Slapen in de natuur: ontdek de leukste natuurhuisjes

Als ik op pad ga, in Nederland of in het buitenland, slaap ik altijd het liefste op een plek die omringd is door natuur. Het is zo fijn om ’s ochtends wakker te worden met natuurgeluiden om je heen. En met een bakje koffie of een glas wijn in mijn hand kan ik uren genieten van vogels die druk bezig zijn met het bouwen van een nest of het voeren van jongen. Wil je ook slapen in de natuur: ontdek dan de leukste natuurhuisjes in Nederland en daarbuiten.

Natuurhuisje omringd door groen

Verschillende soorten natuurhuisjes

De leukste huisjes in de natuur vind je op natuurhuisje.nl. De huisjes variëren van luxe cottages tot pipowagens en van tiny houses tot boomhutten. Wat ze gemeen hebben? Ze liggen midden in de natuur en vanuit de meeste huisjes heb je mooi uitzicht en de ruimte om je heen. Fijn voor een weekend weg of een weekje werken. Vanuit de natuurhuisjes maak je de mooiste wandelingen, fiets- of boottochten in de omgeving. Ook leuk maak een roadtrip en ontdek verschillende vakantiehuisjes. De ene keer zit je in een bos en de dag erna zwem je in de zee.

De leukste natuurhuisjes in Nederland

Ik wist het al heel lang, maar de meesten van jullie hebben afgelopen Coronajaar ook ontdekt hoe mooi en fijn Nederland kan zijn. Even een weekendje weg met partner of vrienden. Of gewoon lekker in je eentje om te werken of om lange wandelingen te maken. Zo fijn om er even uit te zijn. Ik raakte zelf al helemaal enthousiast bij het zien van de vele natuurhuisjes op de website. Hieronder geef ik een paar voorbeelden van natuurhuisjes in Nederland als inspiratie, op de website zie je nog veel meer.

1. Yurt in Sauwerd (Groningen) | in de buurt van het Lauwersmeer, de Wadden en Groningen-stad

2. Pipowagen in Bathmen (Overijssel) | in de buurt van de Sallandse Heuvelrug

3. Natuurhuisje van gerecycled karton in Apeldoorn (Gelderland) | vlakbij de Veluwe

4. Natuurhuisje in Vinkeveen in Utrecht

De leukste natuurhuisjes in het buitenland

Je vindt niet alleen de leukste natuurhuisjes in Nederland, ze liggen over de hele wereld. Nu de grenzen langzaam weer open gaan is het ook heel fijn om nieuwe plannen te maken voor reizen naar het buitenland. Als je deze natuurhuisjes ziet heb je spontaan zin om te boeken. De huisjes liggen midden in het bos, direct aan een meer of dichtbij de zee. Heel fijn ook zijn de huisjes met zicht op de bergen, ik ben zelf gek op bergen en ga graag naar de Alpen. Onderstaande huisjes zou ik zo willen verblijven, wat een uitzichten!

1. Natuurhuisje in Giungano, Campanië in Italië

2. Natuurhuisje in Pyhätunturi in Finland

3. Natuurhuisje in North uist in Schotland

4. Natuurhuisje Santo Amaro, Azoren in Portugal

5. Natuurhuisje in Olafsfjordur in IJsland

En in welk huisje zie jij jezelf wel zitten? Kijk voor meer mooie natuurhuisjes op deze website.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met natuurhuisje.nl, alle foto’s in dit artikel zijn van natuurhuisje.nl

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

 

This function has been disabled for Dream the world.