Yurt 't Buitenland

Slapen in een yurt in ’t Buitenland

Als we aankomen rijden zien we ze al staan, de bijzonder leuke accommodaties van ’t Buitenland. Wij slapen twee nachten in een yurt. Maar een tipi, pipowagen of kota is ook mogelijk. Of je nu met z’n tweetjes, met het gezin of met een groep komt, op ’t Buitenland is alles mogelijk.

Welkomstbord 't Buitenland
Welkom in ’t Buitenland

Op vakantie naar ’t Buitenland

Wij gaan op vakantie naar ’t Buitenland en hoeven daarvoor maar 1,5 uur in de auto te zitten. Huh? Ja! Het Buitenland is dichterbij dan je denkt. Deze heerlijke plek ligt namelijk in de provincie Noord-Brabant. Maar als het zonnetje schijnt waan je je heel ergens anders. In de hangmat tussen de bomen, in de yurt waar je de sterrenhemel boven je ziet of turend in het kampvuur op een zwoele zomeravond. Meer heb je niet nodig toch?

Slapen in de yurt

Voor ons is het een hele nieuwe ervaring: slapen in een yurt. Dat is weer eens iets anders dan slapen in onze eigen tent. Wat een sfeer en ruimte heeft de yurt. Er staan wel 5 bedden in, waarvan sommige ook als bank te gebruiken zijn. Verder een picknicktafel met lamp, de enige elektriciteit in de accommodatie, en een fijne houtkachel. Natuurlijk steken we deze ook aan in de avond. Samen met de vele waxinelichtjes geeft dit een sprookjesachtige sfeer. Heerlijk om hier ’s avonds een boek bij te lezen of gewoon wat weg te dromen.

Ontspannen in de hangmatten en de hottub

Voordat we naar ’t Buitenland vertrekken krijg ik nog een heel document met allemaal leuke tips en bezienswaardigheden in de buurt. Maar als we eenmaal bij ’t Buitenland zijn en we de hangmatten zien besluiten we dat we eigenlijk helemaal geen zin hebben om veel te doen. Gewoon lekker een middagje relaxen in de hangmat met boek en drankje binnen handbereik en we zijn gelukkig. Af en toe even uit de hangmat om het vuurtje van de hottub op te stoken. Waar we na de barbecue heerlijk van genieten.

Omringd door natuur

Het is een gekwetter van belang als we in de ochtend ontbijten in de buitenlucht. Vogels vliegen af en aan. Ze zijn bezig met het maken van een nest óf het voeren van hun jongen. Vele soorten vliegen langs: roodborstjes, tjiftjafs, vinken en mezen. En ’s avonds als het donker wordt horen we de roep van de steenuil. Die zit hier (waarschijnlijk) in een kast en komt tevoorschijn als het donker wordt. Wij hebben de steenuil niet gezien, maar dat geluid in de avond is prachtig.

Wat te doen in en om ’t Buitenland

Als je langer naar ’t Buitenland gaat en het relaxen even beu bent, dan is er genoeg te ondernemen in de omgeving. Zo loopt de fietsroute het Bels lijntje vlak langs ’t Buitenland. Deze fietsroute volgt de oude spoorlijn van Tilburg naar Turnhout en is 31 km lang. Niet ver van ’t Buitenland vind je ook natuur- en recreatiegebied ’t Zand. Een zandverstuiving met bos en heide én een waterplas waarin gezwommen kan worden. Er zijn twee gemarkeerde wandelroutes, een blauwe route van 3,5 km en een witte route van 5 km. Wij kiezen voor de witte route van 5 kilometer en komen langs heide met schapen, bos en het recreatiemeer.

Andere natuurgebieden in de buurt zijn de Chaamse bossen, Regte Heide en Riels Laag. Iets verderop maar zeker de moeite waard is Nationaal Park De Biesbosch

Praktische informatie

Ook op vakantie naar ’t Buitenland in Noord-Brabant? Zeker doen! Lees nog even onderstaande praktische informatie en boek een van de leuke accommodaties.

  • ’t Buitenland vind je in Alphen in Noord-Brabant, niet ver van Tilburg
  • Het Buitenland bevindt zich op een terrein bij een boer, waar ook een mini-camping is. Het sanitair bevindt zich op de mini-camping, ongeveer 200m lopen. Voor de nacht staat er een eco-toilet dichterbij de accommodaties.
  • Iedereen kan gebruik maken van de gezamenlijke faciliteiten: hangmatten, hottub en een buitenkeuken met koelkasten en kookgelegenheid. Ook zijn er een aantal vuurplaatsen op het terrein.
  • Er zijn verschillende soorten accommodaties te huur van 2 – 6 personen. Ook groepen zijn welkom. Meer informatie en boeken: zie de website van ’t Buitenland

Pinterest

Bewaar deze accommodatie op Pinterest
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.