Het verhaal achter de foto #3 Kreta

Deze foto heb ik nog niet zo lang geleden gemaakt. En nee, dit keer was ik niet zo ver van huis. Deze foto nam ik in Griekenland, op Kreta. Op uitnodiging van het Grieks Verkeersbureau mocht ik op ontdekking naar het Agrotoerisme op Kreta. Ik maakte kennis met het gezonde eten van dit eiland. Dit Mediterrane dieet is al heel oud én eenvoudig. Het bestaat uit producten die uit de omgeving zelf komen. Op het menu staan vooral heel veel groenten, kruiden, kaas en olijfolie. Er wordt weinig vlees gegeten en dan vooral kip of schaap en nauwelijks rood vlees. Ook worden er niet veel melkproducten gebruikt. En ook suiker wordt niet gebruikt, gerechten worden gezoet met honing. Ooit is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de eetwijzen in verschillende landen en welke invloed dit had op de gezondheid van de inwoners. De (oudere) inwoners van Griekenland bleken de gezondste te zijn.

Het verhaal achter de foto #3 Kreta

Of het nu aan het dieet ligt of aan de vele beweging die de mensen krijgen door het heuvelachtige landschap, ik weet het niet, maar je ziet overal oudere mensen gewoon zonder hulpmiddelen meedoen aan de maatschappij. Sommigen zijn wel met de jaren wat meer krom gaan lopen. Zo ook deze vrouw die ik tegenkwam bij een kerk. Met een kapotte bezem veegde ze – belangeloos- de straten schoon. Ze knikt me vriendelijk toe en dat geeft mij de gelegenheid om haar op de foto te zetten. Zo’n karakteristiek beeld, dat kromme oude vrouwtje met de – in mijn ogen- te grote redelijk versleten schoenen, die met een bezem de straten veegt. Is dit Europa? Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan.

Meer weten over mijn persreis naar Kreta? Lees dan ook

Griekenland op zoek naar het mediterrane dieet deel 1 olijven

Griekenland op zoek naar het mediterrane dieet deel 2 Olijfolie

Griekenland op zoek naar het mediterrane dieet deel 3 Schapen en kaas

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jenny - ikreis.net 28 februari 2016 at 16:28

  Hele mooie en sfeervolle foto! Het verbaast me soms hoe zelfredzaam sommige mensen op hoge leeftijd nog zijn. Een andere levensstijl, cultuur of bittere noodzaak?

  • Reply Carolien 1 maart 2016 at 08:31

   Tja, ik ben er ook noet uit, dat laatste zou ook heel goed kunnen

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.