Slapen tussen de brulapen bij Boca Tapada | Costa Rica

Boca Tapada is nog een redelijk verborgen plek in Costa Rica. Het is staat nog niet op de highlight list van vele reisaanbieders. Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je ook een prachtige plek zonder massatoerisme. Wat dacht je van slapen tussen de brulapen in je eigen boomhut? Wij bezochten Boca Tapada tijdens onze 3-weekse rondreis door Costa Rica. Het is echt een prachtige plek!

Boca Tapado Costa Rica
Brulapen

Boca Tapada in het noorden van Costa Rica

Boca Tapada ligt in het noorden van Costa Rica, op de grens met Nicaragua. Je kunt het alleen bereiken over een hobbelige web. Het ligt midden in primair regenwoud, vol met wilde dieren. Zo hoor je in de vroege ochtend vast en zeker de brulapen, hun gebrul is heel indrukwekkend. Ook de vele vogels vliegen je om de oren, de een nog mooier gekleurd dan de ander. Deze locatie is een walhalla voor de vogelaar, natuurliefhebber en rustzoeker. Wij verbleven in twee verschillende lodges aan Rio San Juan, niet ver van elkaar vandaan met beiden prachtige natuur.

Boca Topada costa rica

Dieren spotten in Boca Tapada

Boca Tapada is echt een vogelparadijs, maar daarnaast leven er ook heel veel andere dieren. Denk aan de vele soorten gifkikkers, waaronder de blue-jeans-frog. Ze zitten soms gewoon op de veranda van je huisje. Of ontdek ze tijdens een wandeling met gids, die weet waar hij ze moet zoeken. Andere dieren die je hier kunt spotten zijn de neusberen en vele soorten apen, waarvan je de brulaap waarschijnlijk eerder hoort dan ziet. Ook reptielen komen hier veel voor, waaronder de Jezus Christus hagedis (oftewel: Basiliekhagedis), die over water kan rennen. Genoeg te zien!

Boca Topada Costa Rica neusbeer
Neusbeer
Blue-jeans-frog

Vogelparadijs, van toekan tot kolibri

De vogelsoorten zijn hier talrijk. De ene gekleurde vogel na de andere vliegt om je oren. Heb je nog geen toekan, kolibri of oropendola gezien? Ga dan hier heen en de kans is heel groot dat je ze hier ziet. Samen met nog heel veel meer soorten vogels, waarvan ik de naam niet ken.

Montezuma Oropendola
Kolibri
Chestnut oropendola
Great Kiskadee
Fiery billed Aracari (toekansoort)
Toekan Boca Topada Costa Rica
Keel billed Toekan
Boca Topada Costa Rica parkiet
Parkiet

Wat zien en doen in Boca Tapada

In Boca Tapada zijn niet veel mogelijkheden om er zelf op uit te gaan, aangezien er weinig wegen zijn en je sommige lodges alleen per boot bereikt. Maar dat is helemaal geen probleem, want de terreinen van de lodges zijn groot en hun directe omgeving is voldoende te zien en doen voor een paar dagen. Zo hebben wij:

  • heel veel vogels, apen en neusberen gespot op het terrein van de lodges zelf
  • met een kano de San Juan rivier afgevaren
  • een wandeling gemaakt door het regenwoud met een lokale gids
  • genoten van de geluiden van de jungle vanuit onze boomhut (onder andere de brulapen)
  • een middagje aan het zwembad gelegen inclusief heerlijke fruitsapjes
  • met een kano op de grote vijver van de lodge gevaren, de kano’s mag je gratis gebruiken
Boca Topada Costa Rica
Kanovaren op de vijver van het resort
Boca Topada Costa Rica
Met de kano op pad bij de lodge
Prachtige omgeving van de lodge

Accommodaties midden in het regenwoud

Er zijn twee bijzonder mooie accommodaties in Boca Tapada, midden in het regenwoud, beiden hebben we zelf uitgeprobeerd. Bij deze accommodatie slaap je hoog in een boomhut, zo’n 12 meter boven de grond en kijk je tegen de toppen van de bomen. Je wordt vroeg in de ochtend gewekt met het machtige geluid van de brulapen. Verder vind je hier een grote lagoon inclusief kano’s en een fijn zwembad. De andere accommodatie is iets kleinschaliger en persoonlijker. Je wordt ontvangen door de eigenaar die fantastisch kan koken. Je verblijft in prachtige houten huisjes op palen. Hier zie je de meest fantastische vogels. Verder kan je tegen betaling met een kano of raft de rivier afvaren of een bezoek brengen aan Nicaragua.

Boomhut Boca Tapado Costa Rica
Slapen in je eigen boomhut
Boca Topada Costa Rica
Boca Topada Costa Rica
Je eigen jungle huisje
Eigenaar Marco is gek op koken

Bezoek ook Tortuguero National Park en Corcovado National Park voor prachtige natuur en voor het spotten van wildlife.

En lijkt deze bestemming je iets voor jouw bezoek aan Costa Rica?


Bewaar deze tips op Pinterest

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

 

This function has been disabled for Dream the world.