalte vrij hoog en is het ook nogal druk. Niet echt de charme camping waar wij naar op zoek zijn. Gelukkig hoe verder je van de entree gaat hoe mooier en rustiger het wordt. Er is ook een mooi, groot veld voor tenten. Er is voldoende schaduw. Er zijn verschillende opties om iets te huren als je geen eigen kampeermiddel hebt.

Camping Le Pech Charmant

Met de campingezel even op onze campingplek aan de bosrand

Dieren en manege

Op de camping wordt veel georganiseerd voor met name de jongere kinderen. Er is een speciaal animatieteam dat met ze knutselt en spelletjes speelt. Onze dochter is nooit zo van de animatie in grote(re) groepen, die was juist meer te vinden bij de dieren. Kinderen mogen onder toezicht de dieren voeren en aaien. Soms was dat wel wat dringen. Op de pony’s van de camping mag niet gereden worden hiervoor moet je naar een manege in de buurt van de camping. Hier kunnen de kinderen lekker de pony’s poetsen en een buitenrit rijden. Was een geslaagd tripje.

Camping Le Pech CharmantCamping Le Pech Charmant

Wandelen met een ezel

Het is ook mogelijk om een van de ezels te huren om mee te wandelen. We kregen een route mee, die langs dorpjes, maar vooral door een prachtig bos liep. En dit keer hoorden we Natalie niet, want die zat hoog en droog. Het enige wat ons soms ophield was de ezel zelf, want ja, die was wel eens koppig en met geen mogelijkheid vooruit te krijgen. Maar al met al een heel leuke manier om de omgeving te verkennen.

Camping Le Pech CharmantCamping Le Pech Charmant

Voorzieningen en horeca

Op de camping vind je voldoende voorzieningen voor kinderen, zoals de eerder genoemde animatie en dieren, maar ook een zwembad en speeltuin. Bij het zwembad vind je een bar waar je terecht kunt voor een koud drankje of een ijsje. Op het terrein is ook een snackbar en een restaurant. Je hoeft dus niet altijd zelf te koken. Het sanitair is prima, bij de entree wel iets minder dan elders.

Conclusie

Dit is een fijne camping voor een bezoek aan de Dordogne. Je hoeft je hier in de omgeving niet te vervelen en kinderen zullen zich zeker goed vermaken op de camping met andere campinggenootjes en de verschillende dieren. Echte paardenmeisje komen op de camping zelf niet aan hun trekken, maar kunnen wel naar een leuke manege in de buurt. Het is vooral een leuke camping voor jonge kinderen t/m ca 10 jaar. Als je net als ons van natuur en ruimte houdt, boek dan een plek aan de bosrand achterin of op het tentenveld. Vermijd het begin van de camping. Hou je meer van vertier en zit je graag dicht bij de voorzieningen, dan is een plek in het begin een aanrader.

Voor tips in de omgeving zie ook:

Meer informatie: www.lepech.com

 

Le Pech Charmant

8.3

Plekken

7.0/10

Kindvriendelijk

8.5/10

Voorzieningen

9.0/10

Omgeving

8.5/10

+

  • Veel voorzieningen zowel voor kinderen als voor ouders (eten)
  • Veel dieren, zoals pony's en ezels
  • Zwembad
  • Dordogne is een mooi gebied waar veel te doen is

_

  • Aan het begin van de camping nogal druk
  • Sanitair aan het begin wat minder
  • Paardrijden niet op camping zelf
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.