Bewust genieten in Baden-Württemberg

Wandelen door groene bossen, zelf bosbessen plukken en genieten van een veld vol krokussen. Aanmeren bij een onbewoond eiland vol bloemen en een eeuwenoud arboretum om te leren over de relatie tussen natuur en de zon. Kosteloos met de trein en bus de natuur in en ’s avonds lokale slow food op je bord. Genieten van de natuur en van de lokale gerechten doe je in het noordelijke Zwarte woud en op Mainau eiland in de Duitse regio Baden-Württemberg.

Wandelen in noordelijke Zwarte Woud Duitsland
Wandelen in het noordelijke Zwarte Woud in de Duitse regio Baden-Württemberg

Wandelen in het Zwarte Woud

Wandelaars kunnen hun hart ophalen in het noordelijk deel van het Zwarte Woud. Of je nu kiest voor een dagwandeling of een meerdaagse etappe van 70,2 kilometer. Hier kan het! Of wat dacht je van een bosbessenwandeling waar je alles leert over dit blauwe goud. De bosbessenrotue is ruim 12 kilometer land. En natuurlijk is er onderweg veel ruimte om te snoepen. Maar houd een plek vrij voor de avond, want culinair gezien ben je ook in Zwarte Woud aan het goede adres. Of het nu een restaurant is met een Michelinster of een intiem diner in een gasthaus, slow food is hier het uitgangspunt. Lees meer informatie over de verschillende wandelingen in het Zwarte Woud. Wedden dat je zin hebt om je wandelschoenen tevoorschijn te halen?

Tip: Bezoek het Zwarte Woud in de lente en zie duizenden ontspruitende krokussen het landschap kleur geven.

Een paarse gloed van de krokussen in het voorjaar

Gratis met bus en trein

Duurzaamheid, natuur en traditie gaan hand in hand in het noordelijk deel van het Zwarte Woud. Zo krijg je bij aankomst een KONUS-gastenkaart waarmee je voor de duur van je verblijf kosteloos gebruik kunt maken van alle bussen en treinen in het hele Zwarte Woud. Je bespaart zo geld op transport, krijgt kortingen bij thermen en musea, ziet meer van het gebied en spaart het milieu.

Bloemenzee op subtropisch eiland 

Zuidelijker in Baden-Württemberg ligt Mainau, een eiland in het Constancemeer (ook wel Bodenmeer). Een eiland met botanische tuinen, een slot dat omringd is door citrusbomen en een arboretum met een 150 jaar oude verzameling van bomen. Hier drink je kruidenthee of fruitsap dat afkomstig is van het eiland, of geniet je van een barbecue aan de waterkant. In de zomer kun je er terecht om subtropische bloemen te bekijken, te struinen door de tuinen vol rododendrons, rozen en dahlia’s en ‘s lands grootste vlinderhuis te bezoeken.

Mainau eiland Duitsland
Mainau eiland Duitsland
Mainau eiland Duitsland

Waar ligt Baden-Württemberg

Mainau eiland en het noordelijke Zwarte Woud liggen in regio Baden-Württemberg in het zuidwesten van Duitsland. Sprookjesachtige kastelen, de innovatieve hoofdstad Stuttgart en een walhalla voor foodies. Mediterrane invloeden en zonuren zijn er volop vanwege de zuidelijke ligging en de dorpen en steden zijn omringd door bossen, meren en bergen.

Voor meer informatie zie www.visitbawu.com.


Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

 

This function has been disabled for Dream the world.