Love to camp: natuurkampeerterrein de Knotwilg

Het is alweer jaren geleden dat we een bezoek hebben gebracht aan de Biesbosch, tijd voor een nieuw weekendje weg. Vorige keer stonden we op minicamping Oud Drimmelen aan de zuidzijde van de Biesbosch. Dit keer kiezen we voor natuurkampeerterrein de Knotwilg aan de noordzijde, niet ver van Werkendam. Reserveren is aan te raden als je net als wij tijdens het Pinksterweekend naar de Biesbosch gaat, want veel campings zijn dan vol!

natuurkampeerterrein de Knotwilg

Heel veel ruimte

Als we via de routeplanner richting camping rijden, zien we twee terreinen. Het ene is de minicamping en aan de rechterkant vind je het natuurkampeerterrein. De eigenaar zit relaxed op een campingstoel te wachten tot iedereen zich meldt. We hebben nog keuze uit verschillende plekken, zowel tentplekken zonder stroom direct aan het water (heel mooi!) of uit plekken met stroom iets meer aan de achterzijde. Hoewel de plekken met uitzicht op de waterplas heel verleidelijk zijn, kiezen we toch voor een plek met stroom. Ook daar hebben we nog uitzicht op het water. En hoewel de camping helemaal vol is geboekt dit Pinksterweekend, hebben we toch heel veel ruimte en zitten we zeker niet hutje mutje. Ook vallen de vele tenten op i.p.v. caravans, hier houden we van. Dit geeft de camping toch net een iets ‘avontuurlijkere’ uitstraling. Ook veel fietskampeerders doen deze camping aan. De auto zet je op een aparte parkeerplek, dit zorgt voor rust op de camping en meer ruimte voor groen. We genieten van het uitzicht en krijgen geen genoeg van de prachtige zonsondergangen!

Update: in 2019 gaan we weer en we hebben dan een plek met stroom aan het water, dit is dus wel mogelijk!

Voorzieningen

De camping beschikt over een sanitairgebouw aan het begin van het terrein. Aangezien wij bijna aan het eind van de camping staan is dit wel een eindje lopen iedere keer, goed voor de conditie zullen we maar zeggen. Het gebouw ziet er vrij nieuw uit. Mannen en vrouwen zijn gescheiden. Er zijn vier wc’s en twee douches per man/vrouwgedeelte. Het klinkt weinig, maar ik heb nooit hoeven wachten. Wel is het soms druk bij het afwasgedeelte. Warm water wordt voorzien door zonneboilers en dat werkt want de douches zijn heerlijk warm! Vlakbij het sanitairblok is een klein speeltuintje voor kinderen met een zandbak, wipkip en twee schommels. Als je wilt kun je vanaf de minicamping meteen met je eigen kajak de Biesbosch in. Vanaf de natuurkampeerterrein kan dit niet direct, dan moet je met de auto eerst naar de minicamping. Je kunt ook een driepersoons canadees op de camping huren eventueel. Bij de receptie vind je informatie over de omgeving en de vriendelijke eigenaren helpen je graag verder.

In de omgeving

Op de camping heb je een prachtig uitzicht op een waterplas vol vogels. Op het gras tussen de plas en het kampeerterrein lopen shetlandpony’s en schapen. Alleen al op de camping zie je heel veel natuur. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen en je camera met telelens. Vooral de zonsondergang is prachtig! De vogels vliegen af en aan. We horen de koekoek en de kieviten ‘vechten’ samen. De ganzen vliegen regelmatig over met een hoop geluid. En soms zitten er ook jonge ransuilen! Vanaf de camping loop je zo naar een gebied waar vaak bevers komen. De eigenaren kunnen je vertellen waar je moet zijn. Je hoeft je op de camping niet te vervelen. Maar natuurlijk is het zonde als je op de camping blijft. Er is zoveel mooie natuur te ontdekken in de Biesbosch Nationaal Park. Dit doe je het beste lopend, op de fiets of vanaf het water. Met de auto kom je niet zo ver in dit waterrijke natuurgebied. Wij bezoeken het Biesboschmuseum wat vlakbij de camping ligt en vinden dit echt een aanrader. Verder verkennen wij het natuurpark per kajak vanuit Jachthaven Oversteeg. Wat is het mooi in de Biesbosch! En wat hebben we genoten van de prachtige, rustige camping. Eigenaren Sjaak en Brigitte doen er alles aan om het naar je zin te maken en dat lukt ze bij ons uitstekend! We zijn er al meerdere keren geweest.

Lees meer over fietsen in De Biesbosch en over de activiteiten die je kunt doen in dit Nationale Park

Natuurkampeerterrein de Knotwilg

8.6

Plekken

9.5/10

Kindvriendelijk

7.5/10

Voorzieningen

8.5/10

Omgeving

9.0/10
Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Dasja 16 juni 2017 at 08:04

  Ah de Biesbosch wat een heerlijk natuurgebied he?! Klinkt als een fijn weekend op de camping. Wij gingen er vroeger vaak met de boot heen en lagen dan in een mooi kommetje voor anker.

  • Reply Carolien 29 juni 2017 at 21:45

   Met de boot is ook echt ideaal. Het is er zo mooi op het water vind ik ?

 • Reply Gabriëlle 17 juni 2017 at 08:50

  De Biesbosch is echt heerlijk, die rust en ruimte is genieten! Vroeger ging ik vaak kamperen maar tegenwoordig kiezen we toch vaak voor een B&B of iets dergelijks. Ik moet toch maar eens de tent weer van zolder halen.

  • Reply Carolien 29 juni 2017 at 21:44

   Ja je houdt er van of niet. Kamperen. Een tussenweg is er niet echt geloof ik. Hoewel we nu vaak ook iets luxer kamperen als we ergens langer staan dan jaren geleden. Dan zit een stoel toch wel erg lekker ipv een matje ?

 • Reply ivonne 29 juni 2017 at 21:31

  Wat een super leuke tip. Ik ben gek op mooie kampeerplekjes en we willen kijken of het in de zomerperiode lukt om er nog eens met de tent op uit te gaan. Dit is dan wel een goede kandidaat! De Biesbosch tipten we ooit aan en die zou ik graag nog meer willen verkennen. Ben benieuwd of we in de zomer ook moeten reserveren?

  • Reply Carolien 29 juni 2017 at 21:43

   Ze adviseren om in juli/augustus wel te reserveren. Maar je kunt natuurlijk dag ervoor even bellen om te vragen of er nog plek is. Leuk als je daar ook heen gaat!

 • Reply Wanda 18 augustus 2017 at 11:20

  Bedankt voor de tip, ik ben echt fan van Natuurkampeerterreinen. De rust, natuur en het type kampeerders die daar komen spreken mij enorm aan!

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.